Formsanté

Fantezi kuruyorum o halde mutluyum

subat-2012-cinsellik-2-resim-1

Kimi yakalanma korkusundan heyecan duyar kimi seksi kıyafetlerden. Kimi sevgilisini hayal eder kimi de beyninde yarattığı kişiyi. Cinsel hayatta fantezilerin sonu gelmez gelmesine de peki sınırlar nereye kadar çizilmeli ve fantezi nereye kadar gerçekleştirilmeli?

Fantezi kelimesi nedense akıllarda hep yasak, ayıp, utanma gibi duyguları uyandırıyor. Oysa fanteziler sapkınlık sınırını aşmadığında cinsel yaşamı renklendiren hayal dünyasındaki küçük oyunlar olarak kabul ediliyor. Çünkü fantezi demek zihinde canlandırılan değişik isteklerin hayali anlamına geliyor. Psikiyatrist Dr. Sema Bayçin Aytaçlar şöyle diyor; “Cinsellik zihinde başlıyor, bu nedenle cinsel fanteziler çok önemli. Fantezilerin olmadığı bir cinsellik düşünmek mümkün değil. Cinselliğin başlaması için bazı uyaranların olması gerekiyor ve fanteziler de bu uyaranlardan biri” diyor.

Kadınlar daha romantik!
Kadınlarla erkekler arasındaki fark fantezilerde de ortaya çıkıyor. Erkekler kadınlara oranla daha fazla fantezi kuruyor. Kadınlar fantezilerinde romantik anların hayallerini kurarken erkekler yine kadınlardan farklı olarak cinsel organların ve bedensel görüntülerin hayalini kuruyor. Kadınlar fantezilerinde genelde yaşanmış cinsel deneyimleri düşünürken erkekler daha önce denemediklerini düşünmekten daha çok haz duyuyor. Dr. Sema Bayçin Aytaçlar,” Erkeklerin fanteziye genç yaşlarda değil de daha çok ilerleyen yaşlarda ihtiyacı oluyor. Çünkü genç erkekler zaten uyarılmak için çok fazla şeye ihtiyaç duymuyor. Ama yaş ilerledikçe uyarılmak daha zor oluyor ve bu durumda fantezilerin rolü artıyor” diyor. Şu yanlıştan da kurtulmak gerekiyor; tüm erkekler cinsel fanteziler kurar diye bir doğru bulunmuyor. Ayrıca cinsel fantezi kurmak o kadının ya da erkeğin sapkın olduğu anlamına da gelmiyor.

Sınırları bilmek lazım
Peki cinsel fanteziler cinsel yaşam için yararlıyken hangi durumlarda kişilere zarar veriyor? Dr. Sema Bayçin Aytaçlar, “Çiftlerden birinin fantezisi diğerini rahatsız ediyorsa bu durum sakıncalı olabiliyor. Fantezi psikolojik olarak baskı haline dönüşüyorsa, kişinin cinsellikten uzaklaşmasına neden oluyorsa fantezinin cinselliği renklendiren kısmı ters etki yaratıyor. Kadınlar için erkeğe zarar verici fantezi üretme oranı çok zayıf. Ama erkeklerin fantezi dünyaları daha geniş ve bu da kadın üzerinde baskı yaratıyor. Kadınlar fantezinin ne kadarına katılıp, ne kadarına katılmayacakları konusunda huzursuz oluyorlar. Böyle bir durumla karşılaşıldığında çiftlerin bunu açıkça ifade etmeleri gerekiyor, aksi takdirde cinsellikten soğuma, uzaklaşma gibi durumlar yaşanabiliyor” diyor.
Sapkın olarak nitelendirilen fanteziler, karşı tarafın bedenine ve kendi bedenine zarar veren fantezilerin gerçekleştirilmek istenmesiyle yaşanıyor. Biri için zevkli olarak nitelendirilen bir fantezi diğeri için zevkli olmayabiliyor. Sapkınlık kişilerin isteklerine, arzularına göre de değişiyor. Örneğin sado-mazoşist fanteziler her zaman masum ve zararsız olmayabiliyor. Bir taraf acı çektirmekten hoşlanırken diğer taraf acı çekmek istemiyorsa bu fantezinin gerçekleştirilmesi cinsel hazzın artmasını değil, aksine azalmasına neden oluyor. Devamı diğer sayfada

SIK KURULAN FANTEZİLER

Anal birleşme
Dr. Sema Bayçin Aytaçlar, “Anal yolla erkeğin birleşme istemesi birçok kadın için rahatsız edici bir durum. Türk kadını anal seksi istemiyor fakat erkeklerin çoğunluğu bu fanteziyi çok fazla kuruyor. Bu fanteziye sapkın demek ise zor. Kadın istemiyorsa ve erkek uyguluyorsa o zaman sapkın diyebiliriz. Kadınların geneli bu isteği doğal bulmuyor ve rencide oluyor. Bu tür ilişkiyi cinsellik dışı olarak görüyor. Çünkü bedeninin erkek tarafından kötü kullanıldığını düşünüyor” diyor.

İzlenme fantezisi
Cinsel birleşme sırasında başka insanların kendisini izlediğini düşünme, normal yolla tatmin olamamaktan kaynaklanıyor olabilir. Tam gelişmemiş bir ruhsal yapının sonucu olarak bu tür durumlar ortaya çıkabiliyor.

Başka bir kadını düşünme
Kadınlar çok fazla cinsellik hakkında konuştuğunda erkek bundan rahatsız olabiliyor. Hemen eşinin mahremiyetiyle ilgili kuşku duymaya başlıyor, ‘Başka biriyle beni aldatır mı?’ diye düşünmeye başlıyor. Erkekler kendilerini aldatmayacağından emin olduğu kadınları seçiyor. Fakat fantezilerini gerçekleştirmek istediklerinde çelişki yaşamaya başlıyorlar. Sevişirken eşine başka biriymiş gibi başka bir isimle hitap etme ya da başka biriymiş gibi davranma bu nedenden ortaya çıkabiliyor. Çünkü erkek aslında yatakta başka bir kadın istiyor fakat eşini de öyle görmek istemiyor. Bu ikilem de ortaya zorlukların çıkmasına neden oluyor. Kadın cinselliğe açık olduğunda erkek ‘Ben eşimi nasıl tatmin edeceğim?’ diye düşünüyor.

subat-2012-cinsellik-2-resim-2Grup, eş değiştirme
Dr. Sema Bayçin Aytaçlar, “Bu tür fanteziler kuran ve bunu gerçekleştirmek isteyen kişiler ergenlikte takılıp kalmış olabiliyor. Bu kişilerde eşle ilgili bağlılık ve bağlanma sorunları görülebiliyor. Bu tür şeylerden haz alan kişiler için daha derinlere inmek gerekiyor. Tam tamamlanmamış benlik algısı olabiliyor. Çünkü cinsel ilişkinin içerisinde sadece seks yok, duygusallık da var. Cinsellik duygulardan arınmış bir eylem değil. Cinsel ilişki güven duygusunu pekiştiren bir durum” diyor.

Oyunsal fanteziler
Kadınların daha çok tercih ettiği fanteziler arasında yer alan başka kimliklerde, başka mekanlarda birlikte olma fantezileri çok sık rastalanan ve en masum kabul edilen fanteziler arasında yer alıyor. Genelde doktor ve hemşire, patron ve sekreter gibi fantezilerin altında yaten sebep ise rol yapma isteği ile heyecan duymak oluyor.

Ne yapmalı?
Çiftler birbirlerinin fantezilerini bastırmak yerine kendileri için de uygun olanları hayata geçirmeli. Devamı diğer sayfada

FANTEZİLERİN YARARLARI
✽ Cinsel fanteziler, kişilerin üzerindeki baskıları azaltmaya yardımcı oluyor. Cinsel yaşamda bireylerin kendilerine daha fazla güvenmelerini sağlıyor.
✽ Cinsel isteğin artmasını sağlayan fanteziler, çiftlerin isteklerinin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.
✽ Cinsel yaşantının monotonluktan, sıradanlıktan uzaklaştırılmasına ve renklenmesine destek oluyor.
✽ Partnerleriyle cinsel fantezilerini paylaşan çiftlerin birbirlerini aldatma eğilimi daha düşük oluyor.
✽ Çoğu çift cinsel fantezileri hakkında konuşmak yerine mutsuz bir cinsel hayatı yaşamayı tercih ediyor. Oysa cinsel fantezi kurmak, cinsel sorunları ortadan kaldırmak için cinsel terapistlerin en çok verdiği ev ödevleri arasında yer alıyor.

ORTAK YOLU BULDUK
“Cinsellik konusunda çok deneyimim olduğunu söyleyemem çünkü eşim ilk birlikte olduğum insandı. Eşim normalde çok sakin biridir fakat yıllar geçtikçe cinsel yaşamda biraz daha farklı olmaya başladı. İlk olarak daha sert davranmaya başladı ve onun bu durumdan hoşlandığını görünce hiç sesimi çıkarmadan isteklerini uyguladım. Fakat sonra farklı fantezilerini gerçeğe dönüştürmek istediğini söyledi. Benim normal hayatta da seksi giyinmemi istedi ve topluma açık yerlerde benimle birlikte olmak istediğini belirtmeye başladı. İlk zamanlar istediği gibi giyindim fakat bu kıyafetler içinde kendimi doğal hissedemedim ve bir süre sonra bunu istemediğimi söyledim. Bundan çok memnun olmasa da kabul etmek zorunda kaldı. Fakat bu isteklerden sonra ben de seksi giyinen kadınlara karşı bir kıskançlık başladı. Ne zaman yanımızdan geçen seksi giyinmiş bir kadın görsem elimde olmadan eşimin aklından geçenleri okumaya çalışıyorum. Bu durumdan kurtulmanın yolunu ise kendimce buldum sayılır. Gündelik kıyafetlerim olmasa da iç çamaşırlarımı daha seksi seçiyorum ve eşim de bundan oldukça fazla tahrik olduğunu söylüyor.”
HÜLYA B., 37, İzmir

İKİMİZ DE İSTİYORUZ
“Sevgilimle farklı fantezileri gerçekleştirmekten her zaman hoşlandık. İlişkimiz neredeyse üçüncü yılına girdi ve cinsel hayatımızda hiç monotonluk yaşamadık. Çünkü birbirimize fantezilerimizi anlatıyor ve uygulanacak olanları gerçekleştirmeyi seviyoruz. Önce gün içinde telefon konuşmalarımızda birbirimize cinsel fantezilerimizi anlatıyor ve akşama kadar bu fantezilere hazırlık yapıyorum. Hazırlanma süreci bile cinsel birleşme kadar heyecanlı oluyor. Bu nedenle ben çevremdeki arkadaşlarıma da fantezi kurmaları gerektiğini sürekli tavsiye ediyorum.”
MEHTAP C., 28, İzmir

Nilgün YILDIZ

Formsante Dergisi Şubat 2012 Sayısı

Exit mobile version