Formsanté

Kuruyup solmayın!

eylul-2012-cilt-resim-1

Yazın sıcaklarından sıyrılıp sonbahara adım attığımız bugünlerde cildimiz de isyan etmeye başlar. Baş kaldırışını ise kuruyarak ya da çatlayarak gösterir. Bize düşen görev ise onun bu haykırışına kulak vermek ve ihtiyacı olanı ona vermek olmalı.

SORUN
Cildim pul pul oluyor ve derim soyuluyor. Bu duruma bir türlü çare bulamıyorum
ÇÖZÜM
Bu sorunla baş etmenin en iyi yolu kese yapmaktır. Özellikle yaz aylarından sonra ortaya çıkan ciltteki kuruma sorunuyla ancak bu yolla başa çıkabilirsiniz. Bronzluğum gidecek diye korkup keseden kaçarsanız derinizdeki bu dökülmeler bir süre sonra lekelere de neden olacak ve cildinizde yer yer açıklı koyulu lekelerin olduğu çirkin bir durum ortaya çıkacaktır. Düzenli yapılan kese işlemi teninizin güzel görünmesini sağlar. Çünkü ölü derilerden kurtuldukça daha canlı bir görünüme kavuşursunuz. Yazdan sonra yapılacak cilt bakımı işlemlerinin etkili olması için de kese yapmak gerekiyor. Evde banyodan önce elinize bir miktar şeker ya da deniz tuzu içeren bir peeling alarak kese yaptığınızda cildiniz hem yumuşayacak, hem parlayacak hem de kuruluktan kurtulacak. Bu işlemi haftada en az iki defa yapmanızda yarar var.

eylul-2012-cilt-resim-2

 

Devamı diğer sayfada

SORUN
Kullandığım duş jeli ve sabunum cildimin kurumasına ve gerginleşmesine neden oluyor
ÇÖZÜM
Yaz aylarının bitmeye başladığı bu dönemde duş jelini seçerken yağlı ürünler tercih etmelisiniz. Eğer sabun kullanmak istiyorsanız krem içerikli sabunları denemelisiniz. Sıcak su ve sabunla yapılan bir duştan sonra dışarıya çıktığınızda vücudunuzun çatlaması ve kuruması doğal. Bu nedenle vücudunuzu haftada sadece bir defa sabunla yıkamalı ve duş sürenizin yirmi dakikayı geçmemesine özen göstermelisiniz. Duştan önce ise kuru cildinizi bir keseyle iyice keselemenizde yarar bulunuyor. Cildiniz pembeleşecek ve daha da yumuşayacaktır. Kese işlemini haftada 2 defa yapabilirsiniz.
eylul-2012-cilt-resim-3

SORUN
Vücut nemlendiricisi alırken nelere dikkat etmeliyim?
ÇÖZÜM
Cildiniz için kullanacağınız ürünü seçerken ilk olarak cilt tipinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Vücudunuzu nemlendirecek bir ürün alırken içeriğinde nemlendirici özelliği bulunan shea butter (Afrika’da yetişen bir ağacın tohumundan elde edilen bir yağ), zeytinyağı, avokado ya da jojoba yağı bulunmasına özen göstermelisiniz. Hindistan cevizi, tatlı badem ve kayısı yağları içeren ürünlerin de nemlendirici özellikleri var. Bu nemlendiricileri duştan sonra tüm vücudunuza sürebilirsiniz. Dekolte bölgesine de önem göstermelisiniz. Bu bölgenin de kurumaması ve çabuk kırışmaması için bol bol nemlendirici sürmeyi ihmal etmemelisiniz. Su ve temizleyici ürünler cildin yumuşamasını sağlayan cilt yağlarının yok olmasına neden oluyor. Ayrıca sıcak su cildin daha çok kurumasına da yol açıyor.
eylul-2012-cilt-resim-4

Devamı diğer sayfada

SORUN
Vücut kremim cildim tarafından hemen emiliyor ve kuruluk üzerinde hiçbir etkisi olmuyor
ÇÖZÜM
Kuru ciltlilerin mutlaka bir vücut yağı kullanması gerekiyor. Bu yağlar özellikle vücut hafif nemliyken sürülmeli. Yani banyodan sonra düzenli olarak bu yağları kullanabilirsiniz. Böylece vücut nemi hapsediyor ve daha uzun süre nemli kalmasını sağlıyor. Vücut için yağ seçerken argan, susam, kayısı ve kantoran yağı içeren bitkisel yağları tercih edebilirsiniz.
eylul-2012-cilt-resim-5

SORUN
Ellerim ve ayaklarımın kurumasına engel olamıyorum. Ayak tabanım sertleşirken ellerim de bir türlü yumuşamıyor
ÇÖZÜM
Ayak tabanları ve ellerin kuruması çok rahatsız edici bir durumdur. Özellikle ayakkabı giymek acı verir. Bu nedenle ayaklar için özel nemlendirici bir kremi düzenli olarak kullanmalısınız. Ellerinizi ise her yıkamadan sonra el kremiyle nemlendirmeyi unutmamalısınız. Ellerinizi yıkarken sabun yerine nemlendirici özellikli bir sıvı temizleyici kullanmanızda yarar var.
eylul-2012-cilt-resim-6
Nilgün YILDIZ

Formsanté Dergisi Eylül 2012 Sayısı

Exit mobile version