Diğer

    Vitamin raporu

    -

    K deyip geçmeyin
    Her geçen gün üzerine yeni araştırmalar yapılan K2 vitamini; sağlıklı kemik dokuları inşa etmeye yardımcı olurken, damar duvarlarındaki kalsiyum birikimini de engelleyerek kalp-damar sağlığının korunmasında önemli rol oynuyor. Bağırsaklardaki bakteriler tarafından üretilen K2 vitamini vücutta doğal olarak bulunsa da beslenme şeklimiz nedeniyle gıdalardan alamadığımız için eksikliği sık görülüyor. K2 vitamini büyük yeşil yapraklı sebzelerde, peynirde, yumurtada bulunuyor.


    Kendi küçük, faydası büyük
    Karides, düşük miktarda yağ ve kalori içermesine rağmen yüksek miktarda protein ve aminoasit barındırıyor. Ayrıca içindeki glikonlar, bağ dokularını güçlendirme özelliğine sahip. Selülite karşı da oldukça etkili. Selenyum minerali içeren bu protein kaynağı, kalsiyum ve fosfor dengesinin sağlanmasına da yardımcı oluyor.


    Hafıza dostu
    Louisville Üniversitesi’nde yapılan yeni bir çalışmaya göre, sarımsak yaşa bağlı hafıza problemlerinin önüne geçiyor. Bunun sebebi, sarımsağın sağlıklı bağırsak mikroorganizmalarına sahip olması. A, B6 ve C vitamini deposu sarımsakla ilgili dikkat etmeniz gereken tek bir nokta daha var! Hafızanın iyileşmesine yardımcı olan içerikler, sarımsak piştiği zaman etkisini kaybediyor. Bu yüzden çiğ tüketmelisiniz.

    Yeterince lif alıyor musunuz?
    Sindirim sistemi ve genel sağlığınız için her gün yeterli miktarda lif tüketmelisiniz. Uzmanlar bir insanın her gün 30 g lif tüketmesi gerektiğini belirtiyor.


    Kırmızı mercimek
    Yarım kase = 8 g lif

    - Advertisement -


    Bulgur
    1 kase = 8 g lif


    Yaban mersini
    1 kase = 6 g lif


    Böğürtlen
    1 kase = 8 g lif


    Tatlı patates
    Yarım kase = 4 g lif


    Kinoa
    1 kase = 6 g lif


    Havuç
    Yarım kase (pişmiş) = 3 g lif



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz