Diğer
    Ana SayfaYemekAz kalorili Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifi (diyet) ve püf noktaları

    Az kalorili Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifi (diyet) ve püf noktaları

    -

    Yılbaşı gecesinin en özenilen anlarından biri de yılbaşı sofralarıdır. Her şeyin eksiksiz olmasını isteriz. Ana yemekten salataya, tatlıdan tuzluya sofrayı donatmak ev hanımları için en büyük zevklerden biri… Zencefilli yılbaşı kurabiyesi de yılbaşı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Peki, klasik Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi yerine sağlıklı&fit bir tarif arayanlar ne yapmalı? İşte Diyetisyen Perihan Kılıç’tan fit&sağlıklı Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi…

    Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

    AZ KALORİLİ ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ 

    Malzemeler

    • 2 su bardağı tam buğday unu/yulaf unu
    • 2 yemek kaşığı tereyağı/hindistan cevizi yağı
    • 1/4 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tarçın
    • Fındık kadar zencefil
    • 1/4tatlı kaşığı zerdeçal
    • 1/4 çay kaşığı toz muskat
    • 1 bardak pudra şekeri
    • 1/4 tatlı kaşığı karbonat

    Hazırlanışı

    • Tüm baharatları, pudra şekerini, unu, tuzu ve karbonatı bir kapta karıştırın.
    • Geri kalan malzemeleri ekle katı hamur haline gelene kadar yoğurun.
    • Yapışmaz fırın kağıdına sarıp yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin.
    • Hamur kalıpları ile şekil verin.
    • Yağlı kağıt serdiğin fırın tepsisine yerleştirin.
    • Önceden ısıttığın fırında 170 derecede 10-15 dk pişirin.

    Afiyet olsun…

    - Advertisement -

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz