VeganArsist Kurucusu Emre Aydoğan

    Vegan tantuni nasıl yapılır? İşte vegan tantuni tarifi…

    Vegan yaşam biçimini benimsemiş kişiler için birçok besinin ve yiyeceğin muadili bulunuyor. Tantuni için de aynı durum geçerli. Peki, vegan tantuni nasıl yapılır? İşte VeganArsist’in kurucusu Emre Aydoğan’dan vegan tantuni tarifi…

    VEGAN TANTUNİ TARİFİ *

    MALZEMELER

    • 150 g karamelize soya küpü
    • 10 adet domates
    • Zeytinyağı
    • Su
    • Acı toz kırmızı biber, kimyon, tuz

    SERVİS SUNUMU İÇİN

    • Acı biber turşusu
    • Sumaklı maydanozlu ve piyazlık doğranmış kuru soğan
    • Domates
    • Limon
    • Zeytinyağı
    • Kimyon
    • Lavaş

    vegan tantuni

    YAPILIŞI

    • Önce kuru halde bulunan soya küplerine ayrı bir kapta sıcak su ilave ederek, yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
    • Suda şişmiş olan soya küplerini iyice sıkarak, tantunilik şekilde minik minik doğrayarak kenara alın.
    • Domatesleri blender yardımıyla içine tuz, zeytinyağı, kimyon ve acı toz biber katarak püre haline gelecek şekilde çekin.
    • Ardından bir wok tava ya da sac tava üzerine önce zeytinyağı, sonra da domates püresinden bir miktar koyarak biraz kavurup, üzerine kenarda bekleyen, suyu sıkılmış ve doğranmış soya küplerini koyarak kavurmaya başlayın.
    • Tantuni mantığıyla devamlı, az az su ve zeytinyağı katarak pişirmeye devam edin.
    • Piştikten sonra, lavaşın içerisine yaptığınız vegan tantuniyi, sumaklı maydanozlu kuru soğanı, domatesi ve acı biber turşusunu koyun.
    • Üzerine kimyon, limon suyu ve zeytinyağı serpip, dürüm şeklinde sarıp tost makinesinde 2-3 dakika ısıtarak servis edin.

    İLGİLİ İÇERİKLER

    2 YORUMLAR

    YORUM YAZIN

    Please enter your comment!
    Please enter your name here