Formsanté

Bikini vücudu vadeden jet yöntemler

08072014 estetik01

Egzersiz yaşamımızın baş tacı olsa da yaza bir ay kala küçük yardımlar almakta hiçbir sakınca yok. Öğle aralarında veya hafta sonu yaptıracağınız uygulamalarla plajlara hızlı ve etkili giriş yapabilirsiniz.

Yaz öncesi forma girmek istiyorsanız bunun yolu tabii ki sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizden geçiyor. Bu iki kriteri yerine getiriyorsanız cerrahi olmayan estetik uygulamalar da bikini vücuduna giden yolda size yardımcı oluyor. Dermamed Bahçeşehir’den Estetisyen Alev Ayvaz, plajlarda rahatça salınabilmeniz için yaptırabileceğiniz son teknoloji uygulamaları anlattı.

 

Medikal Ozon Tedavisi

Nedir: Medikal ozon tedavisi, yüzde beş ozon ve yüzde 95 oksijen karışımından oluşan tedavi amaçlı kullanılan bir bileşim. Ozon gazı medikal ozon jeneratörlerinde saf oksijenden üretiliyor. Dolaşım bozukluklarında, anti-aging ve yeniden canlanma ile cilt mantarları ve enfekte cilt lezyonlarında sıklıkla kullanılıyor. Ağrıların giderilmesinde, kronik yorgunluğun tedavisinde, bağışıklığın güçlendirilmesi ve vücut direncinin artırılmasına katkı sağlıyor.

Süre: Dört-altı hafta içinde sonuç alınıyor. Seans süresi 30-40 dakika.

Sakıncalı durumlar: İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı kalıtsal hastalıkları olan hastalara uygulama yapılmıyor.

 

Akustik Dalga Terapisi 

Nedir: Selülit yıllardır birçok farklı yöntem ile yok edilmeye çalışılıyor ancak tatmin edici sonuçlar alınamıyor. Yeni bir buluş olan Akustik Dalga Terapisi, dünya çapında kanıtlanmış başarıları ile dikkat çekiyor. Bu terapide hiçbir kimyasal madde kullanılmıyor. Enjeksiyon ya da lazer uygulaması da yapılmıyor. Sadece güçlü ses dalgası darbeleri kullanılıyor. Selülit problemi olan kişilerde, gevşeme ve sarkma problemlerinde, bölgesel incelmede sıklıkla kullanılan güvenilir bir tedavi yötemi. Portakal kabuğu görüntüsünü ortadan kaldırmak hedefleniyor. Derinin kalınlaşmasına ve yağ tümseklerinin azalmasına yardımcı oluyor. Cildi kalınlaştırıyor ve kalitesini artırıyor. Ödem ve yağ birikmesinin engellenmesine yardımcı oluyor.

Süre: İki-dört hafta sonra olumlu sonuçlar elde edilmeye başlanıyor. Bacak ve karın bölgesine uygulama 60 dakika sürüyor. Alan küçüldükçe süre de kısalıyor. 

Sakıncalı durumlar: Hamilelere, bacakta flebit ve derin ven trombozu olanlara, kontrolsüz diyabet ile ciddi kardiyo ve vasküler hastalarına uygulama yapılmıyor.

 

Ultrakavitasyon Sistemi

Nedir: Bölgesel yağlanma ve selülitle ultrason yardımıyla savaşan, cerrahi olmayan bir yöntem. Cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklerine neden oluyor. Bununla birlikte oluşan köpüklenme önce genişleme sonra patlama yaratıyor. Kavitasyon denilen bu etki; yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek depo yağların yapısını bozuyor. Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırmaya çalışılıyor. Serbestleşen bu yağların, adalelerde yakılarak ya da üriner sistem ve karaciğer yoluyla vücuttan dışarı atılması hedefleniyor. 

Süre: Dört-altı hafta içinde sonuç alınıyor.

Sakıncalı durumlar: Hamilelere, kalp hastalarına, kalp pili takanlara, yüksek tansiyon hastalarına, karaciğer ve böbrek ile ilgili bozuklukları bulunanlara uygulama yapılmıyor.

 

Karboksiterapi

Nedir: Karbondioksit (CO2) gazının tedavi amaçlı deri altına enjekte edilerek dolaşımın ve dokudaki bölgesel metabolizmanın hızlandırılması işlemi. Tedavi hızlı, rahat, etkili ve cerrahi olmayan bir yöntem olarak kabul ediliyor. Lokal yağlanma, ameliyat ve yara izleri, cilt çatlakları, el ve yüz derisinin toparlanması ve gençleştirilmesi hedefleniyor.

