Formsanté

Amazon kadınlar!

04022014 unluler1

Televizyon ve sinema dünyasından ünlü isimlerin ışıltılı dünyasının karanlık tarafı, yaşadıkları sorunlar kimi zaman hiç bilinmiyor. Meme kanserine dikkat çekilen bu ayda kanser hastalığına karşı çıkarak, ona meydan okuyan savaşçı kadınlara, umudunu asla kaybetmeden mücadeleye devam eden isimlere yer verdik.

 

 

 

 

04022014 unluler2NİLÜFER

ERKEN TEŞHİS HAYATINI KURTARDI

Sol göğsünde ortaya çıkan kitle sonucu meme kanseri olduğunu öğrenen Nilüfer de geçirdiği başarılı cerrahi sonucu hastalığı yendi. Ameliyatın ardından 12 haftalık kemoterapi sürecini de tamamlayarak sağlığına kavuşan ünlü şarkıcı, “Artık, güneş bir başka güzel parlıyor. Çok şükür, sizlerin duaları ve kızımın sevgisiyle iyileştim” diyor. Kanser olmanın zorlu bir sınavdan geçmeye benzediğini belirten Nilüfer, erken teşhisin önemine değinerek, tüm kadınlara düzenli kontrolden geçmelerini öğütlüyor.

 

ANASTACIA

HASTALIĞI TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Ünlü şarkıcı Anastacia, meme küçültme ameliyatı öncesi çekilen mamografi sonucu meme kanseri olduğunu öğrendi. Yedi saat süren zorlu bir ameliyatın ardından sol göğsünü ve iki lenf bezesini aldıran şarkıcı, iyileşme sürecinde moralini hep yüksek tutarak hastalığı yendi.

 

04022014 unluler4ANGELINA JOLIE

İKİ MEMESİNİ DE ALDIRDI

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, 10 yıl boyunca meme kanseri tedavisi gören annesini 56 yaşında kaybetti. Teyzesi de aynı hastalıkla mücadele eden Jolie’nin yapılan taramalarında ise hastalık riskini artıran mutasyonlu BRCA1 geni taşıdığı ortaya çıktı. Ünlü oyuncu genetik olarak meme kanserine yakalanma riski yüksek olduğu için geçtiğimiz aylarda iki memesini de aldırdı. Uzmanlar, dünya üzerinde birçok kişinin bu ameliyatlara başvurarak kanser riskini azaltmaya çalıştığını, Angelina Jolie’nin ise bu davranışıyla birçok kadına genetik faktörlerin önemsenmesi konusunda yol gösterdiğini belirtiyor. 

 

04022014 unluler6KYLIE MINOGUE

MORALİNİ HEP YÜKSEK TUTTU

Göğüs kanseri olduğunu açıklaması tüm dünyada şok etkisi yaratan Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue’un tedavisi hızla tamamlandı. Tedavi süresince gerek ailesi gerekse hayranlarından büyük destek gören Minogue, moralini hep yüksek tuttu. 18 ay süresince kemoterapi gören ünlü yıldız sonunda meme kanserini yenerek, sağlığına kavuştu.

 

 

 

 

 

04022014 unluler7VAHİDE PERÇİN

KANSERDEN KORKMADI

Muhteşem Yüzyıl’ın yeni Hürrem’i Vahide Perçin de meme kanserini yenen ünlülerden… Tedavi süreci kemoterapiyle başlayıp, radyoterapiyle sona eren ve sağlığına kavuşan Perçin, “Hastalıktan korkmamak gerekiyor. Ne olduğunu tespit edip üzerine gitmek çok önemli. Benim hastalığım erken teşhis edilmedi ama bir an bile moralimi bozmadım” diyor.

 

04022014 unluler3CHRISTINA APPLEGATE

ANNESİ DE MEME KANSERİNE YAKALANDI

Ülkemizde de uzun yıllar yayınlanan “Evli ve Çocuklu” adlı dizinin başrol oyuncularından Christina Applegate de meme kanserine yakalandı. “Annem de bu hastalığa yakalanmıştı ama meme kanserinden ölmeyeceğim. 90 yaşına kadar güzel göğüslerim olacak” diyen ünlü oyuncu, ameliyat olduktan sonra kötü huylu kitleden tamamen kurtuldu.

 

 

 

 

 

04022014 unluler5DENİZ UĞUR

POZİTİF DÜŞÜNDÜ

Meme kanseri teşhisi almasına rağmen, çalışma hayatına devam eden Deniz Uğur, bu hastalığı hareketli bir yaşam sürerek atlatmasına doktorlarının dahi şaşırdığını belirtiyor. Kanser nedeniyle iki memesi birden alınan oyuncu Uğur, sağlığına tekrar kavuşmasının püf noktasını ise “En büyük ilaç, sevgi! Ayrıca doktoruma da çok güvendim. Ameliyatın ardından koruyucu amaçlı kemoterapi uygulandı. Pozitif düşünce, hastalığa karşı müthiş bir direnç oluşturdu. Bu herkesin kulağına küpe olsun, hayatımızı yönlendirenin düşüncelerimiz olduğunu unutmayın” sözleriyle anlatıyor.

 

  

 

Ayşegül UYANIK ÖRNEKAL

Formsanté Dergisi Ekim 2013 sayısı

 

Exit mobile version