FIRINLANMIŞ TORTELLİNİ VE SEBZELER
4 kişilik / 1 porsiyonu 410 kalori
Malzemeler:
* 500 gr. peynir dolgulu tortellini * 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
* 250 gr. dilimlenmiş konserve mantar
* 150 gr. ufak küp doğranmış yeşil kabak
* 100 gr. doğranmış siyah zeytin * 50 gr. soya fasulyesi
* 100 gr. dörde bölünmüş kiraz domates * 50 gr. dondurulmuş karışık sebze
* 1 adet közlenmiş, doğranmış konserve kırmızı biber
* 50 gr. organik domates salçası * 500 gr. domates püresi
* 4 adet ince doğranmış yeşil soğan * 2 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
* 100 gr. rendelenmiş mozzarella veya dil peyniri
* 150 gr. rendelenmiş sarı cheddar peyniri * Tuz, karabiber
Yapılışı:
Tortellinileri, kaynayan suda 8-9 dakika haşlayın, süzün ve süzgeçte bekletin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın (fırının üst ızgaralarının da ısınması gerekiyor). Büyükçe bir tavada zeytinyağında yeşil soğanla beraber tüm sebzeleri sotelerken sulandırılmış domates salçasını, domates püresini, tuz ve karabiberi tavaya ilave edin. Süzüp elekte veya süzgeçte beklettiğiniz tortellinileri sebze karışımına aktarıp hafifçe karıştırın. 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Üzerine doğranmış maydanoz serpin. Fırına dayanıklı servis kaplarını hafif yağlayın. Tortellini karışımını kaplara döküp üzerlerine dil peyniri ve sarı cheddar karışımını gezdirdikten sonra fırında 10-15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.