Formsanté

Evde losyon nasıl yapılır? İşte evde vücut losyonu yapımı ve tarifleri

Doğallıktan yanaysanız en büyük organınız olan cildinize endişe duymadan evde uygulayabileceğiniz vücut losyonu tarifleri burada. Basit adımlar ve ulaşılabilir malzemelerle yaptığınız losyonlarla yumuşacık bir ten sizi bekliyor.

NEMLENDİRİCİ VÜCUT LOSYONU

Malzemeler

Hazırlanışı

Zeytinyağını benmari usulü ısıtın ve içerisine balmumunu ekleyin. Tamamen eriyince kabı alın ve soğuması için beş dakika bekleyin. Suyu ekleyin ve blender yardımıyla karıştırın. Son olarak esansiyel yağı ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.

BALLI VÜCUT LOSYONU

Malzemeler

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırıp kutuya koyun ve buzdolabında tutun. Süt bozulacağı için en fazla bir hafta kullanın.

RAHATLATICI LOSYON

Malzemeler

Hazırlanışı

Bir kasede aloe vera jeli, E vitamini yağı ve esansiyel yağları karıştırın. Karışımı oda sıcaklığına gelmesi için bekletin. Rendelenmiş balmumu ve badem yağını başka bir cam kaba koyun. Benmari usulü eritin ve bu esnada karıştırın. Tamamen eridiğinde ateşten alın. Balmumu ve yağ karışımını blender’ın içine dökün ve soğumasını bekleyin. Blendır’ı düşük devirde çalıştırın, sonra diğer karışımı yavaşça içerisine dökün. Arada blender’ı durdurun ve etraftaki parçacıkları tahta kaşıkla karıştırırak malzemenin içine katın. Homojen bir kıvam elde edene kadar işlemi tekrar edin. Losyonunuzu temiz cam kavanoza doldurun ve kullanmayacağınız kadarını buzdolabında bekletin.

KURUYAN ELLERE LOSYON

Malzemeler

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırıp bir kavanoz içine koyun. Karışımı her gün kurumuş ellerinize sürebilirsiniz.

BADEMLİ VÜCUT LOSYONU

Malzemeler

Hazırlanışı

Aspirinleri döverek toz haline getirin. Diğer malzemeleri de ekleyip sıvı bir karışım elde edin. Vücudunuza masaj yaparak sürün.

ULTRA NEMLENDİRİCİ LOSYON

Malzemeler

Hazırlanışı

Badem yağı ve balmumunu benmari usulü eritin. Shea veya kakao yağını kullanacaksınız bu malzemeyi de ekleyin. Su ısındıkça kabın içerisindeki malzemeler de eriyecektir. Arada karıştırabilirsiniz. Tüm malzemeler eriyince E vitamini yağını da ekleyin. Kullanacağınız kavonoz veya kutunun içerisine koyun.

Derleyen: Deran Çetinsaraç

Exit mobile version