VeganArsist Kurucusu Emre Aydoğan


Ana Sayfa Beslenme & Diyet vegan tarifler Vegan karnıyarık nasıl yapılır? İşte vegan karnıyarık tarifi

Vegan karnıyarık nasıl yapılır? İşte vegan karnıyarık tarifi

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarığı vegan yaşam biçimini benimsemiş kişiler için uyarladık. Peki, vegan karnıyarık nasıl yapılır? İşte VeganArsist kurucusu Emre Aydoğan’dan denenmiş ve lezzetli vegan karnıyarık tarifi…

VEGAN KARNIYARIK TARİFİ *

MALZEMELER

  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 100 g karamelize soya kıyması
  • 150 ml sıcak su
  • 100 ml zeytinyağı (harç için)
  • 100 ml zeytinyağı (patlıcanları kızartmak için)
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

ÜZERI İÇİN

  • Domates ve yeşil biber

VEGAN KARNIYARIK YAPILIŞI

  • Kuru halde bulunan soya kıymasına ayrı bir kapta sıcak su ilave ederek, yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Sonra suda şişmiş olan soya kıymalarını iyice sıkarak kenara alın.
  • Soğanları küp küp doğrayarak zeytinyağında kavurun.
  • Pembeleştikten sonra içerisine salçayı ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun.
  • Soya kıymasını bu harca ilave edin ve yaklaşık 10-15 dakika kavurun (kavurma sürenizi
    kısaltmayın).
  • Kavurmanın son 5 dakikasında ince ince doğranmış maydanozları ve sarımsakları da ilave ederek birlikte pişirin.
  • Tüm baharatları dahil edin ve altını kapatın.
  • Patlıcanların saplarını keserek baştan sona iki tarafını 1 şerit soyun.
  • Tuzlu suda 15 dakika kadar bekletip, acısının çıkmasını sağlayın.
  • Sonrasında acısı çıkan patlıcanları iyice kurulayıp kenara alın.
  • Yayvan bir tavada zeytinyağını kızdırın ve patlıcanları burada pişirin.
  • Kızardıkça çevirerek 4 yönünü de kızartın.
  • Yumuşadığında hazır demektir ve yemeğinizi yapacağınız fırın kabınıza çıkarabilirsiniz.
  • Fırın kabının içine koyduğunuz patlıcanları, bıçak yardımıyla enlemesine, orta eksenine kadar keserek yana doğru açılmasını sağlayın.
  • Açtığınız patlıcanların içine daha önce yaptığınız harcı eşit bir şekilde doldurun ve üstlerine de dilim dilim doğradığınız domatesleri ve yeşil biberleri koyun.
  • Tepsinin dibine sadece yarım fincan kadar su koyarak önceden 200 derecede ısıtılmış fırının orta bölmesinde yaklaşık 15 dakika kızarmaya bırakın.
  • Yemeğiniz hazır, afiyet olsun!

İLGİLİ İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here