Diğer
    Ana SayfaYaşamYanık izleri olan kıyafetleri ve mobilyaları kurtarmak mümkün! İşte pratik yollar

    Yanık izleri olan kıyafetleri ve mobilyaları kurtarmak mümkün! İşte pratik yollar

    -

    Kazara kolunuzla bir muma çok yaklaşır veya yeni deri kanepeye biraz sigara külü düşer ve çirkin bir yanık deliğiniz olur. Kıyafetler yada mobilya gibi yüzeylerde oluşan yanık izleri sizin de canınızı sıkıyor mu? Özellikle yanık izleri zor çıkan ve kötü görünen bir leke türlerinden. Peki Yanık izleri olan kıyafetleri ve mobilyalar nasıl onarılır? Bu önerilere kulak verin!

    Kahverengi yanık izlerine karşı tuz!

    bunte.de sitesinde yer alan bilgilere göre henüz gerçek bir delik yoksa, sadece hafif yanık bir nokta varsa, ondan kolayca kurtulabilirsiniz. İster bir giysi parçasında, ister kanepede: tercih edilen ilaç, sıradan tuzdur. Sadece lekeyi biraz nemlendirin ve üzerine tuz serpin. Birkaç saat sonra lekeyi fırçalayabilirsiniz. Öte yandan, gerçek bir delik ortaya çıktığında daha zor hale gelir.

    Giysilerdeki yanık deliğini nasıl onarırım?

    Bluzunuzda, kot pantolonunuzda veya blazerinizde bir delik can sıkıcıdır. Ama sevdiğiniz giysiyi kurtarmanın yolları bulunuyor. Bununla birlikte, çabaya değip değmeyeceği, her zaman biraz giysinin değerinin ne kadar olduğuna bağlıdır. Delikten kurtulmanın temel olarak iki yolu vardır:

    1. Örtün

    Ucuz yöntem biraz kabadır ve görünmez bir iz bırakmaz, ancak bazı durumlarda kabul edilebilir bir sonuçtur. Kot pantolonlardaki delikleri kapatmak için giyim mağazalarından dikilmiş yamalar kullanabilirsiniz . Aplikler , bluzlar gibi daha ince giysiler için uygundur . Delik artık görünmez, ancak giysinin görünümü elbette değişir.

    - Advertisement -

    2. Tamir yada sanat yapma

    Herhangi bir onarımın görünmesini istemiyorsanız, deliği kapatmak için bir iğne ve iplik kullanmanız gerekir . Mukavemet, malzeme ve iplik açısından giysininkine mümkün olduğunca yakın bir ipliğe ihtiyacınız var. Uzman bir mağazadan tavsiye almak en iyisidir. Dikiş iğnesi mümkün olduğunca ince olmalıdır.

    Çift iplik kullanmayın, bu çok dikkat çekici olur. İğneyi ve ipliği deliğin bir tarafındaki dikişlere sokun ve ardından delik boyunca bir sonraki dikişi kullanın. İpliği yalnızca deliğin büzüleceği kadar sıkı bir şekilde çekmek önemlidir , ancak kumaşın kıvrılmaya başlayacağı kadar sıkı değil . Delik kapanana kadar bu şekilde devam edin. İpliği sonunda dikin, düğüm atmayın.

    Yün veya tüylü kumaşta yanık izi varsa ne yapmalıyım?

    Today.com‘da yer alan bilgilere göre Temizlik koçu Leslie Reichert ve halı temizleme uzmanı Dean Carter size yanık izlerini nasıl yapacağınızı anlatıyor. Yanan bölgeleri kesebilir veya bir diş fırçasıyla fırçalayabilirsiniz. Yanık izi, bulanık alanın altındaki kumaşa nüfuz ettiyse, çıkarılması neredeyse imkansızdır. Her durumda, mümkün olan en kısa sürede bir temizlik uzmanına götürün. Hasarın boyutuna bağlı olarak, yardımcı olabilirler.

    Peki halıları yanık izinden kurtarmak mümkün mü?

    Yanık izleri halıda da oluşur. İster yanlışlıkla sıcak bir ütüyü düşürmüş olun, ister ütüyle yapılan el işleri üzerinde çalışırken yanmış olun, ısı liflere zarar verdiğinde lekeyi çıkarmak için yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.

    Bununla birlikte, Carter’a göre, “Profesyonel bir halı temizleyicisi ya hasarlı yığını düzeltebilir ya da hasarlı alanı kaldırabilir ve onu bir dolabın arkasından (ya da başka bir yerden bir ‘donör parça’ ile değiştirebilir.) Halının yaşına bağlı olarak, halıyı biraz temiz beton üzerine hafifçe sürterek halıya suni ‘aşınma’ uygulanabilir. Sürtünme miktarı, onarımın yaşına ve yerine bağlı olacaktır.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz