Diğer
    Ana SayfaSağlıkZeytinyağı şenliği

    Zeytinyağı şenliği

    -

    9 Komili Çekirdeksiz Sıkma
    Zeytinyağı meraklıları için farklı bir lezzet de “Komili Özel Ürünler” serisinde yer alan çekirdeksiz sıkma. Ayvalık zeytinlerinden, sıkma işleminden önce çekirdeği çıkarılarak elde ediliyor. Zeytinyağının kalitesini artıran bu yöntemle üretilen yağların meyvemsi tadı daha yoğun. Zeytin, çekirdeğiyle beraber işlendiğinde, çekirdekte bulunan enzim oksidasyona neden olabiliyor. Çekirdeksiz üretilen zeytinyağının ise fenolik bileşik miktarı ve antioksidan etkisi daha yüksek.

    10 Zeytin İskelesi Natürel Sızma
    Ayvalık ve Edremit bölgesinin zeytinlerinden gelişmiş teknolojiyle üretilip ambalajlanıyor. Dolum yapılırken ambalajda hava/oksijen kalması engellenerek zeytinyağının kısa sürede bozulması önleniyor. Işıktan etkilenmemesi için koyu renk cam şişe ve tenekede tüketiciye sunulan yağlar, üretime alınmadan önce 42 farklı analizden geçiriliyor. Natürel sızmanın asit oranı azami 0,8.

    11 Nar Anadolu Zeytinyağı / Mardin – Derik
    Nar’ın bu koleksiyonunda Tekirdağ’dan Mardin’e her biri farklı aroma ve tatlarda toplam 21 çeşit zeytinyağı var. Mardin- Derik bölgesinde yetişen Halhalı zeytinlerinden üretilen ve özel kutusunda satışa sunulan natürel sızma zeytinyağının asit oranı yüzde 0,8.

    12 Kırlangıç Çökeltme Filtresiz Sızma
    Ayvalık bölgesi zeytinleri soğuk pres yöntemiyle sıkıldıktan sonra özel tanklarda dinlendirilerek filtre edilmeden şişeleniyor. Çökeltme zeytinyağı, aromatik meyvemsi tadıyla dikkat çekiyor ve zeytin tanecikleri içeriyor. 1,5 litrelik cam şişelerde satışa sunulan yağın asit oranı yüzde 0,8.

    13 TA-ZE Baby Organik Sızma
    TA-ZE ürün gamı son derece geniş. Birbirinden özel zeytinyağlarından biri de TA-ZE Baby Ürün Seti’nde yer alan TA-ZE Organik Zeytinyağı. Geleneksel yöntemlerle yetiştirilmiş Ege zeytinlerinden, kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanılmadan, bekletilmeden üretiliyor. Bahçeden itibaren uluslararası gözetim kuruluşu ECOCERT tarafından denetleniyor. Yüzde 0,3 asitlik derecesiyle bebekler için doğal ve yumuşak bir lezzet sunuyor.

    - Advertisement -

     

    kasim-2011-naturel-resim-5
    kasim-2011-naturel-resim-4
    Ravika Çeşnili Sızma Zeytinyağları

    Akhisar’da Ravika’nın kendi zeytinliklerinden ürettiği sızma zeytinyağının farklı lezzetlerle birleşmesiyle oluşan “çeşnili ürünler” damak tadına önem verenlere birçok alternatif sunuyor. Kırmızı ve beyaz sirkeli, balzamik sirkeli zeytinyağları: Kırmızı ve beyaz üzüm suyunun doğal fermantasyonu sonucu oluşan doğal sirke ve soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağının birlikte doldurulmasıyla elde ediliyor. Balzamik sirke ise İtalya’dan geliyor ve sızma zeytinyağı ile birlikte dolduruluyor. Truff mantarı, kekik, fesleğen, biber, sarımsak ve limon aromalı zeytinyağları: Üretilmek istenen yağ çeşidine göre steril edilen çeşniler yüksek kalitede sızma zeytinyağına eklenerek yaklaşık bir hafta kapalı olarak bekletiliyor. Aroması yağa geçtikten sonra kullanılan çeşni filtre ile yağdan uzaklaştırılıp şişeleniyor.

    ZEYTİNYAĞI BESİN DEĞERİ
    Zeytinyağının sağlık üzerindeki olumlu etkisinin en büyük nedeni içerdiği tekli doymamış yağ asitleri. Yüksek kalitedeki sızma zeytinyağı özellikle polifenoller, E ve K vitamini, klorofil ve karotenoidler gibi antioksidanlar yönünden çok zengin. Zeytinyağı ayrıca oleocanthal gibi anti-enflamasyon ajanlar da içeriyor.
    100 gr. zeytinyağında yaklaşık şu besin öğeleri bulunuyor: Enerji 885 kcal.
    Doymuş yağ asitleri 14 gr.
    Tekli doymamış yağ asitleri 73 gr.
    Çoklu doymamış yağ asitleri 11 gr.
    Omega 3 yağ asitleri < 1.5 gr.
    Omega 6 yağ asitleri 3.5-21 gr.
    E vitamini 14 gr. (günlük önerilen miktarın yüzde 93’ü)
    K vitamini 62 μg (günlük önerilen miktarın yüzde 59’u)

    Aytaç Özkardaş Gozzi
    Fotoğraflar: Ozan Kutsal

    Formsante Dergisi Kasım 2011 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz