Yılbaşı gecesine şunun şurasında çok az bir zaman kaldı. Sizin de içiniz kıpır kıpır mı? Yeni bir yıl yeni umutlar, planlar, hayaller demek. Derler ki yeni yılı nasıl karşılarsanız tüm yılı öyle geçirirsiniz. Biz de bunu dikkate alarak sizlere lezzetli, hafif ve sağlıklı mönülerle ışıl ışıl bir sofra kurduk…
OSMANLI USULÜ BALIK PİLAKİ
MALZEMELER: 600 gr beyaz etli balık filetosu, 1 adet beyaz soğan, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar, 1/2 adet limonun suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1’er adet havuç, patates, 8 adet arpacık soğanı, 4 diş sarmısak, 1 adet çubuk tarçın, 1/2 demet maydanoz yaprağı, tuz ve karabiber
HAZIRLAMA: Balıkları iri parçalar halinde dilimleyin. Soğan, tarçın, yenibahar ve limon suyunu mutfak robotunda, soğanlar püre oluncaya dek öğütün. Balıkları bu karışımda 2 saat marine edin. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Küp küp doğranmış havucu, patatesi, soğanı ve sarmısağı kavurun. Çubuk tarçın ve maydanozu ekleyin. Bir kez karıştırıp, 1 çay bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın. Balıkların üzerindeki soğanlı karışımı sıyırıp, kaynayan tencereye ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kaynatıp, soğutun. Limon dilimiyle servis yapın.
IZGARA ENGİNARLI SALATA
MALZEMELERİ: 4 adet soyulmuş taze enginar, 1 adet limon suyu, 1/2 kaşık un, 1’er çay kaşığı tuz, toz şeker, kişniş tohumu, 1/2’şer adet kuru soğan, dörde bölünmüş havuç, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 bardak su, 2 bağ roka yaprağı. Sosu için: 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı çiçekyağı, 1/2 çubuk rendelenmiş taze zencefil, yarımşar adet limon suyu ve limon kabuğu rendesi, 1’er yemek kaşığı tarhun sirkesi, koruk suyu, tuz, 1 çubuk kişniş tohumu.
HAZIRLANIŞI: Enginar hariç ilk 9 malzemeyi bir tencereye koyup, karıştırın. Haşlanmış olan enginarları dörde bölüp, ızgarada kızartın. Sos malzemesinin kişniş tohumu hariç, tümünü karıştırın. Sos ve bir tutam kişniş tohumu serpin.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dakika (Enginar haşlanmışsa)
YILBAŞIYLA İLGİLİ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER: