Formsanté

Aşk güzel şey ama bana denk gelmiyor

Bade İşçil Kuzey Güney dizisinde canlandırdığı Banu karakteriyle bazen kızdıran bazen de üzen Bade İşcil, güzelliğiyle olduğu kadar düzgün ve sağlıklı yaşamıyla da dikkat çekiyor.

Bazı insanların üzerinde ışık taşıdığı söylenir ya Bade İşcil de onlardan. İçeriye girdiğinde ışığını da beraber getirdiği stüdyoda karşımızda canlandırdığı Banu karakterinin aksine sürekli hareket halinde bir oraya bir buraya koşturan, gülücükler saçan bir kız çocuğu duruyor. Hem çok güzel olup hem de bu kadar enerjik olmak büyük bir şans olmalı diye düşünürken objektifin karşısına çoktan geçen Bade İşcil ile kapak çekmek ise fotoğrafçımız Murat Sargın’a göre dünyanın en kolay işlerinden biri. Öyle canlı ve hareketli ki ‘Şunu yapar mısın, bunu yapar mısın?’ demeye gerek duymadan çekim bitiyor. Röportaja sıra geldiğinde ise Bade İşcil hiç durmadan ve çekinmeden içinden gelenleri tüm açıklığıyla anlatıyor.

Spor yapmaya vakit bulabiliyor musunuz?
Spor yapmaya eskisi kadar fırsat bulamıyorum ama her zaman yürümeyi tercih ederek bu açığı kapatmaya çalışıyorum. Son aylarda dizi setinin yoğunluğu sebebiyle uzun yürüyüşler için çok fazla vaktim olamadı ne yazık ki. Bu nedenle yaz aylarını yürüyüş, pilates ve yüzmeye ayıracağım.

En çok hangi sporu yapıyorsunuz?
Yürüyorum bir de yüzüyorum. Bu sporlar vücudun formunu bozmadan çalıştıran, kalp sağlığı ve fiziksel sağlık için çok etkili olan sporlar.

Pilatesi düzenli olarak mı yapıyorsunuz?
Pilatesi çoğu insan bilinçsiz şekilde yapıyor. Aslında bilinçsiz yapıldığında sakatlanma riski taşıyan bir spor. Kasları inceltmeye ve uzatmaya yarıyor. Fakat pilatesin eğitmen ile birlikte yapılması gerekiyor. Mutlaka uzman denetimi altında yapılmalı. Çünkü yanlış bir şekilde çalıştırılan beden mutlaka bir noktada savunma gösteriyor ve bu dirençle birlikte sakatlanma söz konusu olabiliyor.

Spora ara verdiğinizde vücudunuzda ne tür değişiklikler oluyor?
Sürekli spor yapan biriyim. ‘Boş zamanlarında ne yapıyorsun?’ diye sorarsınız ağırlıklı olarak spor yapıyorum diyebilirim. Sabah çıkıyorum ve yürüyüş yapıyorum. Dizi çekimlerinden dolayı spor yapamadığımda ise vücudumda deformasyon olabiliyor. Çünkü gıdadan kesen bir yapım yok. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama yoğun olduğum zaman kalori yakmak için hareket etmezsem vücudum biraz yumuşayabiliyor.

Yaz aylarında nasıl besleniyorsunuz?
Yaz aylarında kendimi aç bırakmadan, daha sağlıklı ve hafif şeyler yiyerek besleniyorum. Kızartma türü yiyecekleri çok fazla yiyen biri değilim, meyveleri çok seviyorum. Kayısı, kiraz, çilek, karpuz hepsi çok güzel görünüyorlar. Süt ürünlerini de çok tüketiyorum. Aslında yaz aylarında daha çok kahvaltı tarzı besleniyorum diyebilirim. İçecek olarak tek tercihim su oluyor. Meyve suyunu da taze sıkılmış olarak içiyorum.

 

Devamı diğer sayfada

roportaj-2-temmuz-2012-resim-2Et mi sebze mi?
Ben galiba biraz vejetaryene yakın besleniyorum. Damak tadım sebzeye daha yatkın. Ev yemeklerini de çok seviyorum.

Yemek yapar mısınız?
Yaparım. En güzel yaptığım yemeğin zeytinyağlı yaprak sarma olduğunu söylerler.

Zararlı şeyler tükettiğiniz olmuyor mu?
Zararlı olarak en çok patates kızartması yiyorum çünkü çok seviyorum. Patates, şeker bazlı ve glisemik indeksi yüksek bir besin. Dolayısıyla az tüketmem lazım, ben de kızartma yerine fırında ya da özel bir fritözle yağsız tüketerek bu zararı azaltmaya çalışıyorum.

Yaz aylarında cildinizi korumak için özel bakımlar yapıyor musunuz?
Cildimi korumak için yaz-kış nemlendirici ve koruyucu kremler kullanıyorum. Makyaj altına da baz olarak bu koruyucu kremleri uyguluyorum. Güneşlenmeyi çok seviyorum. Ama cilde uzun vadede çok büyük hasarlar veriyor. Bugün cilt kanseri 30’lu yaşlara kadar düşmüş durumda. Koruyucu kullanarak korunmaya çalışıyorum. Bir de kese yaptırıyorum. Eğer hamama gidemiyorsam evde kendim de kese yapıyorum. Cildi taze ve diri tutuyor.

Saçınız için düzenli olarak neler yapıyorsunuz?
Şampuanlarımı zaman zaman değiştiriyorum. Ayrıca saçlarıma sarı saçlar için özel olan bir seri kullanıyorum. Artık röfle yaptırmıyorum. Röfle olunca saçlarım özel bir bakım istiyor. Saç doğal olduğunda daha sağlıklı oluyor. Şampuan ve saç kremini ayrı ayrı kullanıyorum. Güzel görünmeyi, bakımlı olmayı seviyorum ama çok da özendiğimi söyleyemem. Benim için temiz olmak önemli.

roportaj-2-temmuz-2012-resim-3Makyaj yapmayı seviyor musunuz?
Gündelik hayatımda çok fazla makyaj yapmıyorum. Yaz aylarında makyaj yapmayı sevmiyorum ama kirpiklerim sarı olduğu için kuaförümde organik boya ile kaşımı, kirpiğimi boyatıyorum.

Bir sonraki adımı planlayarak mı yaşıyorsunuz?
Evet, bir sonraki adımı çok düşünürüm. Hayatta kimin, ne olacağı belli değil ama ben mümkün olduğunca temkinli davranmaya çalışırım. Düşünmeden adım atmam, hızlıca karar vermem. Aldığım kararlar ve yaptığım şeylerden ailemin de mutlu olmasını isterim. Hayatta bir şeyleri sağlama almanın yolu çalışmaktan geçiyor bence. Gerçekten emek verdiğinizde, özen gösterdiğinizde, çalıştığınızda karşılığını da iyi bir şekilde alıyorsunuz.

Sağlığınızı korumak için neler yapıyorsunuz?
Sağlıklı besleniyorum. Sporu ve suyu hayatımdan eksik etmiyorum. Gözlerim hassas olduğu için doktorumun tavsiye ettiği özel bir güneş gözlüğüm var ve bu gözlüğü yaz kış kullanıyorum. Gece ve gündüz takılabilen, tamamen retinayı koruyan bir gözlük. Çünkü set ortamında çok fazla ışığa maruz kalıyoruz. Bu gözlüğün camı ışığı kırıyor ve retinanın yanmasını engelliyor. Bu nedenle gözlük takıyorum. Sadece dışarıda değil evde televizyon izlerken de takabiliyorum. Bana emanet edilen bir beden var ve ben de ona iyi bakmaya çalışıyorum. Tabi ki benim de hatalarım oluyor. Ama çoğunlukla sağlıklı olan şeyleri seçmeye çalışıyorum.

 

Devamı diğer sayfada

Diyet yaptığınız oluyor mu?
Diyet yapabilecek bir insan değilim. Çabuk kilo alan biriyim ve zor kilo veriyorum. Bu nedenle çok dengeli besleniyorum. Yine de çikolata gibi abur cubura izin verdiğim de oluyor…

roportaj-2-temmuz-2012-resim-4Kalp sağlığıyla ilgili reklam filminde yer aldınız. Siz kalp sağlığınız için neler yapıyorsunuz?
Bu konuyla ilgili okuyup araştırıyorum. Reklam kampanyasının bu anlamda bana çok faydası oldu. Konunun uzmanlarından günlük hayatta herkesin uygulayabileceği, çok pratik ve faydalı bilgiler edindim. Bunları bu kampanya dahilinde paylaşıyor olmaktan mutluyum. Umarım kalp sağlığı bilinci oluşturmada benim de bir katkım olur. Mesela pratik bir tavsiye, son zamanlarda salataları, meyveleri üzerine keten tohumu ekleyerek tüketmeye başladım. Keten tohumu kolesterolü düşürüyor, kötü kolesterole de iyi geliyor. Sabah uyandığımda ilk olarak su içiyorum. Ondan sonra da güzel bir Türk kahvaltısı yapıyorum. Bu ara Becel’in içerisine grissini daldırıyorum. Çok lezzetli oluyor, üzerine de keten tohumu ekliyorum. Böyle yemeyi de çok seviyorum.

