Formsanté

Bir ilk oldu… Coronavirüs bu kez Yunanistan’da!

Yunanistan'da ilk Coronavirüs vakası

İran ve Irak’ın ardından bir komşumuzda daha CoronaVirüs’e rastlandı. Yunanistan’da ilk kez coronavirüs vakası görüldüğü açıklandı. Coronavirüs tespit edilen hastanın İtalya’dan Yunanistan’a geldiği belirtildi. İşte coronavirüsle ilgili son gelişmeler:

YUNANİSTAN’DA İLK VAKA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Coronavirüs’ün İtalya’dan Selanik’e dönen 38 yaşındaki bir  kadında tespit edildiği belirtildi.

‘MEDYADA ŞOK ETKİSİ YARATTI’

Habertürk’ün Atina temsilcisi Taki Berberakis canlı yayında gelişmeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kuzey İtalya’dan Selanik’e yolculuk yaptı. Selanik’te tedavi altında. Doktorlar sağlık durumunun endişe verici bir noktada olmadığı, genel görünümünün çok iyi olduğu üzerinde duruyor. Kadının yakın temasta bulunduğu akrabaları birer birer hastaneye çağrılarak kontrol altına alınıyor ve analizler yapılıyor.  Bu Yunanistan’da ilk vaka. Medyada şok etkisi yaratmış durumda. Tedirginlik var kamuoyunda. Ama şu ana kadar ‘Durum kontrol altında’, ‘önemli bir sağlık durumu yok’ gibi teskin edici açıklamalalar yapılıyor” bilgisini verdi.

DIŞİŞLERİ’NDEN İTALYA VE IRAK UYARISI

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İtalya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-vakalarında ve bu virüs kaynaklı ölümlerde son günlerde artış yaşandığı gözlemlendiği aktarıldı. Açıklamada, “Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça İtalya’nın koronavirüs vakaları görülen bölgelerine seyahat etmemeleri önemle tavsiye olunur.” ifadesi kullanıldı. Bakanlık, Irak’a yönelik yayımladığı seyahat uyarısında da Kovid-19 vakalarının bu ülkede artış eğiliminde olduğunu bildirdi. Açıklamada, “Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça Irak’ın koronavirüs vakaları görülen bölgelerine seyahat etmemeleri, Irak’a seyahat etmeleri halinde vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerden uzak durmaları önemle tavsiye olunur.” ifadesi yer aldı.

CORONAVİRÜS’TE SON DURUM

İTALYA’DA İLK KEZ ÇOCUKLARDA GÖRÜLDÜ

RAPOR EDİLEN VAKA SAYISINDA BİR İLK

Exit mobile version