Mutfaklarımızda gittikçe daha az kullanılan birçok sebze yeniden keşfedilmeyi bekliyor. Mövenpick Otelleri’nin ‘Unutulmuş Sebzeler Festivali’ menüsünden seçtiğimiz birbirinden özel 5 yemeği İtalyan şef Giovanni Terracciano, formsanté okurları için hazırladı. Afiyet olsun!
PIRASA VE RICOTTA PEYNİRLİ ÇITIR MİLFÖY TART
(4 kişilik)
Malzemeler:
● 800 g pırasa kökü (küçük boy)
● 300 g ricotta peyniri
● 4 adet milföy hamuru (8×4 cm büyüklüğünde)
● 80 g kurutulmuş domates
● 40 g fındık içi
● 100 ml zeytinyağı
● Bir tutam taze kekik
● Karabiber, tuz
Yapılışı:
Pırasaları soyup yumuşayıncaya kadar kısa bir süre az suda haşlayın. Bir tavada zeytinyağı ile haşlanmış pırasaları soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyin. Sonra kenarları içe doğru kıvrılan milföy hamurunun ortasına pırasaları teker teker dizin ve 165 derecelik fırında 6-7 dakika kadar pişirin. Yuvarlak bir kalıp yardımı ile ricotta peynirine şekil verin. Küçük bir tepside fındıkları 4-5 dakika kadar kavurun.
Pişen pırasalı tartın üzerine ricotta peyniri ve kurutulmuş domatesi yerleştirin. Üzerine kavrulmuş fındıkları ve taze kekiği serpiştirin ve az zeytinyağı dökerek servis edin.
BAL KABAĞI İLE DOLDURULMUŞ RAVIOLI
(4 kişilik)
Malzemeler:
● 400 g bal kabağı
● 60 g parmesan peyniri
● 1 adet tarçın çubuğu
● 2 adet karanfil tohumu
● 300 g un
● 300 g irmik
● 25 ml zeytinyağı
● 6 adet yumurta
● Karabiber, tuz
Yapılışı:
Bal kabağını soyun ve iri parçalar halinde kesin. Bir alüminyum folyo içine koyup içine tarçın çubuğu ve karanfil tohumu ekleyin. Ağzını kapatıp fırında yaklaşık iki saat pişirin. Piştikten sonra çıkartıp püre yapın ve tülbentte yarım saat kadar süzün.
Hamur yapmak için bir kaba irmik, un, yumurta, zeytinyağı ve tuzu ekleyip elle iyice yoğurun. Makarna makinesinde ya da elde ince bir şekilde hamuru açın. Yuvarlak bir form yardımı ile hamuru 4’er cm büyüklüğünde daireler şeklinde parça parça kesin. Bir yuvarlak parçanın ortasına önceden hazırlanan kabak karışımını kaşıkla koyun. Sonra iki ucu bir araya gelecek şekilde yarım ay şeklinde katlayın. Kenarlarını parmağınızla bastırarak tam olarak kapanmış olmasına özen gösterin.
Ayrı bir yerde küp doğranmış kabakları az zeytinyağında soteleyin. Ravioli’leri sekiz dakika kadar tuzlu suda haşlayın. Üzerlerine parmesan peyniri rendesi, tuz, karabiber ve sotelenmiş bal kabaklarını ilave ederek servis edin.
Devamı diğer sayfada