Formsanté

Çok yiyen ama kilo almayan şanslılardan değilim

ocak-2012-roportaj-resim-1

Survivor yarışmasıyla hayatımıza giren fakat öncesinde bale, dans ve modellikle uğraşan Özge Ulusoy, etrafına enerji saçan, fotoğraf makinesinin önüne geçtiğinde modelliğin vermiş olduğu rahatlıkla değişen çekici görüntüsünün altında küçük bir kız çocuğunu saklayan biri.

Bir yarışmayla hayatımıza giren ve şimdilerde başka bir yarışmada mücadele veren Özge Ulusoy’u daha yakından tanımaya çalıştık. İşte genç modelle yaptığımız samimi sohbet!

Özge Ulusoy hayatımıza nasıl girdi?
Boy ve fiziğiniz düzgün olduğunda genelde çevredekiler ‘Niye modellik yapmıyorsun?’ diye sorarlar. Ben konservatuarda okurken idealist bir dansçıydım ve modellik yapmak gibi bir düşüncem yoktu. O sıralarda Elite Model Look yarışması vardı ve ablam katılmam için çok ısrar etti. Denedim ve 2001 yılında katıldığım yarışmada üçüncü oldum. İstanbul’a geldim ve Mimar Sinan Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptığım için önce okulu bitirmek istedim. Bale yaparken bir sakatlık geçirdim ve bir süre yürüyemedim. Sonrasında da baleye bir daha geri dönmek içimden gelmedi. Okul bittikten sonra 2003 yılında Miss Turkey’e katıldım, ikinci oldum ve profesyonel olarak modellik yapmaya başladım. Sonrasında her şey çorap söküğü gibi gelmeye başladı. Ama ben konservatuarı bitirip, bale yapmamaya karar verince bir üniversite daha okumam gerektiğini düşündüm. Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü’ne başladım.

Sonrasında Survivor yarışması geldi. Survivor ile hayatınız değişti galiba?
Survivor benim için bir dönüm noktası oldu çünkü o zamana kadar beni sadece moda camiası tanıyordu. Bu yarışmayla insanlar beni çok sevdi. Benim yarışmaya katılma sebebim de buydu. Çünkü ben dağlara, tepelere tırmanıp, orada hayatı idame ettirecek yapıda bir insan değildim. İnsanlara kendi enerjimi geçirmek, modeller için düşünülen önyargıları kaldırmak ve biraz da kendi karakterimi tanıtmak için oraya gittim. Acun (Ilıcalı) bana büyük bir şans verdi ve ben de bu şansı doğru kullandığıma inanıyorum. Normal hayatımda da ordaki gibi bir insanım. Kolay geçinilen, kaprisi, egosu olmayan biriyim. Orda da bu mülayim tarafım ortaya çıktı, şartlar ne kadar kötü olursa olsun kontrolümü kaybetmedim.

Eğitim sizin için önemli olmalı…
Evet, eğitimime yatırım yapmak istedim. Modellik belirli bir yaşa kadar yapılan bir meslek, şu an oyunculuk ve sunuculuk yapıyorum ama elimde birkaç bileziğim olsun istiyorum. Yatırımımı kıyafete, lüks arabalara yapmaktansa eğitimime yapmak istedim. Devamı diğer sayfada

Dans etmek birçok şeyi değiştirdi Sağlıklı yaşamaya dikkat ediyor musunuz?
Modellik yaptığım ve dış görünüşüm ön planda olduğu için özellikle cildime çok dikkat ediyorum. Vücudumun sağlıklı olması için ise yeme, içme, uyku düzeni gibi her şeye dikkat etmem gerekiyor. Cilt bakımım için sürekli birşey yaptıran biri değilim. Ama makyajımı yüzümde mümkün olduğunca az tutuyorum, günlük hayatımda çok fazla makyaj yapmamaya özen gösteriyorum. İyi ürünler kullanıyorum. Spor yapmaya çalışıyorum. Fitness, kardiyo, power plate, pilates yaptım. Ama şimdi dans olduğu için bunlara gereksinim duymuyorum. Çünkü dans spordan daha fazla form tutmamı sağlıyor.

