K deyip geçmeyin
Her geçen gün üzerine yeni araştırmalar yapılan K2 vitamini; sağlıklı kemik dokuları inşa etmeye yardımcı olurken, damar duvarlarındaki kalsiyum birikimini de engelleyerek kalp-damar sağlığının korunmasında önemli rol oynuyor. Bağırsaklardaki bakteriler tarafından üretilen K2 vitamini vücutta doğal olarak bulunsa da beslenme şeklimiz nedeniyle gıdalardan alamadığımız için eksikliği sık görülüyor. K2 vitamini büyük yeşil yapraklı sebzelerde, peynirde, yumurtada bulunuyor.
Kendi küçük, faydası büyük
Karides, düşük miktarda yağ ve kalori içermesine rağmen yüksek miktarda protein ve aminoasit barındırıyor. Ayrıca içindeki glikonlar, bağ dokularını güçlendirme özelliğine sahip. Selülite karşı da oldukça etkili. Selenyum minerali içeren bu protein kaynağı, kalsiyum ve fosfor dengesinin sağlanmasına da yardımcı oluyor.
Hafıza dostu
Louisville Üniversitesi’nde yapılan yeni bir çalışmaya göre, sarımsak yaşa bağlı hafıza problemlerinin önüne geçiyor. Bunun sebebi, sarımsağın sağlıklı bağırsak mikroorganizmalarına sahip olması. A, B6 ve C vitamini deposu sarımsakla ilgili dikkat etmeniz gereken tek bir nokta daha var! Hafızanın iyileşmesine yardımcı olan içerikler, sarımsak piştiği zaman etkisini kaybediyor. Bu yüzden çiğ tüketmelisiniz.
Yeterince lif alıyor musunuz?
Sindirim sistemi ve genel sağlığınız için her gün yeterli miktarda lif tüketmelisiniz. Uzmanlar bir insanın her gün 30 g lif tüketmesi gerektiğini belirtiyor.
Kırmızı mercimek
Yarım kase = 8 g lif
Bulgur
1 kase = 8 g lif
Yaban mersini
1 kase = 6 g lif
Böğürtlen
1 kase = 8 g lif
Tatlı patates
Yarım kase = 4 g lif
Kinoa
1 kase = 6 g lif
Havuç
Yarım kase (pişmiş) = 3 g lif