Yediğiniz meyve&sebze cildinize yansıyor

mayis-2012-saglik-2-6Kalbinizin dostu P vitamini
Portakal, greyfurt, limon gibi narenciyelerde bulunan antioksidan flavonoidler, kalp krizi riskini azaltıyor. 14 yıl boyunca toplam 70 bin kadın hemşire üzerinde yapılan ve Amerikan Kalp Birliği’nce yayınlanan bir araştırmaya göre günlük beslenmelerinde narenciyeye bol miktarda yer veren kadınlar, narenciye tüketmeyenlere göre yüzde 19 daha az kalp krizi geçirme riski taşıyor. P vitamini olarak da bilinen bu flavonoidler, C vitaminine benzer özellikler taşıyor ve daha çok meyvelerin ve sebzelerin posasında bulunuyor. Kılcal damarların geçirgenliği üzerindeki etkisi bilinen P vitamini, bu damarların kanamasını ve yırtılmasını önlüyor, damarların geçirgenliğini artırıyor. C vitaminin emilimini de arttıran P vitamini, tıpkı C vitamini gibi vücutta depolanmıyor ve fazlası atılıyor.

mayis-2012-saglik-2-7Kullandığınız Omega-3 ne kadar saf?
Hayatımızın her döneminde ihtiyacımız olan Omega-3 içerikli besin destek ürünlerinin bir ömür boyu kullanıldığını düşünecek olursak, bu ürünlerin kimyasal atık ve ağır metal gibi balıklardan gelen kirlilikleri içermediğine dikkat etmemiz gerekiyor. Bu kirlilikler vücudumuzda yavaş yavaş birikip zaman içerisinde nörolojik bozukluk, görme ve duyu kaybı gibi önemli rahatsızlıklara neden olabiliyor. Bu noktada Omega- 3 içerikli besin destek ürünlerinde özellikle kimyasal atık ve ağır metal içermediğini gösteren IFOS kalite onayı aranması öneriliyor. New Life EFA Daily, içeriğindeki 402 mg Omega-3 ile günlük Omega- 3 ihtiyacınızı karşılamaya, yaşam boyu zihin, beden ve cilt sağlığınızı korumaya yardımcı oluyor. Ayrıca, IFOS– Uluslararası Balık Yağı Standartları adlı bağımsız bir kuruluş tarafından onaylı.

Formsanté Dergisi Mayıs 2012 Sayısı

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here