Süre: Yapılacak bölgeye göre seans süresi değişiyor. Ortalama 30-50 dakika sürüyor. Dört-beş seanstan sonra etkisi görülebiliyor. Toplamda 10-15 seans yapılabiliyor. 

Sakıncalı durumlar: Hamileler, emzirenler, pıhtılaşma bozukluğu olanlar, yüksek tansiyon hastalarına karboksiterapi önerilmiyor.

08072014 estetik02

7 Günde cildinize ışıltı katın

Bir nevi yenilenme ayı olan mayısta yüzünüzü de şımartın. Etiler’de bulunan Emine Saraç Enstitüsü’nden Cilt Terapisti Emine Saraç, kusursuz cilde giden yolu adım adım anlattı. İşte bir haftalık bakım rehberi

1. gün: Temel Bakım

Öncelikle gözeneklerdeki yağ sebumunu çıkarmak için temel bakım işlemi uygulanıyor. Temizlerken peeling kullanılıyor ve tedavi amaçlı ışık veriliyor. Sonra cilt durumu ne ise ona göre uygun maskeler kullanılıyor. Göz altındaki morluk veya ödemler varsa uygun bakımları yapılıyor. En son nem veya lifting etkili nem bakımları yapılıyor.

2. gün: Oksijen Terapi

Cildin nem miktarını ve kalitesini artırmak için yapılıyor. Kırışıklıkları doldurmaya yardımcı oluyor. Ayrıca akneli, problemli ciltlerde tedavi edici olumlu etkiye sahip. Cilde sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırılması hedefleniyor.

3. gün: Karboksi Maske

Sivilce tedavisi ve lifting uygulamasına destek oluyor. Bu maske beş gün arka arkaya yapılıyor.

4. gün: Karboksi Maske

5. gün: Karboksi Maske

6. gün: Oksijen Terapisi

Karboksi’nin üzerine canlandırıcı etkiyi sağlamak üzere bu terapi tekrarlanıyor.

7. gün: Evde yapılabilecek pratik maskeler

Göz altındaki ödem ve morluk için yeşil elmanın suyunu Türk kahvesiyle karıştıp göz altlarına maske olarak sürebilirsiniz. Islak pakmaya ve sütü karıştırıp yüz germe liftingi gibi uygulayabilirsiniz. Dudaklarda çatlamalar için de balın nemlendirici etkisinden faydalanabilirsiniz. Eğer cildinizde leke varsa yumurtanın akı ve Türk kahvesini karıştırıp lekelerin üzerine uygulayın. Kuruduktan sonra peeling gibi ovuşturarak suyla yıkayın. Ardından nemlendirici ile bakımınızı tamamlayın.

 

Dikkat edilmesi gerekenler!

Uzman Estetisyen Alev Ayvaz, tüm bu uygulamaları yaparken uzman kontrolünde, yağsız diyet yapılmasını ve bol su içilmesini öneriyor ve ekliyor: “Spor ve egzersiz şart. Unutmamalıyız ki, bunların hepsi birer kaynak, sonuna kadar faydalanabilmek aslında bizlerin elinde. ‘Yediklerime bu kadar dikkat ettikten ve spor da yaptıktan sonra bunlara ne gerek var?’ dediğinizi duyar gibiyim. Ancak hiçbir şey tek başına yılların vermiş olduğu hasarı, yerleşmiş yağ hücrelerini tamamen ortadan kaldıramayacaktır.” Aymaz, tüm bu uygulamaların yaz aylarında da yaptırılabileceğini anlatıyor. Hatta yazın daha fazla hareket edip daha hafif besinler (yağsız) tüketileceği için daha yararlı olabileceğinin altını çiziyor.

 

İşlemlerden önce hangi testleri yaptırmak gerekiyor?

Alev Ayvaz, öncelikle vücut taraması yapılması gerektiğini vurguluyor. Kişinin vücudundaki yağ, kas ve su oranı (ödem) saptanıyor. Eğer yağ oranı olması gerekenin çok üstündeyse yağ oranını diyet ve spor yaparak azaltmak gerekiyor. 

Çünkü unutulmamalı ki yapılan tüm bölgesel inceltme tedavilerinde daha iyi sonuçlar elde edebilmek için vücutta genel bir yağlanma yerine lokal yağlanma problemi olması daha iyi sonuç alınmasına yardımcı oluyor.

 

Deran ÇETİNSARAÇ

Formsanté Dergisi Mayıs 2014 sayısı

 

Exit mobile version