Gözler çekikleşiyor
Op. Dr. Serkan Dinar, yüz germe isteyen her hastanın çekik gözlü de olmak istediğini belirtiyor. Aslında bir bakıma badem göz denilen gözler isteniyor. Bunun için uygulanan en kolay yöntem ise botoks. Botoksla badem göz yapılabiliyor. Botoks uygulandığında kaş belirli bir seviyeye kaldırılıyor böylece gözde daha çekik bir ifade yaratılabiliyor. Askı teknikleri de badem göz için kullanılabiliyor. Kaşın kuyruğu yukarıya doğru kaldırılıyor. Göz kenarı bir miktar çekilebiliyor. Askı tekniğinde amaç ise iz bırakmadan bir gerginlik yaratmak. Bu teknikte saçın içinden giriliyor ve çok küçük bir delikten yorgan iğnesi benzeri bir iğne yardımıyla yöntem uygulanıyor. Dokuyu taşıyan şey bu ip zannediliyor. Oysa ip sadece alçı görevi görüyor çünkü askı tekniğinde eriyen bir ip kullanılıyor.
Bakışlar değişiyor
Göz altı çukurluklarında etkili teknik yağ enjeksiyonları oluyor. Çünkü geçici dolgular başka yerlere kayabiliyor ya da göz altına kaçabiliyor. Bu nedenle çok derin şekilde yağ enjeksiyonu en ideal görüntüyü yakalayabiliyor. Göz altı torbalarında eğer gevşeme fazla ise ameliyat yapılması gerekiyor. Göz kapağı düşüklüğüne ise kaş askısı uygulanabiliyor. Makyajda çok zorlanılıyorsa bu işlemlerin artık vakti gelmiş demektir.
Elmacık kemikleri belirginleşiyor
Çıkık elmacık kemikleri de kadınlar tarafından talep ediliyor ancak bu işlemden korkan hasta sayısı çok fazla. Op. Dr. Serkan Dinar, “Göz altındaki sınır boyunca çok küçük enjeksiyonlarla dolguyu dağıtmak gerekiyor. Çünkü elmacık kemikleri abartılı olduğunda çirkin bir görüntü oluşabiliyor. Elmacık kemikleri için ışık dolgusu denilen yeni bir dolgu yöntemi de uygulanabiliyor. Silikon uygulanması ise eski bir trend. Ayrıca silikon yabancı bir cisim, yer değiştirebiliyor, cilt altından belirgin görünebiliyor” diyor. Fraksiyonel Radyo Frekans Üç boyutlu Yüz Şekillendirme denilen yeni bir yöntem daha var. Bu yöntem cilt altına ısı veriyor ve ameliyatsız olarak yüzün gerginleştirilmesine yardımcı oluyor. Kaşları kaldırmayı, göz altı çukurlarını bir miktar azaltmayı amaçlıyor. Ayrıca elmacık kemiğinin etrafına yapıldığında oradaki cildi sıkıştırarak üç boyutlu olarak daha çıkık göstermeye de yardımcı oluyor. Op. Dr. Serkan Dinar bu yöntemin mantığının cilt altına ısı vererek kolajeni artırmak olduğunu söylüyor. Mezoterapi gibi ince iğneler kullanılıyor. Cildi toplamayı ve bu görüntüyle elmacık kemiğinin daha çıkık olmasını amaçlıyor. Klinik şartlarında yapılan bu işlemden sonra bir saatlik ciltte kırmızılık oluyor ve sonrasında normal haline dönüyor. Alından boyuna kadar bütün yüz için uygulanabiliyor ve kolajeni artırmak için yapılıyor, bir ay arayla üç seans yapılıyor; kalıcılığı ise bir yıl.
Köşeli yüzler dikkat çekiyor
2014 trendi köşeli yüz hatları. Bunun için ise çene kontürünün daha açılı ve daha belirgin olması isteniyor. Op. Dr. Serkan Dinar, “Artık hastalar biraz daha çenem belirgin olsun diye geliyorlar. Keskin hatlar isteniyor. Yüz için de ideal aslında üçgen yüzdür. Aşağı doğru sivri inen bir yüz popülerdir. Fakat bu trend herkese uygun olmayabiliyor. Yuvarlak yüz hatlarına sahip olanlarda çeneyi biraz sivri yapmak yüzü uzatabiliyor. Protez çenede kemiğin üstüne saklanıyor ve görünmüyor. Çene kontürünü yaratmak için Nefertiti denilen bir yöntem de kullanılabiliyor. Bu yöntem için boyun bölgesine botoks kullanılıyor. Boynu yokmuş gibi olan hastaların kaslarına botoks yapıldığında o kontür ortaya çıkabiliyor” diyor.
Doğal göğüsler
Güzel göğüs damla yapısında bir göğüstür. Üstten biraz kavisli inmeli alta doğru dolgun olmalı. Dik olması, meme uçlarının karşıya bakması gerekiyor. Çok fazla yana bakan meme uçları ya da içe bakan meme uçları tercih edilmiyor. Dr. Serkan Dinar, “Memede trendler çok değişiyor. Genelde uzun süre küçük meme modası devam etti ama yurt dışında eskiden beri moda olan büyük göğüstür. Türkiye’de de büyük göğüs hala daha popüler. Meme için alternatif bir yöntem olarak kök hücreli yağ enjeksiyonları uygulanabiliyor. Kesinlikle silikon istenmiyorsa eğer vücut yapısı müsaitse hastadan alınan kök hücre yağ enjeksiyonu ile meme büyütülebiliyor. Vücudun başka bölgesinden yağ alınabiliyor. Basen ya da karın bölgesinde fazla yağ varsa hasta iki bölgesinden ameliyat olmuş oluyor. Hem fazlalık olan bölgedeki yağlardan kurtuluyor hem de bu yağ memenin içine değil arkasına enjekte ediliyor“ diyor.
Nilgün YILDIZ
Formsanté Dergisi Ocak 2014 sayısı