Formsanté

Tartrazin nedir? Zararları nelerdir? Nelerde kullanılır?

Birçok ürünün arkasında E102 koduyla karşımıza çıkan Tartrazin, gıda katkı maddeleri arasında yerini alıyor. Peki, tartrazin nedir? Nelerde kullanılır? Zararları nelerdir? Gelin detaylarına birlikte bakalım…

TARTRAZİN NEDİR?

Yiyecek ve içeceklere sarı renk vermek için kullanılan bir katkı maddesidir.

TARTRAZİN İÇEREN GIDALAR

Renkli içecek, tatlı, reçel, tahıl, çerez, konserve balık ve hazır çorbalarda kullanılır.

tartrazin

TARTRAZİN İÇEREN KİŞİSEL BAKIM VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ

Bir dizi kişisel bakım ve kozmetik ürünü, genellikle aşağıdakileri içeren CI 19140 veya FD & C Yellow 5 olarak etiketlenen tartrazin içerebilir:

TARTRAZİN ZARARLARI NELERDİR?

Astım krizine ve çocuklarda kurdeşene neden olabileceği bilinir. Ayrıca tiroid tümörü, kromozom hasarı, kurdeşen, hiperaktivite ve aktivite bozuklukları, aspirin duyarlılığı ile de ilişkilendirilir.

TARTRAZİN KULLANIMININ YASAK OLDUĞU ÜLKELER

Norveç ve Avusturya’da Tartrazin kullanımı yasaktır.

Exit mobile version