Diğer
    Ana SayfaBeslenme & Diyetvegan tariflerVegan muhlama nasıl yapılır? İşte vegan muhlama tarifi

    Vegan muhlama nasıl yapılır? İşte vegan muhlama tarifi

    -

    Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan muhlamayı vegan yaşam biçimini benimsemiş kişilere uygun şekilde uyarladık. Peki, vegan muhlama nasıl yapılır? İşte Veganarsist’in kurucu Emre Aydoğan’dan vegan muhlama tarifi…

    MALZEMELER

    • 150 g eriyen vegan peynir
    • 1,5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
    • 2 yemek kaşığı vegan tereyağı (ya da bitkisel margarin)
    • Tuz
    • 1 su bardağı su

    VEGAN MUHLAMA YAPILIŞI

    • 150 g eriyen vegan peyniri rendeleyerek kenara alın.
    • 1 yemek kaşığı vegan tereyağı ya da bitkisel margarini tavaya koyarak iyice erdikten sonra altını kısıp üzerine mısır ununu ekleyerek yavaş yavaş bir tahta kaşık yardımıyla unu kavurun.
    • Önemli olan, kısık ateşte ve yavaş yavaş unun iyice kavrulması.
    • Ardından suyu ilave ederek yine kısık ateşte topaklanmasına izin vermeden karıştırarak su ile unu pişirmeye devam edin.
    • Birkaç dakika sonra rendelediğiniz peyniri ilave edip, iyice eriyene ve yemek muhlama kıvamını alana kadar karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin.
    • İçine tuzu da ekledikten sonra (peynirin tuzlu olup olmadığına göre ekleyeceğiniz tuzu kendiniz ayarlayabilirsiniz) ocağın altını kapatıp.
    • Kalan 1 kaşık yağı da ayrı bir tavada iyice eritip hatta renginin biraz kahverengiye dönmesini bekleyerek muhlamanın üzerine dökün.
    • Sıcak olarak servis edin.

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz