Formsanté

Afiyetle güzelleşin

03092013 beslenme1

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilde ancak onu içeriden besleyerek kavuşabilirsiniz. Bunun için anahtarınız ise yorgun ve donuk bir ciltten enerjik ve göz kamaştırıcı görüntüye nasıl geçeceğinizi öğrenmek…

Hayatımızdan diyetler geliyor, diyetler geçiyor… Geçici heveslerle başlayıp bıraktığımız her diyet ne yazık ki hem sağlığımıza hem de güzelliğimize zarar veriyor. İncecik görünmek için karbonhidrat yerine protein tüketmenizi ya da yemek yerine sadece bazı karışımlar tüketmenizi öneren diyetlere ilgi gösterdiyseniz, sağlığınızın ve cildinizin size uzun vadede bunun bedelini ödeteceğinden emin olabilirsiniz.

Her diyetin sağlıklı öğünler içermesi gerektiğini hatırlatarak döküntülerden, kırışıklıklardan kurtulmuş berrak, canlı, nemli bir cilde sahip olmanız için beslenmenizde dikkat etmeniz gereken püf noktalarını paylaşıyoruz.

 

 

ÇİĞ BESLENME

Yakın zamana kadar vejetaryenlik, hippilerin beslenme tarzı olarak tanınsa da son yıllarda çok sayıda insan çiğ beslenmeye yöneliyor. Neden mi? Çünkü besinlerin içindeki hayati enzimler pişirilmediği zaman zarar görmüyor ve pişmiş gıdalarda olduğu gibi vücudun enzim depolarının kullanılmasına neden olmuyor. Çiğ beslenmeyi hayat tarzı haline getirenler de kolay kilo verebildiklerini, ciltlerinin ışıldadığını ve kendilerini çok enerjik hissettiklerini anlatıyor. Pişen gıdalarda B Vitamininin kaybolduğunu, E ve C vitaminin tahrip olduğunu, aminoasitlerin de adeta imha olduğunu öğrenince çiğ beslenmek kulağa daha mantıklı geliyor. Öte yandan tüm bunlar obezitenin ortaya çıkmasındaki faktörler arasında da yer alıyor. Günlük beslenmemizde çiğ gıdalara yer vermeye başladıkça doğal, güzel ve neşeli benliğimize geri dönüyoruz.

 

 

SEBZE SUYU KARIŞIMLARI

Günlük beslenmenize eklemeniz gereken en kolay ve en önemli unsur, sebze suları. Günlük beslenme rutininizi hiç değiştirmeden, günde bir kez bol sebze ve isterseniz çok az miktarda meyve bulunan karışımlarınızı tüketerek bile cildiniz için büyük bir iyilik yapmış olacaksınız. Yeşil sebze suları kaliteli besin içeriklerinin yanı sıra yoğun lif içeriği sayesinde ağızdan bağırsaklara kadar tüm sindirim sistemini adeta süpürerek temizliyor. Böylece güzelleştiren besinleri günlük mönünüze tek seferde eklemiş oluyorsunuz.

 

 

03092013 beslenme2ALKALİ BESLENME

Vücudunuzun asit-alkali dengesini korumak için atacağınız küçük adımlar cildiniz için büyük ödüller getirebiliyor. Vücudun asit seviyesini artıran unsurlar arasında, tüketilen besinler, yaşam tarzı ve çevresel faktörler yer alıyor. İnsan vücudu kendi içindeki dengeyi korumak için elinden geleni yapıyor. Yani asit düzeyi arttığında kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri kemiklerden, dişlerden ve organlardan çekerek asidi nötralize ediyor. Aşırı asit enfeksiyonlara da zemin hazırlıyor. Beslenmeyi kontrol altına almak ve kanınızın pH dengesini korumak için alkali bir diyet takip etmeniz yani tam tahılları, tohumlu gıdaları, yeşil sebzeleri ve meyveleri günlük beslenmenize eklemeniz gerekiyor. Böylece kanınızın ve hücrelerinizin Ph dengesi düzelecek, hastalıklar ve enfeksiyonlar sizden uzak duracak. Ancak alkali beslenmek de tek başına yetmiyor; stresle baş etmek, olumlu düşünmek, alkolü ve sigarayı bırakmak, kahkahalar atabilmek, mutlu bir evlilik sürdürmek ve sarılmak da sağlık için çok önemli…

 

 

FERMENTE GIDALAR

Sindirim sisteminin sağlıklı olması da cilde doğrudan yansıyor. Her gün beslenmenize fermente gıdalar ekleyerek sindirim sisteminizi mutlu edip güzelleştirici etkilerini de bonus olarak kazanabilirsiniz. Fermente gıdalarda yer alan doğal probiyotikler anti-aging etkiler içeriyor, ciltteki iltihabı sakinleştiriyor, cildin genel sağlığını da destekliyor. Lahana turşusu yemek ve kefir içmek bu anlamda yapabileceğiniz en iyi şey… Dermatoloji uzmanları fermente edilmiş sebze sularının cilde doğrudan sürülmesinin de günlük toparlanmalar için faydalı olduğunu söylüyor. Dışardan yapılan uygulamalar cildin epidermis tabakasını iyileştirmeye, cildin hızla canlı ve genç bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Fermente gıdalara günlük beslenmede sürekli yer vermek ise bu günlük etkilerin kalıcı olmasını sağlıyor.

