Formsanté

Mayıs ayı, yaz mevsimine hazırlanmak için son fırsat! Elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Ebru Şallı Tan Mayıs ayı, yaz mevsimine hazırlanmak için son fırsat! Elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Yaza girmeden önce cilt, saç ve vücut bakımlarınızı tamamlayın, tatil mevsimine hazırlıksız yakalanmayın!

Merhaba, sevgili formsanté okurları! Mayıs, yılın en sevdiğim aylarından biri. Bu dönemde güneşin içimizi ve tenimizi ısıtmasına izin vererek, çiçek kokuları eşliğinde deniz kenarında ya da ormanda yürüyüş yapmak, açık havadan ve oksijenden bolca yararlanmak gerekiyor. Ama yaza girerken tepeden tırnağa bakım yaptırmak gerektiğini de unutmayın…
Yaza hazırlanırken neler yapmalıyız?
● Hamama gidip, kese yaptırmayı ihmal etmeyin! Kışın vücudunuzda oluşan ölü derileri atmanın zamanı geldi de, geçiyor…
● Yüz bakımınız için kendinizi profesyonel ellere teslim edin! Çünkü derinlemesine temizlik cildiniz için çok önemli. Temizliğin ardından nem bakımı yaptırmayı da unutmayın.

● Saçlarınız her yaz güneş, havuz ve denizden olumsuz etkileniyor. Bu nedenle saçlarınıza keratin bakımı yaptırarak, nem oranını şimdiden artırın.
● Pilatese başlamadıysanız, hemen başlayın.
● Pilatesle kan dolaşımınızı hızlandırın, doğru nefes terapisiyle hücrelerinize ve beyninize daha fazla oksijen gönderin. Bu sayede adelelerinizi güçlendirin, esneyin, uzayın, rahatlayın ve güzelleşin.
mayis-2012-ebru-salli-tan-1● Bol bol yürüyüş yapın, imkanınız varsa yüzün.

● Bol su için, günde 3 litre doğal mineralli su tüketin.
● Her gün 2 adet pembe greyfurt yiyin ya da suyunu için.
● Sevin, affedin, hoşgörün! Ama herkesi… Sevgi dolu olun! Araştırmalar, sevgi dolu olan insanların daha geç yaşlandığını ortaya koyuyor.
● Bikini, mayo, yazlık tiril tiril elbiseler, sandalet ve çantalara bakıp, yaza özel alışverişinizi tamamlayın.
● Buhar banyosu yapın. Yüzünüz, saçlarınız ve vücudunuz için yararlı olmasının yanı sıra, buharın cildin nem oranını artırdığını unutmayın.
● Gülün! Hatta bol bol, çokça gülün! Gülmek insanları rahatlattığı gibi, mutlu da ediyor. Salgıladığınız endorfin ve serotonin, kendinizi daha mutlu ve iyi hissedetmenizi sağlıyor.
● Yaza girerken el ve ayak bakımını ihmal etmeyin! Manikür, pedikür dışında el ve ayaklarınızın nem oranının artması ve daha yumuşak olması için parafin uygulaması yaptırabilirsiniz. Ayrıca evde de bakım yapabilirsiniz.
mayis-2012-ebru-salli-tan-2
Saçlar için yaza hazırlık maskem
➤ 1 tatlı kaşığı fındık yağı
➤ 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
➤ 1 tatlı kaşığı susam yağı
➤ 1 tatlı kaşığı bal
➤ 2 damla lavanta yağı
Tüm malzemeleri karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma, evde kullandığınız saç bakım kremini de ekleyebilirsiniz. Saçınızı yıkadıktan sonra, havlu ile nemini alın. Yaptığınız karışımı saçınıza uygulayın ve 20 dakika bekletin. Arzu ederseniz, streç film ile saçınızı sarıp, sıcak havlu da uygulayabilirsiniz. İsterseniz haftada 2 kez uygulayabileceğiniz bu bakım, saçlarınızı yaza hazırlamanın yanı sıra, onlara nem, güç ve parlaklık da kazandıracak.

mayis-2012-ebru-salli-tan-3Hücre yenileyici çayım
➤ 1 su bardağı kaynar su
➤ 1 yemek kaşığı yeşil çay
➤ 1 çay kaşığı rezene
➤ 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
➤ 1 çay kaşığı bal
Dıştan olduğu kadar içten de yenilenmek gereken bu dönemde, hücre yenileyici çay sizin için ideal. Kaynar suyun içerisinde yeşil çay ile rezeneyi karıştırın. Bal ve elma sirkesini de ekleyip, için.

Eller ve ayaklar için özel bakımım
➤ 1 yemek kaşığı vazelin
➤ 1 tatlı kaşığı gliserin
➤ 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
El ve ayaklara deniz tuzu ile peeling uygulaması yapın. Ardından, elde ettiğiniz karışımı her akşam yatmadan önce ellerinize ve ayaklarınıza sürüp, masaj uygulayarak yedirin. Masaj sonrası ayaklarınıza pamuklu bir çorap giyerseniz, sabah kalktığınızda yumuşacık olduklarını göreceksiniz.

mayis-2012-ebru-salli-tan-4El maskem
➤ 1 adet yumurta sarısı
➤ 1 tatlı kaşığı badem yağı
➤ 2 tatlı kaşığı süt
Tüm malzemeleri karıştırın. Ellerinize sürdüğünüz karışımı yarım saat beklettikten sonra yıkayın. Bu maskeyi hafta bir uygulayın.

Canlılık veren vücut maskem
➤ 1 avuç dolusu dövülmüş badem
➤ 5 yemek kaşığı yulaf unu
➤ 2 tatlı kaşığı esmer şeker
➤ 2 yemek kaşığı bal
➤ 1/4 fincan sıcak su
Tüm malzemeyi karıştırarak macun kıvamına getirin. Göğüs ve sırt kısmı başta olmak üzere, maskeyi bütün vücudunuza sürün. 10 dakika sonra masaj yaparak çıkarın ve duş alın.

Formsanté Dergisi Mayıs 2012 Sayısı

Exit mobile version