Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetYılbaşı için özel mönüler

    Yılbaşı için özel mönüler

    -

    Özel bir yılbaşı sofrası için, İstanbul Mövenpick Otel’in Executive şefi Maximilian Thomae’nin önerdiği; kalorisi hafif ve sağlıklı yemeklerle kilo almaktan korkmadan lezzetin tadına varın.

     

     

    Kaz ciğerinde hindi konfit

    2 porsiyon için

    - Advertisement -

    Malzemeler: 1 hindi but, 30 gr kaz ciğeri , Tuz, karabiber, biberiye

    Risotto için malzemeler: 100 gr arborio riso pirinci, 10 gr dolmalık fıstık, 10 gr kuş üzümü, 3 gr yenibahar, 3 gr tarçın, Tuz, karabiber, 50 ml tavuk suyu, Rendelenmiş parmesan peyniri, 5 ml zeytinyağı, 5 gr tereyağı

    Hindi konfitin hazırlanışı:

    *Hindiyi kemiklerinden ayırıp iyice açın. Ortasına kaz ciğeri ve biberiyeyi yerleştirip sarın.

    *Tavada döndürerek hafifçe kızarttıktan sonra 70 dereceye ayarlı fırında 8 saat pişirin.

    Risottonun hazırlanışı:

    *Risotto için zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış soğan ve sarımsakları kavurun.

    *Dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

    *Azar azar beyaz şarabı ekleyerek suyunu çekene kadar sürekli karıştırmak suretiyle kavurmaya devam edin.

    *En son olarak azar azar sıcak tavuk suyunu ilave edin. Krema kıvamına gelene dek pişirin.

    *Baharat, tereyağı ve peyniri ekleyip lapa kıvamında pişirin. Süsleyip servise sunun.

     



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz