Formsanté

Bale ilhamlı fitness

bale-ilhamli-fitness

Yazı: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Sevda Kaplan
Eğitmen: Göksu Tumaç

Sabit ya da taşınabilir bir bar ile yapılan bar fitness (barre fitness), baleden ilham alıyor ve uzun kaslar, zarif, ince bir vücut kazandırmayı hedefliyor. Dansçı ve pilates eğitmeni Göksu Tumaç, Formsanté okurları için bir sandalye yardımı ile yapabileceğiniz 5 farklı hareket serisi hazırladı. Tumaç, hazırladığı programla ilgili şu bilgileri veriyor:

“Bale ilhamlı fitness programları pek çok kez denenmiş bir konsept. Üç ayağı olan bir masa gibi, bale, fitness ve pilates elementlerini içerir. Kimi zaman bale, kimi ekollerde fitnes, kimi zaman da pilates sosu biraz daha fazla gelir. Aslında bale sanatı insan anatomisine tamamen dost değildir. Bu yüzden uygun insanlar, ideal bir yaşta seçilir ve eğitilir. Dolayısıyla sedanter yani daha önce fitness geçmişi olmayan, tesadüfen bir grup dersine katılabilecek katılımcıya hitabeden grup derslerinde bu sos iyi ayarlanmalıdır. Ayrıca günümüz fitness katılımcısının hedefleri, bir sanatı iyi şekilde icra etmekten ziyade, genellikle şekillenmek, yaşamlarına hareket katmak ve stres atmaktır. Bu yüzden ayakların dışa dönük olduğundan ziyade paralel durduğu, daha az komplike egzersizler seçtim. Ayrıca herkesin evinde bar olmayacağını hesaba katarak, hareketleri bar yerine bir sandalye yardımıyla da yapılabilecek şekilde uyarladım.”

PLAN
Tüm hareketleri 12-15 tekrar ve ikişer set uygulayabilirsiniz.

CALF UZATMA VE DENGELER

Calf (baldır) kasları, gün boyunca kasılan ve aynı fasyal hat üzerinde olduğu için kalça kaslarının da görevini alabiliyor. Dolayısıyla onları esnetmek oldukça önemli. Bu çalışmalarla hem esneklik hem de kuvvet çalışmasını aynı anda yapıyoruz.

SQUAT-PLIE SQUAT-KOL DAİRELERİ

LUNGE-TONDUE-JETE-BATTEMENT

ÖNE-YANA-ARKAYA TEK BACAK DİNAMİK DENGELER

KICK BACK VE TOP SIKIŞTIRMALAR

Exit mobile version