Formsanté

Kullanma Kılavuzu

Sizinle müthiş ilgileniyor, kavga bile etseniz uslubunu bozmuyor. Tam hayallerinizdeki gibi! Ama eski karısı da sanki sizi gölge gibi izliyor! Acaba sizi kıyasladığı oluyor mu? Son dönemde ”ikinci el erkek” olarak ifade edilen bu tecrübeli ve görmüş geçirmiş adama karşı nasıl davranmalı, nelere dikkat etmeli?

İllüstrasyon: Naci Koç

YEŞİM NUR MANTAŞ

1. Geçmişiyle yarışmayın
Kendinizi onun geçmişiyle yarışa girmekten alıkoyun. Çünkü karşınızda her şeyden önce ”görmüş geçirmiş” bir adam var. Zaten gerçek ortada: ”Geçmiş, geçmişte kalmış.” Şu anda, bugün yalnız siz varsınız. Bunu asla aklınızdan çıkarmayın.
2.Terapisti değilsiniz
İlişkinizde zaman zaman eski alışkanlıklarını, hatalarını, kötü alışkanlıklarını tekrarlıyor olabilir. Evet, ona karşı anlayışlı olmalısınız. Ancak siz onun terapisti veya doktoru değilsiniz unutmayın; sadece partnerisiniz. Hoşlanmadığınız bu alışkanlıklarla ilgili konuşabilir, ona kesin bir dille hoşlanmadığınız şeyleri söyleyebilirsiniz.
3. Kıskançlığa gerek yok
Sizin ilişkinizde en fazla sınanacak olan, güven ve kıskançlık duygusudur bunu unutmayın. Zaman zaman başkalarının dolduruşuna gelebilirsiniz. Belki de o gelebilir ve sizi kırabilir. Buna hiçbir şekilde hakkı yok. Ama siz de gereksiz yere kıskançlık krizine girmeyin. Tam tersine ona güvendiğinizi her fırsatta belli edin ama kendi hakkınızı da koruyun.
4.Kıskanmayın!
Diyelim ki konuyu sürekli eski ilişkilerine (veya eski eşine) getiriyor. Bundan biraz şüphelenmekte yarar var. Söylesin bakalım o ”eski” ilişkide en çok neyi harika buluyormuş ve ne olmuş da ayrılmış. Bu cevapları net olarak veremiyorsa, amiyane tabirle ”kıvırıyorsa” o zaman geçmişiyle hâlâ vedalaşamadı demektir haberiniz olsun. Bu durumda yine de kıskançlık krizine girmeyin. Hatta hiç ilgilenmiyormuş gibi davranın. Bırakın seçimi o yapsın.

Haberin devamı 2008 Ocak sayımızda…

Exit mobile version