Formsanté

Renk teorisi nedir? Makyaj ürünü alırken neye bakmalı?

renklerin-teorisi

Renk teorisinden yola çıkarak cilt tonunuza en yakın güzellik ürünlerini seçmek mümkün.

Hazırlayan: İrem Naz Güvel

RENK TEORİSİ NEDİR?

Renk teorisi, renklerin nasıl oluştuğu ve birbirleriyle nasıl ilişki kurduğunu gösterir. Makyajınızı yaparken veya güzellik ürünlerini seçerken bu teoriden yararlandığınızda cilt tipinize, ten renginize uygun doğru ürünleri bulmanız daha kolay olacaktır. Renk eşleştirme yaparken hangi renklerin soğuk, hangilerinin sıcak olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bunu öğrenmek için renk çarkından yararlanabilirsiniz. Bu çark hangi renklerin soğuk, hangilerinin sıcak, hangilerinin üçüncül tamamlayıcı olduğunu gösteriyor.

Renk çarkı 12 renkten oluşuyor:

GÖZLER

Far seçimlerinizi kombininize değil, sadece göz renginize göre de yapabilirsiniz. Göz rengiyle kontrast oluşturan farlar, gözleri anında öne çıkarıyor.

Natasha Denona likit far 999 TL
Chanel far 1.135 TL
Rare Beauty likit far 759 TL
Rem Beauty likit far 629 TL

YÜZ

Uygun fondöteni veya cilt ürününü bulmak için alt tonunuzun ne olduğunu bilmek gerekiyor. Bunu öğrenmenin en basit yolu, bileğinizdeki damarlara bakmak. Damarlarınız mavi veya mor görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorlarsa sıcak, hem mavi hem de yeşil görünüyorsa da nötr alt tona sahipsiniz demektir. Renkli yüz paletinin yardımıyla önce ana renkleri yani mavi, kırmızı ve sarıyı yüzünüze uygulayın. Bu üç rengi karıştırdığınızda kahverengi bir ton oluşturacaktır. Cilt tonunuza bağlı olarak rengini açmak için beyaz renkten yararlanabilirsiniz.

Revolution yüz paleti 406,70 TL

YANAKLAR

Temel alt tonlar soğuk, sıcak ve nötrdür. Alt tonunuza göre allığınızın renk seçiminde nokta atışı yapabilirsiniz.

Estée Lauder allık 1.430 TL
Bobby Brown krem allık 990 TL
Dior allık 1.325 TL

DUDAKLAR

Kiko Milano ruj 449 TL
Avon ruj 114,90 TL
Nars ruj 1.130 TL

 

Exit mobile version