Doğru oranda tüketildiği takdirde hücreler arası sıvı dengesi, kasların kasılması ve sinir iletilerinin transferini sağlayan tuzun fazlası ise sağlığa zarar veriyor. Sodyuma duyarlı kişilerde, fazla tüketime bağlı olarak kan basıncı yükseliyor. Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon ise kalp, böbrek hastalıkları ve felç için temel risk faktörü oluyor. Ayrıca aşırı tuz tüketimi, idrarla kalsiyum atımını artırıyor. Bu da kemik erimesi ve kemiklerin kırılma riskini beraberinde getiriyor. Memorial Ataşehir Hastanesi’nden Prof. Dr. Birsel Kavaklı, tuz alımını azaltmak için ot-baharat karışımları, limon ve limon sularının kullanılabileceğini belirterek, şu uyarıda bulunuyor: “Ancak hazır bazı ot-baharat karışımlarında yüksek oranda tuz ve sodyum bir arada bulunabiliyor. Bu nedenle paketli ürünlerin etiketlerini okumayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor.”
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES
Tam bir sebze canavarıyım
‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...
Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır
Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...
Tek yaptığım spor oğlumla yürümek
G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....