KÖZLENMİŞ SOĞAN VE KURUTULMUŞ DOMATESLİ FOCACCIA
6 kişilik / 1 porsiyonu 210 kalori
Malzemeler:
* 500 gr. un * 30 gr. yaş maya * 200 ml. ılık su
* Sızma zeytinyağı * Tuz ve iri deniz tuzu
* 3 adet beyaz soğan * 2 adet doğranmış kuru domates
Yapılışı:
Soğanları soyun, ince ince uzunlamasına kesin ve buzlu suda bekletin. Bir kâseye mayayı aktarın; üzerine suyu yavaşça döküp karıştırarak mayayı eritin. Temiz tezgâha unu tepeleme dökün, ortasını açın; su ile yumuşattığınız mayayı, iki çorba kaşığı zeytinyağını ve bir tutam tuzu buraya aktarın. Elinizle hepsini toplayıp yoğurmaya başlayın (gerekiyorsa tezgâha hafif un ve hamura su serpebilirsiniz). Hamuru iyice yoğurduktan sonra yuvarlayıp bir kaba aktarın, üzerine zeytinyağı gezdirin ve elinizle hamura yedirin. Hamurun üzerine bıçakla dört adet, derince kesik atın. Üzerini nemli bezle kapatıp mayalanmaya bırakın. Hamur bir kat daha arttığında hazır demektir.
2-3 cm. derinliğindeki tepsiyi zeytinyağıyla iyice yağlayın. Sonra hamuru parmaklarınızla açın ve tekrar üzerine zeytinyağı gezdirin. Hamurun üzerine hafif deniz tuzu serpin ve yine parmaklarınızla her yanına bastırın. Üzerine buzlu suda bekletip süzdüğünüz soğanları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin (son 10 dakikada fırının üst ızgarasında soğanların üzerlerini hafif yakın). Fırından çıkarttıktan sonra üzerine doğranmış kurutulmuş domates serpin. Oda sıcaklığında beklettikten sonra servis edin.