Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan muhlamayı vegan yaşam biçimini benimsemiş kişilere uygun şekilde uyarladık. Peki, vegan muhlama nasıl yapılır? İşte Veganarsist’in kurucu Emre Aydoğan’dan vegan muhlama tarifi…
MALZEMELER
- 150 g eriyen vegan peynir
- 1,5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
- 2 yemek kaşığı vegan tereyağı (ya da bitkisel margarin)
- Tuz
- 1 su bardağı su
VEGAN MUHLAMA YAPILIŞI
- 150 g eriyen vegan peyniri rendeleyerek kenara alın.
- 1 yemek kaşığı vegan tereyağı ya da bitkisel margarini tavaya koyarak iyice erdikten sonra altını kısıp üzerine mısır ununu ekleyerek yavaş yavaş bir tahta kaşık yardımıyla unu kavurun.
- Önemli olan, kısık ateşte ve yavaş yavaş unun iyice kavrulması.
- Ardından suyu ilave ederek yine kısık ateşte topaklanmasına izin vermeden karıştırarak su ile unu pişirmeye devam edin.
- Birkaç dakika sonra rendelediğiniz peyniri ilave edip, iyice eriyene ve yemek muhlama kıvamını alana kadar karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin.
- İçine tuzu da ekledikten sonra (peynirin tuzlu olup olmadığına göre ekleyeceğiniz tuzu kendiniz ayarlayabilirsiniz) ocağın altını kapatıp.
- Kalan 1 kaşık yağı da ayrı bir tavada iyice eritip hatta renginin biraz kahverengiye dönmesini bekleyerek muhlamanın üzerine dökün.
- Sıcak olarak servis edin.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Fırında yağsız vegan falafel nasıl yapılır? İşte vegan falafel tarifi
- Vegan tantuni nasıl yapılır? İşte vegan tantuni tarifi…
- Vegan kokoreç nasıl yapılır? İşte leziz vegan kokoreç tarifi
- Vegan menemen nasıl yapılır? İşte leziz vegan menemen tarifi
- Sağlıklı vegan yaşamın formülü
- Son yılların trendi: Bitkisel proteinli beslenmek
- Vejetaryen beslenmeye giriş: İşte örnek tarifler
- Kinoa, Chia Tohumu, Karabuğday ve Avokado’nun faydaları