Formsanté

Baştan çıkaran estetikler

haziran-2013-estetik-2-resim-1

Aynalar en yakın dostumuz olsa da bazen düşmanca davranıp istemediğimiz görüntüleri de gösterebiliyor. Aynada gördüklerinizin sadece sizi değil ilişkilerinizi hatta aşk hayatınızı da etkilediğini düşünüyorsanız estetik yöntemlerden yardım alabilirsiniz.

Genital estetik uygulamalarından dudak kalınlaştırma operasyonlarına kadar her tür şikayet için bir çözüm yolu var. Kendini baştan çıkarıcı hissetmek isteyen kadınların sıklıkla tercih ettiği yöntemleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dilek Avşar anlattı: “Öncelikle kadınların özgüvenlerini yükseltmesi gerekiyor. Bir kadın aynaya bakarken kendini güzel hissetmeli. Kendine güvenen kadın karşı cinse karşı da kendini daha güvenli hissediyor. Bu güvenin ilk adımı ise cilt bakımından geçiyor. Güzel bir kadının cildi de güzel olmalı. Çünkü akneli ve kötü bir ciltle iyi bir burun ya da güzel göz kendini gösteremiyor. Cilt güzelliği için düzenli bakım yapılmalı, iyi beslenilmeli, sigara içilmemeli ve güneşten uzak durulmalı.”

GÖZLER
Baştan çıkaran estetiğin ilk adımı gözler oluyor. Eğer gözler düşük, yorgun ya da mutsuzsa kadın istediği gibi güzel görünemiyor. Op. Dr. Dilek Avşar, “Göz çevresinin ışığı eksikse yani gözler çukursa, göz kenarlarında ince çizgiler varsa ya da kaşlar düşükse öncelikle bunların giderilmesi gerekiyor. Bu durumda ise hemen cerrahi düşünülmemeli. Özellikle genç yaşlarda çoğunlukla bu sorunların botoks ya da ışık dolgusuyla giderilmesine yardımcı olunuyor. Işık dolgularıyla göz altındaki çökmelerin bir kerede silinmesi hedefleniyor. Çünkü bu dolgu ile hem göz çevresine hem de yüze vitamin, antioksidan, mineral ve dolgu maddesi birlikte verilirken yüzün kaybettiği hacim ve tazeliğin geri kazandırılması amaçlanıyor” diyor.

DUDAKLAR
Göz çevresinden sonra kadınların şikayetlerinden biri de ince dudaklar oluyor. İnce dudaklar hyalüronik içerikli dolgularla kalınlaştırabiliyor. Dolgu, dudak makyajının daha güzel görünmesine de yardımcı oluyor.

ÇENE
Çene, kadının güzelliğinde önemli bir yer tutuyor. Küçük bir çene protezi çeneyi tamamlarken çenenin aşağıya sarkmasına engel oluyor. Ağız içinden kesi olmuyor ve yemek yeme ya da konuşma engellenmiyor. Küçük bir cerrahi işlemle küçük çene şikayetleri giderilebiliyor. Çenenin tam katlantı yerinden giriliyor ve böylece ameliyat izinin görünmemesi sağlanıyor. Burun ve çene ameliyatları genelde birlikte yapılıyor. Çünkü sadece güzel bir burun ya da çene olarak değil bir bütün olarak bakmak gerekiyor. Yüzü bütün olarak değerlendirirken burun eğriyse bu sıkıntı gideriliyor, çene küçükse çene protezi takılıyor. Eğer kişinin yüzünde tek bir noktada sıkıntı varsa o giderilse de yüzü bir bütün olarak incelemek gerekiyor. Bu durumda bazen bir bölgeyle birlikte diğer bölgeye de işlem yapılması gerekebiliyor.

Devamı diğer sayfada

ELLER
Giyilen kıyafetler doğru seçildiğinde vücut kusurları kapatılabiliyor. Ama eller çok önemli. El damarlarının görülmesi bazı kişileri rahatsız edebiliyor. Bu durumda kendi kök hücrelerinizden elde edilen yağ enjeksiyonu ile ellerdeki bu sıkıntıların giderilmesi amaçlanıyor.

VÜCUT
Yağ dokusu arttıkça gereksiz yağlar vücut güzelliğini örtüyor. Bu durumda ise vücut şekillendirme uygulamaları devreye giriyor. Yağları ultrasonik liposuction ile almak ya da yağlara şekil verilerek vücut hatlarının düzeltilmesi amaçlanıyor. İstenilen kiloda olup da bölgesel olarak örneğin basende, belde, diz içinde, bacak içinde biriken yağlardan kurtulmak için liposuction tavsiye ediliyor.

BACAK
Bacaklardaki incelik ya da çarpıklık birçok kadın için sorun olabiliyor. Dolgu maddeleri, yağ enjeksiyonları hafif problemi çözme konusunda yardımcı olabilir ancak ileri durumlarda tek olarak ya da yağ enjeksiyonu ile kombine olarak protez koyma işlemi yapılıyor. Protezlerin bacak üzerinde iz bırakmadan dizin arkasındaki katlantı yerinden yerleştirilmesi de iz bırakmadan iyileşmeyi sağlamış oluyor.

GENİTAL
Genital bölgeye yapılan dolgular, sıkılaştırma ya da iç dudak düzeltme işlemleri cinsel hayatta önemli yer tutuyor. Cinsel hayatta tatminsizlik ya da kilo alıp vermelere bağlı deformasyonlar da bu bölgenin estetik yapısını olumsuz etkileyebiliyor. Bazen tüm bölgeye bazen de ihtiyaç olan alana kişinin kendi vücut yağından transfer edilen yağ ya da farklı yöntem uygulanarak yapılan işlemler kadın ve erkeğin seks hayatı için önemli oluyor. Genital bölgedeki yağın alınması, sarkmanın giderilmesi, rengin açılması, iç dudakların küçültülmesi ve vajinanın daraltılması gibi pek çok işlem yapılabiliyor.

haziran-2013-estetik-2-resim-2SARKIK GÖĞÜSLER
Op. Dr. Avşar, “Güzel bir memede memenin kıvrımının görünmesi gerekiyor. Meme uçları karşıya hatta hafif yukarı bakmalı; gözyaşı damlası şeklinde olmalı. Yattığınız zaman yayılmamalı, koltuk altına taşmamalı. Kısacası memenin hacminden yani küçük ya da büyük olmasından ziyade sarkık olmaması gerekiyor. Meme estetiğinde önemli unsur uygun hacmi yeterli diklikte sağlamakta gizli” diyor.

haziran-2013-estetik-2-resim-3BURUN VE YÜZ HARMONİSİ
Op. Dr. Dilek Avşar, “Burunda gerçekten eğrilik varsa hem nefes sıkıntısına neden olduğu için sağlığı bozuyor hem de seksi görünmeyi engellemiş oluyor. Bu durumda ise eğri buruna yapılacak bir müdahale kadının bebeksi bir yüz kazanmasına yardımcı oluyor. Çünkü kadınlar her yaşta bebeklik dönemini arıyor. Bizim için güzel kadın imajı demek bebek mahmurluğu yani bebeklerin uykudan uyandıkları ilk halleri anlamına geliyor. Belirgin elmacık kemikleri, yüzüne göre uygun dolgunlukta dudaklar, iri gözler ve hokka burun” diyor.

Formsanté Dergisi Haziran 2013 Sayısı

Exit mobile version