Türk mutfağının dünyaca ünlü yöresel lezzetlerinden biri de menemendir. Peki, vegan beslenenler menemeni nasıl yapabilir? İşte Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara’dan vegan menemen tarifi…
VEGAN MENEMEN TARİFİ
MALZEMELER
- 4 parmak kalınlığında tofu veya 4 çorba kaşığı haşlanmış kuru nohut
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 6 çorba kaşığı doğranmış domates veya taze doğranmış domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 küçük boy soğan
- 4 çorba kaşığı doğranmış mantar
- 1 adet çarliston biber
- Teker teker yarımşar çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
- Piştikten sonra, üzerine 4 dal doğranmış maydanoz
YAPILIŞI
İnce ince doğradığınız soğanları ve domates salçasını kaynar su ile soteleyin, pembeleşsinler. Üzerine doğranmış domatesi, doğradığınız mantarları ve biberi ilave edin. Daha sonra zerdeçal hariç baharatları ekleyin. Tüm karışım ölene kadar karıştırın. En son zerdeçal ile karıştırıp elinizle ufaladığınız tofuyu karışımın üzerine serpiştirin. Kabınızın kapağını kapatın ve ocağı kısık ateşe alıp, 20 dakika sonra ocağı kapatın. Menemeninizin
üzerine ince ince doğradığınız soğanları ilave edin.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Sağlıklı vegan yaşamın formülü
- Son yılların trendi: Bitkisel proteinli beslenmek
- Pesketaryen diyeti nedir? Pesketaryen beslenme nasıl yapılır?
- Siyah mercimek (beluga) çorbası tarifi ve faydaları