 

 

GÜZELLİK MİNERALLERİ

Sülfür: Aradığınız parlak bir cilt ve ışıldayan saçlarsa sülfür, ihtiyacınız olan minerallerden bir diğeri… Sülfür ayrıca besin öğelerinin hücrelerin içine girmesine yardımcı oluyor, kan şekerini dengelemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve dokuları tamir etmeye katkı sağlıyor. Sülfürün bir diğer becerisi de cilt, saç ve tırnak sağlığının ana ögeleri olan keratin ve kolajenin yapımında rol oynaması… Lahanagiller, yeşil yapraklı sebzeler, soğan, sarımsak ve kereviz en iyi sülfür kaynaklarından…

Silikon: Aklınıza hemen göğüs estetiği gelmesin… Doğada yaygın olarak bulunan silikon minerali hücre duvarlarının elastikiyetini sağlaması nedeniyle güzel bir cildin önemli bileşenlerinden biri oluyor. Silikonun en iyi kaynakları ise fasulye, salatalık, bezelye ve tam tahıllar…

Çinko: Saçınız dökülüyor, cildinizde sivilcelenme oluyor, tırnaklarınız kırılıyorsa beslenmenizdeki eksik mineral çinko olabilir çünkü çinko hücre tamirini, çoğalmasını ve beyaz kan hücrelerinin üretilmesini destekliyor. Çinko ayrıca karaciğeri temizliyor, dokuları yeniliyor ve vücudun oksijenlenmesini sağlıyor. Çinkoyu kuru yemişler, yumurta, buğday kepeği, soğan, enginar, muz, kivi ve avokado tüketerek alabilirsiniz.

 

 

03092013 beslenme3En “GÜZEL” gıdalar

Mineral, vitamin ve antioksidan düzeyleri yüksek gıdaları beslenmenize ekleyerek yerken güzelleşebilirsiniz.

– Avokado: Cilt dostu E ve C vitamini ile oleyik asidi bol miktarda içeren avokado ayrıca antioksidan etkisi ile cildi UVB ışınlarından koruyan lutein açısından da zengin.

– Aloe vera: Gençlik iksiri ve en hızlı iyileştirici olarak bilinen aloe veranın anti-inflamatuar etkisi ciltteki akut inflamasyonlara karşı birebir… Aloe verayı cildinize sürebilir ya da sebze karışımlarınıza ekleyebilirsiniz.

– Arı poleni: Protein içeriği en yüksek gıdaların içerdiği amino asitlerden çok daha fazla miktarda içeriyor. B grubu vitaminler, C, D ve E Vitaminleri, lesitin, sistein, RNA, DNA, kalsiyum, magnezyum, beta karoten ve selenyumdan zengin. Alerjik reaksiyonları azaltıyor. Sivilceleri ve kırışıklıkları tedavi ediyor. Atletler arı polenini enerji, dayanıklılık ve hız için tüketiyor.

– Kakao: Antioksidan etkili gıdaların bir numarası… Güzelleştirici etkisi içeriğindeki magnezyum, krom, demir ve manganezden geliyor.

– Hindistan cevizi yağı: Hem antioksidan içeriği hem de kan şekeri düzenleyici özelliği ile çok yönlü bir gıda… Etkisinden tam olarak faydalanmak için taze olarak yiyin ya da smoothie’lerinize katın.

– Salatalık: Harika bir temizleyici… Kabuğundaki silikon içeriği ile pürüzsüz ve berrak bir cilde sahip olmanıza yardım ediyor. Her zaman organik olanları tercih edin ve sebze suyunuza eklemeyi unutmayın.

– İncir: Alkali etkisi ve mineral içeriği yüksek… Yoğun lif içeriği de sindirim sistemine yardımcı oluyor. Sindirim sisteminiz iyi çalıştığında ise cildinizin iyileşmesi ve pürüzsüzleşmesi garanti…

– Kabak çekirdeği: Mineral deposu ve B grubu vitaminlerin en iyi kaynaklarından biri olarak cildinize iyi gelecek seçeneklerden.

– Zerdeçal: Anti-inflamatuar etkili bir baharat olarak kanı temizliyor ve böylece cildi de desteklemiş oluyor.

 

Exit mobile version