Ana Sayfa Beslenme & Diyet Üzüm suyu faydaları nelerdir? Siyah üzüm suyu nasıl yapılır?

Üzüm suyu faydaları nelerdir? Siyah üzüm suyu nasıl yapılır?

Üzüm suyunun faydaları saymakla bitmez. Peki, üzüm suyu hangi hastalıklara iyi gelir? Nasıl yapılır? İşte tarifi…

ÜZÜM SUYU FAYDALARI *

Uzmanlar, vitamin ve mineral bakımından zengin olan üzüm suyunun, kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olduğunu belirtiyor. A, B, C vitaminleri ile potasyum ve demir açısından oldukça güçlü olan bu içecekle, vücudun hastalıklara karşı direnci artıyor. İçerdiği antioksidan bileşikler sayesinde kanser hücrelerinin oluşumunun engellendiğini belirten Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, kan sulandırıcı özelliğiyle de kalp krizi riskinin azaldığını vurguluyor. Üzüm suyunun içilmesiyle, toksik maddelerin vücuttan atılması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve enfeksiyonlarla mücadele sağlanıyor.

GÜNDE EN AZ BİR BARDAK ÜZÜM SUYU

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Neriman İnanç diyor ki: “Üzüm suyu içeriğinde bulunan maddeler sayesinde
kanı sulandırıyor, yüksek tansiyona, kalp hastalıklarına, varise ve emboliye kadar birçok
hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kan pıhtılaşması ve damar hastalıkları konusunda
sıkıntı yaşayan hastalara günde en az bir bardak üzüm suyu içmesini öneriyoruz.”

üzüm suyu

SİYAH ÜZÜM SUYU NASIL YAPILIR? *

Malzemeler

  • 1 kg siyah üzüm
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 litre su

Hazırlanışı

Üzümleri yıkayıp bir tencerenin içerisine koyunuz. Üzerine suyu ilave edin ve üzümler yumuşayana kadar kaynatın. Üzümler iyice haşlanıp suyunu verdikten sonra suyu süzün. Süzdüğünüz suyu tekrar ocağa alın ve şekerini ilave edin. Şekerler eriyene kadar üzüm suyunu kaynatın. Dilerseniz üzüm suyunuzu sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatarak konserve şeklinde de uzun süre muhafaza edebilirsiniz. İsterseniz de soğuduktan sonra plastik şişelere koyup derin dondurucuya atabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarıp eridikten sonra tüketebilirsiniz.

Not: Her bünye farklı olabilir, doktorunuza danışmadan yemeyiniz!

İLGİLİ İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here