Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetYağları Yakın!

    Yağları Yakın!

    -

    Tatil planlarının yapıldığı şu günlerde elden ele dolaşan diyet listelerinde ‘kalsiyum diyeti’ yaza damgasını vuracak gibi görünüyor! Çünkü bu diyet, yağ yakma özelliğiyle, bir haftada 1.5 kilo, 20 günde ise 5 kilo vermenizi sağlayabiliyor.

    FUNDA ÇATAR – PRODÜKSİYON: AKGÜN AKDİL – FOTOĞRAFLAR: AHMET GÜL

    'Tükettiğiniz gıda bol kalsiyum içeriyorsa, fazla kalori ve yağ korkusu taşımanıza gerek yok. Özellikle de yağsız süt ve süt ürünlerine sofranızda sık sık yer veriyorsanız!' Bunu biz değil, uzmanlar söylüyor. Çünkü, yapılan araştırmalar yüksek miktarda kalsiyum içeren diyetlerin kilo alımını azaltmaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Biz de, sağlıklı bir şekilde fazla kilolarımızdan kurtulmamız için Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz'dan, 1100-1300 kalorilik 'kalsiyum diyeti' hazırlamasını rica ettik. Birbirinden lezzetli, kalsiyum ağırlıklı besinlerin yer aldığı bu program 3 günlük 3 diyetten oluşuyor. İster bu diyetlerden sadece birini yapın, isterseniz sıkılmamak için 3 diyeti arka arkaya uygulayın. Sonuç değişmeyecek; ihtiyacınıza göre 7 günde 1.5 kilo veya 20 günde 5 kilo verebilleceksiniz.

    3 GÜNLÜK 1. DİYET

    Kalkar kalkmaz: Yarım litre su için.

    - Advertisement -

    Kahvaltıda: 250 gr yağsız süt ve 2 kaşık sade yulaf içine 2 tam ceviz ve 6-10 çilek ilave edin.

    Saat 11:00-11:30 arasında: Yarım litre su için ve yanında 5 kuru erik tüketin.

    Öğle yemeğinde: Peynirli salata, taze sıkılmış portakal ve kivi karışımı meyve suyu ile 1 dilim çavdar ekmeği yiyin.

    Saat 15:00'de: Yarım litre su için ve 10 adet fındık tüketin.

    Saat 17:00'de: Yarım litre su için ve 200 gr yağsız yoğurt ile 4 adet kuru kayısı yiyin.

    Akşam yemeğinde: 150 gr ızgara somon, su teresi, bol roka (limonlu), 1 çavdar ekmeği tüketin.

    Yatmadan 1 saat öncesi: Yarım litre su ve 200 ml. yağsız süt için.

    3 GÜNLÜK 2. DİYET

    Kalkar kalkmaz: Yarım litre su için ve 2 tam ceviz ile 15 adet kiraz yiyin.

    Kahvaltıda: 100 gr yumuşak yağsız peynir ve 2 grissini ile roka tüketin.

    Saat 11:00-11:30'da: Yarım litre su için ve yarım çay bardağı yaban mersini alın

    Öğle yemeğinde: Izgara sebze tabağının yanında, taze naneli ve tuzsuz 400 ml. yağsız ayran tüketin.

    Saat 15:00'de: Yarım litre su tüketmeye devam edin ve meyveli yoğurt veya laktozsuz süt için.

    Saat 17:00'de: Yarım litre su içip, 1 adet elma tüketin.

    Akşam yemeğinde: Yağsız domatesli bulgur pilavı ( 1 su bardağı kadar) ve 400 gr yağsız yoğurt yiyin.

    Yatmadan 1 saat önce: Yarım litre su için ve 6 -10 adet çilek tüketin.

    Haberin devamı 2009 Haziran sayımızda…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz