Formsanté

Güzellik salonları ve kuaförler nasıl çalışacak? İçişleri Bakanlığı açıkladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri 21 Mart’ta geçici olarak durdurulmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla artık aşamalı olarak normal hayata geçiliyor. Bu kapsamda berber, kuaför, güzellik merkezleri ve alışveriş merkezleri (AVM) 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Peki güzellik salonları ve kuaförler nasıl çalışacak?  

GÜZELLİK SALONLARI VE KUAFÖRLER NASIL ÇALIŞACAK?

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine “Berber/Güzellik Salonu/Kuaförlerin Açılması” konulu genelge gönderildi. Genelgeyle hususlar şu şekilde belirlendi:

RANDEVU SİSTEMİ İLE HİZMET VERİLECEK

HAVLU VE TARAK GİBİ KİŞİSEL MALZEMELER GETİRİLEBİLECEK

Açıklamada, müşteriye hizmet sunulması sırasında kullanılan tüm malzemelerin hizmet sunumuna başlamadan önce temizlik, dezenfeksiyon/sterilizasyon işlemi uygulanacağı ve bu işlemin her müşteri için tekrarlanacağı vurgulanarak, şu bilgilere yer verildi:

KURALLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Kurallara uymayanlara idari para cezası verilecek. Bakanlık 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaförlerin bu kurallar çerçevesinde 11 Mayıs pazartesi günü sabah 09.00 itibarıyla faaliyetlerine başlaması için Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddesi uyarınca gerekli kararların alınmasını istediği aktarılan açıklamada, “Genelgede söz konusu kararlara uymayan vatandaşlara/iş yerlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.” ifadelerine yer verildi.

Korona nedeniyle geciken estetik operasyonlar için endişe edilmeli mi?

Korona salgını sonrası hayatımızda neler değişecek?

Exit mobile version