İşte ünlülerin gripten korunma yolları

Soğuk havalarda vücudumuzun savunma sistemi zayıflar ve gribe yakalanmak kaçınılmaz olur. Bu dönemde bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi için bol bol vitamin ve minerallerden zengin besinler tüketip, kaliteli uyku uyumalıyız.

Kış aylarında her zaman ekranlarda iyi görünmek zorunda olan ünlü isimlerden gripten korunmak için neler yaptığını öğrendik.

PINAR TEZCAN: Gribe karşı kendime özel çay hazırlıyorum

“Evimden ıhlamur eksik olmaz. Üstelik ıhlamuru kaynatırken içerisine elma kabuğu da eklerim.

Sabahları nar, portakal ve greyfurt suyu içiyorum. Bol bol sebze, balık, kırmızı et ve C vitamini tüketmeye özen gösteriyorum.

Ayrıca sürahi içine beş-altı dilim zencefil, bir
tutam taze adaçayı, tane karabiber, iki dilim portakal kabuğuyla biraz bal ekleyip üstüne kaynar su döküyorum ve biraz demlenmesini bekliyorum.

Bu karışım, gripten korunmak isteyenler için mükemmel bir içecek.”

HANDE SUBAŞI: Bol bol meyve ve sebze yiyorum

“Meyve ve sebze tüketimini hiç ihmal etmiyorum.

Soğuk havalarda bitki çaylarını daha fazla tüketmeye çalışıyorum.

Kış aylarındayız ve grip kaçınılmaz dolayısıyla korunmak için daha sağlıklı besleniyorum.”

 

LEVENT ÜZÜMCÜ: Mutlaka grip aşısı oluyorum

“Ne yaparsam yapayım psikolojik olarak kışa hazırlanamıyorum. Bu yüzden istisnasız her sene grip aşısı oluyorum. Beslenmeme, uyku saatime oldukça dikkat ediyorum ve vitamin takviyesi alıyorum. Kaçta yatarsam yatayım sekiz saatten az uyumamaya özen gösteriyorum.”

OKTAY KAYNARCA: Vitamin takviyesi alıyorum

“Ne yaparsak yapalım kış mevsiminde gribe yakalanmaktan kurtulamıyoruz. Ben genellikle grip olan kişilerle aynı ortamı paylaşmamaya ve onlarla temasta bulunmamaya dikkat ediyorum. Bir de kış aylarında vitamin takviyesi alıyorum.”

BEGÜM ŞEN: Kuşburnu benim için vitamin deposu

“Kış mevsiminde özellikle ailem için evde birtakım mönüler hazırlarım. Portakal, limon ve greyfurt, sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerindendir. Haftada üç gün, üç yeşil elma, bir limon ve bir parça taze zencefili katı meyve sıkacağında sıkıp içmeye özen gösteriyorum.

Kış aylarının diğer vazgeçilmezleri olan bal, tahin ve pekmezi çocuklarıma yedirmeye dikkat ediyorum. Özellikle kuşburnu çayı içerken kendimi vitamin deposuymuşum gibi hissediyorum.”

ZEYNO GÖNENÇ: Omega 3 ve B vitamini kullanıyorum

“Benim için gripten korunmak beyinde başlıyor. Çünkü ne zaman endişeye kapılıp, negatif şeyler düşünsem gribe daha çabuk yakalanıyorum. Yaz-kış meyveyi çok sevdiğim için mevsimine göre bol bol tüketmeye özen gösteriyorum. Sebze, et ve balık yemeye de dikkat ediyorum. Vücudunuzu dinlediğiniz zaman onun neye ihtiyacı olduğunu anlayabiliyor ve buna göre besleniyorsunuz zaten. Ekstra olarak ekinezya, Omega 3 ve B vitamini alıyorum. En sevdiğim meyveler olan muz, portakal, mandalina ve kiviyi bu mevsimde bolca tüketiyorum.”

IRMAK ÜNAL: Çiğ sebze ve meyve tüketiyorum

“Ailemle birlikte her sebze ve meyveyi çiğ olarak tüketme alışkanlığı geliştirdik. Bunun bağışıklık sistemimiz için çok yararlı olduğunu keşfettik. Her gün, kızım da çok seviyor diye mutlaka ekinezya çayı içiyoruz. Ayrıca ekinezyayı hap olarak da kullanıyorum. Kivi, kırmızı biber, zencefil ve ananastan oluşan karışık bir meyve suyu hazırlayıp onu içiyorum. Zencefili bal ve limonla karıştırıp güç verici bir çay karışımı elde ediyorum ve bunu sık sık tüketiyorum.”

İNCİ TÜRKAY: Özel iksir içiyorum

“İlaç içmeyi sevmediğim için doğal yollarla gripten korunmaya çalışıyorum. Akşamları bol limonlu salata yiyorum. Yatmadan önce limon, karanfil ve zencefilden oluşan bitki çayı içiyorum.

Kış mevsimi geldiğinde katı meyve sıkacağını tezgahtan indirmemeye özen gösteriyorum. Haftada birkaç kez oğlum ve kendim için havuç, elma, portakal, greyfurt ve nar suyu sıkıp özel bir iksir elde ediyorum. Özellikle oğluma bağışıklık sistemini güçlendirici vitamin takviyesi veriyorum.

Poşet çaylar yerine aktarlardan aldığım bitkileri kaynatmayı seviyorum. Sabah yürüyüşlerimi düzenli yapıp, temiz hava alıyorum.”

BEGÜM ŞEN: Kuşburnu benim için vitamin deposu

“Kış mevsiminde özellikle ailem için evde birtakım mönüler hazırlarım. Portakal, limon ve greyfurt, sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerindendir. Haftada üç gün, üç yeşil elma, bir limon ve bir parça taze zencefili katı meyve sıkacağında sıkıp içmeye özen gösteriyorum. Kış aylarının diğer vazgeçilmezleri olan bal, tahin ve pekmezi çocuklarıma yedirmeye dikkat ediyorum. Özellikle kuşburnu çayı içerken kendimi vitamin deposuymuşum gibi hissediyorum.”

Formsanté Arşiv

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here