Diğer
    Ana SayfaSağlıkVajina lazerle gençleştiriliyor

    Vajina lazerle gençleştiriliyor

    -

    Kadın ve erkeklerde “cinsel bölge estetiği” artık bir tabu olmaktan çıktı. Özellikle pek çok kadın bu tür işlemleri hatta estetik ameliyatları tercih ediyor. Lazer ile vajina daraltma, sıkılaştırma ve vajina yenileme olarak bilinen “vajinal rejuvenasyon” uygulamaları son yıllarda sıklıkla tercih edilen işlemler arasında.

     

     

     

    - Advertisement -

    Vajinanın lazerle daraltılmasının; ameliyatsız ve dikişsiz bir şekilde vajinanın sıkılaştırılmasını, vajina içi dokunun yenilenmesini ve gençleştirilmesini sağladığını belirten Aile Hastanesi Dermatoloji Uz. Dr. Hülya Sağlam, “Özellikle fraksiyonel lazer vajina yenileme işlemlerinde sıklıkla kullanılan bir yöntem. Bu yöntemle ağrılı cinsel ilişkiden menopoz kaynaklı kuruluğa, idrar kaçırmadan enfeksiyonlara kadar birçok sorunun tedavisi mümkün” diyor.

    Lazerle vajina daraltma ne amaçla yapılıyor?
    Lazer ile vajina daraltma genel olarak; vajinanın sıkılaşması, yenilenmesi ve gençleştirilmesi amaçları ile yapılıyor. Aile Hastanesi Dermatoloji Uz. Dr. Hülya Sağlam, “Tıbbi ismi ile ‘vajina rejuvenasyonu’ olarak bilinen bu uygulamanın amacı; vajinanın sıkılaşması ve böylelikle kadın ve erkeğin mekanik etkiyle cinsel hazzının artırılması” diyor. Lazer ışığı sayesinde vajina içindeki bağ dokusu aktive oluyor, hatta yeni kolajen oluşumu da gerçekleşiyor ve bunun sonucunda fark edilebilir düzeyde sıkılaşma meydana geliyor. Ayrıca bu bölgedeki kan dolaşımı arttığından doğal vajinal ıslanma da artmış oluyor. Özellikle menopoz döneminde gelişen vajinal kuruluk ve buna bağlı cinsel ilişkideki acının engellenmesi amaçlarıyla da vajinal lazer kullanılıyor. Lazer uygulaması sonrası dokudaki uyarılma iki ay kadar devam ediyor. Yani uygulama yapıldıktan sonra belli bir süre içinde sıkılaşma kendiliğinden devam ediyor.

    Dikkat!
    İnme riskine yol açan faktörlerin başında hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp rahatsızlıkları ve yüksek kolesterolün yer aldığına dikkat çeken nöroloji uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Sigara ve alkol kullanımı, obezite, fiziksel aktivite azlığı ile genetik faktörler diğer risk faktörleridir. Bu faktörlerle mücadele, inme riskini önemli ölçüde azaltır” diyerek sağlıklı yaşam önerisinde bulundu.

    Burun eti şişmesini ihmal etmeyin
    Burun etleri en çok sigara içenlerde ve alerjik bünyelilerde rahatsızlık yaratıyor. Ayrıca burun kemiğinde kırık ve eğrilik nedeniyle burun deliklerinden biri devamlı tıkalı olanlarda açık olan burundaki etler devamlı çalıştığı için şişiyor. Bu nedenle bir süre sonra her ki burun deliği de tıkanıyor. Emsey Hospital’dan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Suat Turgut, tedavi gerektiren burun eti büyümesinin belirtilerini anlattı: “En bariz belirtisi burun tıkanıklığıdır. Burundan alınan hava yetmediği için ağız istem dışı açılarak ağızdan soluk alınır. Bu sebeple ortamın havası, ağzı ve üst solunum yollarını kurutur. Bu uyku sırasında belirginleşir. Burun solunumu yeterli olamadığı için akciğerler yeterli hava alamaz, dolayısıyla vücut yeterli oksijen sağlayamaz. Bunun sonucu olarak dokular ve organlar yeterli oksijen alamadığı için vücut yeterince dinlenemez. Sabahları yorgun uyanırsınız. Gece boyunca ağız solunumu yapıldığı için sabahları ağız kuruluğu ve tat bozukluğu yaşarsınız.”

    Formsanté – 2015 Haziran sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz