Diğer
    Ana SayfaPozitifYaşamın değişmeyen döngüsü: 5 Element

    Yaşamın değişmeyen döngüsü: 5 Element

    -

     

     

    Başka hangi çalışmalar var?

    Danışana özel bir program hazırlıyoruz. Herkes farklı bir dünya, hepimizin kendine özgü bir sisteme ihtiyacı var. Bunu özel terzi gibi düşünebilirsiniz. Size özel dikilen bir elbisenin size tam oturması ile fabrikasyon bir kıyafetin üzerinizde durması gibi farklı. Kimimiz için hızlı ve tempolu çalışmalar yapılması gerekirken, kimimiz için daha sakinleştirici egzersizlere ihtiyaç var. Adım adım belli bir program izliyoruz. Programın da bir matematiği var. Nasıl bir enstrüman çalmak için enstrümanı tanımak, yapabilirliklerini anlamak gerekiyor ve adım adım çalışma yaparak arzu ettiğimiz melodileri çalma düzeyine geliyoruz, bu da aynı. Önce enstrümanı tanıyoruz. Yapabileceği sınırları görüyoruz, düzenli çalışıyor ve bir hedefe doğru ilerliyoruz.

     

    - Advertisement -

     

    Uzun soluklu bir çalışmadan mı bahsediyoruz?

    Sabır varsa kolay oluyor bu süreç. Bir gelişimin olmama ihtimali yok. Uygun koşullarda toprağa diktiğiniz tohum nasıl meyve veriyorsa onun kadar doğal. Ama düzen şart… Bunları yaparken belli deneyimle ve gözlemle edinilmiş veriler ile değerlendiriyoruz. Mesela bir çalışmanın en net etkileri 120’nci günde ortaya çıkıyor sonra sabitlenme süreci oluşuyor. Yani bir basamak çıkıyorsunuz ve çalışmaları bıraksanız bile artık geri inmiyorsunuz. Ama maksimum etkiyi görmek beş seneye kadar gidebiliyor. Çok büyük sabır gerektiriyor.

     

    Türk toplumu sağlık konusunda hangi hataları yapıyor?

    “Türk insanı stresini göbek bölgesine atıyor ve bu nedenle kadınların kalçası, erkeklerin göbek bölgesi geniş. Biz dertlerimizi konuşmayıp içimize atıyoruz. Mecazi anlamda değil, gerçekten içeri atıyoruz. Bu nedenle toprak elementinden zayıfız ve bu elementin etkilediği mide-bağırsak-pankreas-dalak dörtlüsü zayıf. Ağırlıklı olarak tohumlu gıdalar ile beslenmek gerekirken, unlu mamul tüketiyoruz. İşlenmiş besinleri değil, olabildiğince doğal gıda tüketmemiz önemli. Özellikle kırsal kesimde yaşayan ve doğal beslenen büyüklerimizin sağlığı da buradan geliyor. Sadece doğal beslenme değil, düzenli hareket etmek de onları dinç ve sağlıklı tutuyor. Biz toplum olarak hareket etmeyi sevmiyoruz. Baksanıza büyük şehirlerimizde belediyeler parklarda spor alanları koyuyor. Ne kadarı ne kadar kullanılıyor? Hiçbir egzersiz aletine çıkamıyorsak da yapabileceğimiz en sağlıklı egzersiz yürümek. Her gün en azından 20 dakika yürümeliyiz.  Ayrıca her insanın bünyesi çok farklı, herkesin geçiş fazları var. Bunu anlayınca hangi mevsimde ve mevsim geçişinde neyle karşılaşacağınızı biliyorsunuz ve ona göre besleniyorsunuz.  Kendinize koruyucu hekimlik yapıyorsunuz ve bu arada psikolojiniz de düzeliyor.”

     

    “Modernize edilen her şey binlerce yıllık bilgilerin yepyeni hali ile çağa uydurulması… Bu ne yapıyor?

    Sadece gelişim için gereken zamanı ve dönüşümü gerçekleştirmeden ilerlemeye kalkmamıza neden oluyor. Doğamızla oynuyoruz. İçimizde bizi en iyi halde tutmak için tasarlanmış yaratılmış olan bu sistemi bozuyoruz. Zihnimizle, isteklerimizle, mucizeler gerçekleştirme arayışımızla bozuyoruz. Enerjimizi bozuyoruz ve bunu düzeltebilecek birikime sahip insanlar bu topraklarda pek yok.”

     

    Aziz Azad Dural kimdir?

    Qi Gong Eğitmeni ve Danışmanı Aziz Azad Dural, yaklaşık 22 senedir Uzakdoğu çalışmaları yapıyor. Savaş sanatları ile yedi yıl ilgilendi, iki sene kesintisiz savaş sanatları çalıştı, ardından Qi Gong ile tanıştı. Mantak Chia’nın o zamanlar Türkçe’ye çevrilmiş İçsel Gülümseme, Mikrokozmik Yörünge Meditasyonu ve savaş sanatları, sağaltıcı ses çalışmalarını yaptı. 1999’da birçok Qi Gong çalışmasını bir araya getiren 100 Gün çalışmalarına başladı. Ardından Cem Şen’in İstanbul’da bu egzersizleri baz aldığı eğitimlerine başladı. 2002 yılında Türkiye’ye gelen David Verdesi ile çalışan grupta yer aldı. 2009-2010 yıllarına kadar kendisi çalıştı, dersler verdi. 2010-2012 arasında yine Cem Şen’in açtığı genel Qi Gong eğitimlerine katıldı. Yurt dışı eğitimlerinde de bulundu. Bir süre önce Emei Linji okulunun büyük ustası Fu Wei Zhong ile İstanbul’da çalıştı. Hem eğitim veriyor, hem tedaviye dönük egzersiz hem de şifa çalışması yapıyor. Enerji blokajlarını açan masajlar ya da belirli formlarda egzersizler yaptırıyor. Önce danışanın bilgilerini alıyor, üzerinde çalışıyor ve kişiye özel sonuçlar çıkarıyor. Daha hızlı verim alabilecek bir şekle oturtuyor. Modernleştirilmiş değil tümüyle geleneksel çalışmalar yaptığının altını çiziyor.

     

    Yazı: Yaprak ÇETİNKAYA

    Pozitif Dergisi Sayı 2



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz