Formsanté

Corona Virüs toplantısının ardından 3 Bakandan önemli açıklamalar

Türkiye’de dün ilk kez Corona Virüs vakası tespit edilmişti. Bugün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin KocaKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda sağlık, turizm ve ticaret alanındaki önlemler masaya yatırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgının Avrupa’daki durumu bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla büyük ihtimalle yetinmeyecektir, risk ciddidir” dedi.

BAKANLAR NELER SÖYLEDİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgının Avrupa’daki durumu bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla büyük ihtimalle yetinmeyecektir, risk ciddidir.” dedi.

OKULLARIN TATİLİ TOPLANTI GÜNDEMİNDE YOKTU

Okulların tatili konusunun toplantının gündeminde yer almadığını ifade eden Bakan Fahrettin Koca, “Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler.” diye konuştu.

Bakan Fahrettin Koca’nın mesajları şöyle:

KOLONYA ÖNERİLİYOR MU?

TURİZM BAKANI ERSOY

Turizm Bakanı Ersoy ise “15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih. Mümkünse yurt dışından Türkiye’ye turizm talebinin nisan sonuna ertelenmesi mantıklı geliyor.” diye konuştu. Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarının da nisan sonrasına ertelenmesinin gündemde olduğunu söyledi.

YAZ SEZONU BAŞLANGICI, MART DEĞİL NİSAN

Ersoy, otellere, yaz sezonu başlangıcını bu sene mart sonu değil nisan sonu olarak planlamalarını önerdiklerini bildirdi.  

BAKAN PEKCAN

Ticaret Bakanı Pekcan’ın mesajları şöyle:

Prof.Dr. Metin Yılmaz - Corona Virüs Belirtileri ve Korunma Yolları | Çocukları Nasıl Koruyabiliriz?

Exit mobile version