Tuz yerine baharat kullanın

Doğru oranda tüketildiği takdirde hücreler arası sıvı dengesi, kasların kasılması ve sinir iletilerinin transferini sağlayan tuzun fazlası ise sağlığa zarar veriyor. Sodyuma duyarlı kişilerde, fazla tüketime bağlı olarak kan basıncı yükseliyor. Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon ise kalp, böbrek hastalıkları ve felç için temel risk faktörü oluyor. Ayrıca aşırı tuz tüketimi, idrarla kalsiyum atımını artırıyor. Bu da kemik erimesi ve kemiklerin kırılma riskini beraberinde getiriyor. Memorial Ataşehir Hastanesi’nden Prof. Dr. Birsel Kavaklı, tuz alımını azaltmak için ot-baharat karışımları, limon ve limon sularının kullanılabileceğini belirterek, şu uyarıda bulunuyor: “Ancak hazır bazı ot-baharat karışımlarında yüksek oranda tuz ve sodyum bir arada bulunabiliyor. Bu nedenle paketli ürünlerin etiketlerini okumayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor.”

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here