ocak-2012-roportaj-resim-2Beslenme düzeniniz nasıl?
Bu dans projesine başladığımdan beri beslenme düzenim de değişti. Sabah kalktığımda ilk önce su içiyorum, su içmenin sindirim sistemime, dolaşımıma çok iyi geldiğini düşünüyorum. Sonra ceviz, badem ve fındık yiyorum. Her sabah kefir içiyorum. Haşlanmış yumurta beyazını kas yapması için hergün tüketiyorum. Bir de sabahları enerji vermesi için küçük bir parça çikolata gibi bir tatlı yiyorum. Süt içmeye özen gösteriyorum. Çay ve kahveyi çok tüketen biri değilim. Asitli içecekler de içmiyorum. Öğlen mutlaka ızgara et yiyorum, yanında salata ya da zeytinyağlı birşey yiyorum. Arada meyve, yoğurt ya da müsli yiyorum. Akşam yemeğinde genelde kendi yaptığım salatayı yemeye özen gösteriyorum. İçerisine tavuk, mantar, fasulye ve nohuta kadar her şeyi katıyorum. Ekmek ile şeker hayatımda yok. Tuzu da çok tüketmiyorum.

Survivor yarışmasının ardından havaalanında beni tanıyan insanları gördükten sonra durumun ciddiyetini anladım.

Çabuk kilo alır mısınız?
Çok çabuk kilo alıp veren bir bünyem var. Yiyip de kilo almayan şanslılardan olmadığım için hep dikkat etmem gerekiyor. Bir dönem diyetisyen yardımıyla da kilo verdim. Şu an 53 kiloyum fakat o zaman 60’ı görmüştüm. Haftada bir gün kendime yemek konusunda izin veriyorum ve o gün canım ne istiyorsa onu yiyorum.

Düzenli olarak spor yapıyor musunuz?
Danstan önce haftada iki gün mutlaka spor yapıyordum. Yarışmada önceleri bir dans hazırladığımız için günlük çalışmalarımız 4.5-5 saati geçmiyordu. Şimdi iki dans yapıyoruz o yüzden öğlen 13.00-16.30 arası çalışıyorum sonra 1-2 saat mola veriyorum, 18:30 gibi çalışmaya tekrar başlıyorum, o da bazen 23.00’e kadar sürebiliyor. Devamı diğer sayfada

Sosyal hayatım sıfıra indi
Dans etmek hayatınızı ne yönde değiştirdi?
Dans etmek hayatıma bir düzen getirdi. Dans ederken çok düzenli uyumam, düzenli beslenmem ve enerjik olmam gerekiyor. Sosyal hayatımı ise sıfıra indirdi. Evden stüdyoya stüdyodan da eve geçiyorum. Ama bu bir dönem ve çok keyifli bir iş yapıyorum.

ocak-2012-roportaj-resim-3Meyve ve sebzelerle aranız nasıl?
Yaz meyvelerini çok seviyorum. Karpuz, kiraz, kayısı, erik gibi. Yazın sadece meyveyle besleniyorum diyebilirim. Kışın o kadar şanslı değilim çünkü elma, muz, armut yemiyorum. Kışın mandalina, portakal yiyorum. Sebze ise çok seviyorum. Kereviz dışında tüm sebzeleri yiyorum.

Selülitim yok diyenlere inanmıyorum
Cilt bakımınız için neler yapıyorsunuz?

Cildim pürüzsüz. Benim ergenlik dönemimde de hiç sivilce sorunum olmadı. Galiba genetik çünkü ablamın ve annemin de cildinde sorun yok. Cildimle ilgili tek sıkıntım rengimin bazen soluk görünmesi. Makyajımı düzenli olarak temizliyorum haftada bir gün peeling yapıyorum. Nemlendiricimi sürüyorum, 25 yaşımdan itibaren akşamları mutlaka serum kullanmaya başladım.

