Diğer
    Ana SayfaSağlıkZeytinyağı şenliği

    Zeytinyağı şenliği

    -

    4 Nar Erken Hasat Sızma
    Nar’ın Ayvalık Murateli köyündeki kendi bahçesinden, olgunluğa henüz erişen, tek bir bahçenin tek çeşit zeytininden elde ediliyor. Yere temas etmeden, tek tek elle toplanan zeytinler aynı gün içinde soğuk sıkım yöntemi ile işleniyor. Yoğun meyvemsi tadı ile dikkat çekiyor. En çok 0,5 asiditeye sahip.

    5 Rheia Erken Hasat Sızma
    Ayvalık yöresi yeşil zeytinlerden üretiliyor, meyvemsi yeşil zeytin ve hafif badem tadı ve aromasına sahip, asit değeri ise yüzde 0.3. Seçilen zeytinler toplandıktan sonra en geç 24 saat içinde, zeytinin vitamin, mineral ve antioksidan içeriğine zarar vermeden, hiçbir şekilde sıcakla temas etmeden, soğuk sıkım yöntemiyle üretiliyor.

    6 Komili Taş Baskı Sızma
    Türkiye’nin ilk zeytinyağı markası olan Komili, yüzyılı aşkın süredir sofralarımıza zeytinyağını getiriyor. Ayvalık bölgesinde yetişen zeytinlerin eski taş baskı yöntemi kullanılarak ezilmesiyle elde ediliyor. Zeytinyağı meraklılarının tercihi olan taş baskının tadı da üretim yönteminden dolayı biraz daha buruk ve yumuşak.

    7 Kristal Natürel Sızma
    Kuzey Ege zeytinlerinden üretiliyor. Firmanın Ayvalık’ta bulunan tesislerinde üretilen zeytinyağları, şirket bünyesindeki özel tat uzmanları tarafından tadılarak tadı ve kokusunun aynı kalmasına çalışılıyor. Asit oranı azami 0.8. 1945’te Micaleff ailesi tarafından markalaştırılan Kristal zeytinyağlarının üzerinde bulunan vapur logosu da kendilerini Türkiye’ye getiren gemiyi simgeliyor. Kristal bugün bile Anadolu’ da ‘Vapurlu Yağ’ olarak biliniyor.

    8 Güz Natürel Sızma
    Kuzey Ege Körfez Bölgesi yöresi zeytinlerinden, herhangi bir kimyasal işlem kullanılmadan sadece soğuk sıkım yöntemiyle üretiliyor. Böylelikle zeytinde bulunan vitamin, mineral, antioksidan gibi besin değerleri ve doğal aromatik yapısı korunuyor. Tutmayı kolaylaştıran özel tasarım cam şişesiyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Asit değeri yüzde 0.8.
    kasim-2011-naturel-resim-3



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz