Formsanté

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tam kapanmaya geçiyoruz!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası koronavirüs tedbirleri ile açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, ‘tam kapanma olacak mı?’ sorusuna yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz” dedi.

TAM KAPANMA NE ZAMAN? TAM KAPANMA TARİHLERİ

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.”

TAM KAPANMA KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam kapanmaya ilişkin açıkladığı kararlar şöyle:

KAMU PERSONELİ DE SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASINA TABİ

TÜM EĞİTİM KURUMLARINDA UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLİYOR

Tüm eğitim öğretim kurumlarında uzaktan eğitime geçiş 29 Nisan’da başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda salgın tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021’e kadar yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçildiği belirtildi.

Açıklamada, “Uygulama, 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00’dan itibaren başlayacaktır. Okullarda 3 Mayıs sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir.” ifadesine yer verildi.

tam kapanma

GERİLEME BAŞLADI 

Yapılan değerlendirmelerde, 17 Nisan’dan itibaren vaka sayılarının plato çizmeye başladığı, son birkaç günde yayılım hızının düştüğü belirtiliyor. Son birkaç günde iyileşen sayısının günlük vaka sayısının üzerinde seyrettiği, bunun önemli bir kırılma noktası olduğu ifade edildi. Aktif vaka sayısının azalması anlamına gelen bu sonucun önemli olduğu belirtildi. Test-vaka oranında da düşüş gözlemlendi. Yüzde 20’ler civarında olan oran yüzde 16’lara geriledi.

Exit mobile version