Selülit sorunu yaşıyor musunuz?
‘Selülitim yok’ diyenlere inanmıyorum. Sadece bazı kişilerde geç, bazılarında da erken yaşlarda görülebiliyor. Günümüzde sağlıksız beslenme ve yaşam tarzı yüzünden çok ufak yaşlarda selülitli kızlar görmeye başladım. Ben küçük yaşlardan itibaren sporla uğraştığım için selülit problemim olmadı ama şimdilerde sadece bacağımı sıktığımda bir şeyler olduğunu görüyorum. O da yaşımın getirdiği bir şey…

Gündelik hayatta makyaj yapar mısınız?
Gündüz dışarı çıkarken makyaj yapıyorum. Concealer çok kullanıyorum, allık sürüyorum. Bir de hafif pembelik veren bir rujum var, onu sürüyorum.

Estetik yaptırmayı düşünür müsünüz?
Estetiğe karşı değilim, kendime henüz hiçbir müdahale yaptırmadım. Ama gerektiğinde kesinlikle yaptırırım. Yaptırdığımda saklamam ve soranlara da tavsiye ederim. Devamı diğer sayfada

Ayakkabı ve çantaya para harcıyorum
Modayı takip ediyor musunuz?

Modayı takip ediyorum ve düzgün bir fiziğe sahip olduğum için çok pahalı giyinmek zorunda kalmıyorum. Moda konusunda en çok para harcadığım parçalar ayakkabı ve çanta oluyor. Genelde indirimleri takip etmeye çalışıyorum, eğer bulamayacağım bir parçaysa indirim dışında alıyorum. Yurtdışındaki outlet’lerden almayı tercih ediyorum. Kıyafet konusunda ucuz kaçış yollarım var. H&M, Zara, Topshop ve Adil Işık ADL markalarını tercih ediyorum.

ocak-2012-roportaj-resim-4Aşık olmak için konuşabilmeliyim
Aşık olduğunuzda değişiyor musunuz?

Ne kadar doğru bilmiyorum ama şimdiye kadar hep hayatımda olan insanı kendimden daha fazla düşündüm. Geçmişe baktığımda bunu görüyorum fakat biliyorum ki yine aynı şeyi yaparım.

Hayatınızda biri var mı?
Şu an hayatımda uzun süredir birlikte olduğum biri var ve mutluyum.

Bir erkek sizi nasıl etkiler?
Oturup, kalkmasını bilen biri olması lazım. Nerede, nasıl konuşacağını bilmesi gerekiyor. Etrafındaki insanlara nasıl davrandığına dikkat ediyorum. En çok da konuşarak etkiliyor çünkü ben de çok konuşan biriyim. Dış görünüşü de önemli. Ama bir süre sonra dış görünüşün anlamı kalmıyor. Benim için önemli olan konuşabildiğim biriyle birlikte olmak. Eğer bir insanla konuşamıyorsak, sadece eğleniyorsak birebir birşey paylaşamıyorsak bunun ilişki olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle anlaşmak önemli. Kendine güvenen, kendi ayakları üzerinde duran, kendi parasını kazanan güçlü erkeklerden hoşlanıyorum.

Evliliği düşünüyor musunuz?
Şu an evlilik gündemimde değil ama evliliği düşünüyorum çünkü çocuk sahibi olmak istiyorum. Eğer mümkün olursa üç çocuk yapabilirim.

Birlikte olacağım erkekle her konu hakkında konuşabilmeliyim. Okuduğum kitaptan, izlediğim filme kadar her şeyi paylaşmalıyım.

Röportaj: Nilgün Yıldız
Fotoğraf: Murat Sargın
Saç: HİT Kuaför / Halil İbrahim Topal
Makyaj: Fatoş Camcı
Kıyafetler: Adidas, New Balance, Nike, Reebok

Formsanté Dergisi Ocak 2012 Sayısı

Exit mobile version