Diğer
    Ana SayfaHaberYaşamını yitiren sanatçı Hüner Coşkuner'in hastalığı neydi?

    Yaşamını yitiren sanatçı Hüner Coşkuner’in hastalığı neydi?

    -

    Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hüner Coşkuner’den bugün üzücü haber geldi. Hüner Coşkuner, hayatını kaybetti. 58 yaşında yaşamını yitiren Hüner Coşkuner, kemik iliği kanseri tedavisi görüyordu.

    HÜNER COŞKUNER’İN HASTALIĞI

    Hastaneden yapılan açıklamada Hüner Coşkuner‘in ilk defa Nisan 2020’de kan hastalıkları bölümü tarafından değerlendirildiği, incelemeler sonrası kemik iliği kanseri tanısı konulduğu belirtildi. Açıklamada, tedavilere cevap vermeyen ve gelişen nefes darlığı sonrası yoğun bakıma alınan Coşkuner’in hayatını kaybettiği bildirildi.

    HÜNER COŞKUNER’İN ÖZGEÇMİŞİ

    Hüner Coşkuner 1 Nisan 1963’te İstanbul’da dünyaya geldi. Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan sanatçı, Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti’ne gitmeye başladı. Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli’nin de aralarında olduğu önemli hocalardan dersler aldı.

    İlk albümü “Doğuş” 1987, ‘Sakın Dönme Geriye’ albümü 1989’da müzikseverlerle buluştu. Hüner Coşkuner, “Gidiyor”, “Haydi Tut Ellerimi”, “Gidemezsin”, “Sevemem”, “Vurgunum Sana” ve “Gideceksen Gelme” adlı albümleriyle hafızlara kazındı.

    2000’de “Klasikler 2” albümü yayınlandı. Coşkuner, 2013’te “Yeşilçam Klasikleri” albümünü çıkardı. Bu albümde, “Artık Sevmeyeceğim”, “Damarımda Kanımsın”, “Zalimin Zulmü”, “İntizar”, “Bir Garip Yolcu” ve “Senden Vazgeçemem” gibi döneminin birbirinden güçlü şarkıları yer bulmuştu.

    KEMİK İLİĞİ KANSERİ NEDİR?

    Peki, kemik iliği kanseri nedir? Prof. Dr. Mutlu Arat, Florence.com.tr’de yayınlanan yazısında bu soruya şu yanıtı veriyor: Kemik iliği kanseri, ilik içerisinde yer alan hücrelerin anormal bir şekilde bölünmesi, dolayısıyla da sayılarını artırmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Lösemi ve lenfoma da kemik iliğindeki hücrelerin artışıyla meydana gelen kanserler olmakla beraber, en sık görülen kemik iliği kanseri multipl miyelomdur. Multipl Miyelom, asıl görevi vücuda giren mikroorganizmaları tanımak ve bu mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesini sağlayan antikorları üretmek olan plazma hücrelerindeki anormal artışla karakterize bir kanserdir.


    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz


    Tam bir sebze canavarıyım

    ‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...

    Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır

    Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...

    Tek yaptığım spor oğlumla yürümek

    G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....