Özel bir yılbaşı sofrası için, İstanbul Mövenpick Otel’in Executive şefi Maximilian Thomae’nin önerdiği; kalorisi hafif ve sağlıklı yemeklerle kilo almaktan korkmadan lezzetin tadına varın.
![]() | |
Kaz ciğerinde hindi konfit
2 porsiyon için
Malzemeler: 1 hindi but, 30 gr kaz ciğeri , Tuz, karabiber, biberiye
Risotto için malzemeler: 100 gr arborio riso pirinci, 10 gr dolmalık fıstık, 10 gr kuş üzümü, 3 gr yenibahar, 3 gr tarçın, Tuz, karabiber, 50 ml tavuk suyu, Rendelenmiş parmesan peyniri, 5 ml zeytinyağı, 5 gr tereyağı
Hindi konfitin hazırlanışı:
*Hindiyi kemiklerinden ayırıp iyice açın. Ortasına kaz ciğeri ve biberiyeyi yerleştirip sarın.
*Tavada döndürerek hafifçe kızarttıktan sonra 70 dereceye ayarlı fırında 8 saat pişirin.
Risottonun hazırlanışı:
*Risotto için zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış soğan ve sarımsakları kavurun.
*Dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
*Azar azar beyaz şarabı ekleyerek suyunu çekene kadar sürekli karıştırmak suretiyle kavurmaya devam edin.
*En son olarak azar azar sıcak tavuk suyunu ilave edin. Krema kıvamına gelene dek pişirin.
*Baharat, tereyağı ve peyniri ekleyip lapa kıvamında pişirin. Süsleyip servise sunun.