Formsanté

Çene eklemi ağrısı neden olur? Tedavisi nasıl yapılır?

Çene eklemi, boyun omurgasına, dişlere yakın, kafatasına bağlı bir eklemdir. Bu nedenle bu bölgelerdeki rahatsızlıklar çene eklemini de etkiler. Peki, çene eklemi ağrısı neden olur? En sık görülen şikayetler nelerdir? Çene eklemi ağrısı olanlar için tedavi nasıl yapılır? Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu konu hakkında bilgiler verdi.

Normal bir kişi çene eklemini; çiğneme, yutma, soluk alıp verme ve konuşma sırasında günde yaklaşık 2 bin defa kullanır. Alt çenenin hareketleri, boyun ve çene kaslarının hareketi ile oluşur. Alt çene kemiği; aşağı, yukarı, öne ve yanlara doğru hareket eder.

TEŞHİS NASIL KONULUR?

Çene eklemi hastalıklarında en önemli teşhis yöntemi hastanın hikâyesi ve muayenedir. Ancak bunun yanında röntgen, MRI gibi radyolojik incelemelerin de teşhiste faydası olabilir.

ÇENE EKLEMİNDEKİ AĞRILARIN SEBEPLERİ

ÇENE EKLEMİ HASTALIKLARINDA GÖRÜLEN ŞİKAYETLER

HANGİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ KULLANILIYOR?

Çene eklemi hastalıklarında; çeşitli tedavi yöntemleri bulunmakla birlikte, bunların en önemlisi hastanın doktoru tarafından yeterli ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesidir. Hastanın korkusunun yenilmesi, anksiyetesinin giderilmesi çok önemlidir.

ÇENE EKLEMİNİZİ DOĞRU KULLANIN

Exit mobile version