VeganArsist Kurucusu Emre Aydoğan


Ana Sayfa Beslenme & Diyet vegan tarifler Vegan nutella nasıl yapılır? (Glütensiz, rafine şekersiz)

Vegan nutella nasıl yapılır? (Glütensiz, rafine şekersiz)

Hızlı Erişim
  1. VEGAN NUTELLA TARİFİ

Vegan yaşam tarzını benimsemiş kişiler için muhteşem bir tarif daha: Vegan nutella! Hem de glütensiz ve rafine şekersiz. İşte Veganarsist’in kurucusu Emre Aydoğan‘dan leziz ve denenmiş bir Vegan nutella tarifi…

VEGAN NUTELLA TARİFİ *

MALZEMELER

  • 2 su bardağı çiğ fındık
  • 1 çay fincanı sıvı elmadan şeker (hurma suyu, hurma şekeri, agave şurubu, akçaağaç
    şurubu da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi kreması
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü
  • 160 g eritilmiş bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında fındıkları yaklaşık 5 dakika kavurun. Biraz soğutup elinizle ya da bir mutfak havlusu içinde ovalayarak kabuklarından ayrılmasını sağlayın. Kabuklarından ayrılan fındıkları mutfak robotuna koyup, içine elmadan şekeri ilave edin ve dura dura pürüzsüz bir krema halini alana kadar çekin. Sonra içine diğer malzemeleri katarak pürüzsüz ve homojenize bir karışım elde edene kadar çekmeye devam edin. Rafine şekersiz ve glütensiz vegan Nutella’nız hazır.

İLGİLİ İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here