Kolay aşık olur musunuz?
Kolay aşık olmuyorum ve nasıl bir aşık olduğumu hatırlamıyorum bile. Çünkü aşık olmak için vaktim yok. Aşk güzel bir şey ama bana denk gelmedi. İlk bakışta beni ne etkiler diye sorarsanız bir erkeğin elektriği önemli. Benim karizma dediğim birtakım kriterler var fakat ben daha onun ne olduğunu çözemedim (gülüyor). Beni ne cezbediyor bilmiyorum. Bu yakınlarda evlilik planım da yok. Dizide gelinliği giydim, hevesimi aldım.Birkaç yıl idare eder (gülüyor).

Şebnem karakterinden sonra Banu karakteri sizi zorladı mı?
Banu’nun psikolojisini anlamaya çalışıyorum. Bir hastalığı var ve o boyutta birini hiç tanımadım. Şebnem ise eroinmandı. O zaman da onu araştırıyordum, şimdi de psikolojik problemi olan birini anlamak için kitaplar okuyorum, internetten araştırmalar yapıyorum. Doktorlara soruyorum. ‘Nasıl tepkiler verir, üzülür mü, sevinir mi?’ gibi şeyleri araştırıyorum. Onun adına birşeyleri merak edip, sormak beni heyecanlandırıyor.

roportaj-2-temmuz-2012-resim-5Alışverişi seviyor musunuz?
Alışverişi hiç sormayın. Severim alışveriş yapmayı, bana keyif veriyor. Sette zaten verilen kıyafeti, normal zamanlarda da spor kıyafetleri giyiyorum. Dönem dönem de bazı şeylere sarıyorum. Mesela bir dönem kozmetiğe sarıyorum, bir dönem ayakkabıya. Bir insan neden aynı model bir sürü ayakkabı alır? Bende yedekçilik var.

Korktuğunuz şeyler var mı?
Kırkayaktan çok korkuyorum. Daha doğrusu böceklerden çok korkuyorum. Konuşunca bile kaşınıyorum, üstümde yürüyor gibi oluyor.

Yeni projeleriniz var mı?
Sinema projeleri için teklifler var ama henüz belli olan bir şey yok. Bir yandan da tatil yapmak istiyorum. Çünkü çok yoruldum.

Devamı diğer sayfada

Romantik bir aşık mısınız?
İlişkide karşımdakine uymaya çalışıyorum. Çok fedakar oluyorum. İş ve spor disiplin gerektiren şeyler. Ama ilişkide kendimi kaybedebiliyorum.

roportaj-2-temmuz-2012-resim-6Belki de bundan korkuyorsunuz?
Belki de, olabilir.

Kıskanç bir aşık mısınız?
Kıskanç değilim. Bu benim yapımda yok. Ama kıskanç olmamak ilgisiz olmak anlamına da gelmiyor, arada güven olduktan sonra kıskançlığa da zaten yer kalmıyor.

Kıskanç bir erkekle beraber olur musun?
Birlikte olduğum insandan saygı ve güven beklerim. Ama bazen karşılıklı oyun oynamak güzel oluyor. Örneğin kısa bir şey giydiğimde usulüyle ‘Bunu giyme’ demek yerine ‘Hayatım bu biraz açık olmamış mı?’ gibi söylerse tatlı bir kıskançlık olur. Ben kıskanıyorum da diyebilir. Öyle desin canımı yesin (gülüyor).

Nilgün YILDIZ
Fotoğraflar: Murat SARGIN
Makyaj: Dior Senior Make Up Artist Levent SÖNMEZ
Saç: Schwarzkopf Professional Yetkili Salonu
Ali GÜR Profilo Şubesi, Ümit DEMİRTAŞ
Kıyafetler: H&M, Adidas, Reebok, New Balance, Puma

Formsanté Dergisi Temmuz 2012 Sayısı

Exit mobile version