Formsanté

Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacı ritüeli ve duası

Hıdırellez ya da Hıdrellez Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Peki, Hıdırellez 2023 yılında ne zaman kutlanacak? Hıdırellez duası nasıl yapılır? Hıdırellez sabahı ne yapılır? Hıdırellez Bahar Bayramı nasıl kutlanır? Hıdırellez’de nasıl dilek dilenir? Hıdırellez 2023 ritüelleri nelerdir? Hıdırellez’de neler yapılır? Karma ve Spiritüel Astrolog Elifliastroloji sizler için Hıdırellez 2023 hakkında tüm merak edilenleri anlattı…

HIDIRELLEZ HANGİ GÜN, NE ZAMAN KUTLANIR?

Baharın bayramı olarak kutlanan Hıdırellez her yıl 5 Mayıs akşamından, 6 Mayıs akşamına kadar kutlanır. Bu yıl da 5 Mayıs Cuma akşamından 6 Mayıs Cumartesi akşamına kadar kutlanacaktır.

HIDIRELLEZ NEDİR, NEDEN KUTLANIR?

Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak kutlanmaktadır.

Hızır ve Hıdırellez’in kökeni hakkında çeşitli fikirler ortaya atılmıştır. Bunlardan bazıları Hıdırellez’in Mezopotamya ile Anadolu kültürlerine ait olduğu; bazıları ise İslamiyet öncesi Orta Asya Türk kültür ve inançlarına ait olduğu yolundadır.

Hıdırellez

Baharın ilk kuzusu yenildiği zaman sağlık ve şifa bulunacağına inanılır. Bugün de kırlardan çiçek veya ot toplayıp onları kaynattıktan sonra suyu içilirse bütün hastalıklara iyi geleceğine, bu su ile kırk gün yıkanılırsa gençleşip güzelleşileceğine inanılır.

HIDIRELLEZ’İ KİMLER KUTLAR?

Hıdırellez ya da Hıdrellez Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir.
Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak kutlanmaktadır.

HIDIRELLEZ DUASI NASIL YAPILIR?

Bismillahirahmanirahim.

Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.

HIDIRELLEZ’DE UYGULANAN GELENEKLER

Hıdırellez

HIDIRELLEZ RİTÜELLERİ

HIDIRELLEZ’DE NELER YAPILIR, NASIL DİLEK DİLENİR?

Unutmayın biz dileklerimizin kabulünü yüce  Allah’tan istiyoruz bunlar sadece gelenek ve araçtır şimdiden tüm dualarınızın ve dileklerinizin gerçekleşeceği bütünün en yüksek hayrına olmayacağı bir Hıdırellez olsun…

Exit mobile version