Formsanté

Çukurlarla savaşın

Cildi pürüzsüz göstermeye yardımcı tüyolarımızla selülitlere güle güle deyin.

 

Plaj sezonu açılır açılmaz selülit oluşumu kötü yüzünü gösteriyor. Tüm vücudunuzu saran maksi elbiseler veya mini, seksi şortlarınızı hemen dolabın arka kısmına atmayın. Hala onları giyebilme şansınız var…

Selülitleri tamamen yok etmeniz mümkün değil ama hayatınızda birkaç değişiklik, bakım ürünü ve tedavilerle bu görünümü miniminize etme şansınız bulunuyor. Önce selülitlerin üç tipinden hangisine sahip olduğunuzu öğrenin. Düşmanınızı tanıdıktan sonra sıra geldi onunla nasıl baş edeceğinizi bilmeye… Sizin için hazırladığımız tablo sayesinde bu çukurların sizi rahatsız etmesini engelleyebileceksiniz.

 

SELÜLİT TİPİ

Ödemli selülit

Kan dolaşımı bozulduğundan o bölgede fibroz bantlar gelişiyor. Parmakla bacağınıza bastırdığınız zaman sıvı birikiminden dolayı çukur görüntüsü oluyor, içeri giriyor. Deri yumuşuyor ve hareket edildiği zaman sallanıyor.

Portakal görünümlü selülit

Yağ hücreleri çoğaldığı için kılcal damarlar o bölgedeki dokuda sirkülasyonu gerçekleştiremeyecek derecede zayıflıyor. Bu durum bölge üzerindeki baskıyı artırıyor böylece sıvı akışı ve dolaşım daha zor hale geliyor. Bu tip selülit görünür oluyor ve ayakta durduğunuzda portakal görünümünü andırıyor.

Yağ dokusu selülit

Lenf sıvısının birikmesi ve dolaşımın engellenmesi yüzünden hücrelerin metabolizması yavaşlıyor. Bu tip selülitler sert oluyor ve dokunmayla hassaslaşıyor. Bacaklarınız yürürken sallanıyor, ağır hissettiriyor ve yorgunluk yapıyor. Yağ dokusu selülitiniz varsa ayakta veya yatarken mutlaka görünür olduğunu bilin.

 

 

YAŞAM ŞEKLİ

H2O’yu eksik etmeyin

Selülit oluşumunun erken evrelerinde o bölge genellikle yumuşak ve süngerimsi oluyor; sıvı akışkanlğı da yeterince iyi yapılmıyor. Lenf sisteminizin (vücudunuzun atıkları gönderme sistemi) iyi çalışmasına odaklanmalısınız. Dolayısıyla her gün iki litre su içmeye özen gösterin.

Hareket edin

Egzersiz yapmak kan dolaşımını hızlandırıyor. Kan dolaşımını he kadar hızlandırırsanız vücudunuza giren oksijen miktarını da artırmış olursunuz böylece hücreleriniz daha fazla beslenmiş oluyor. Aynı zamanda egzersiz yapmak lipoliz bezlerini de doğal olarak harekete geçiriyor, böylece vücudumuz yağları yakmak için yeterli enerjiyi sağlamış oluyor.

Şekerden uzak durun

Kan akışının yetersizliği derinin hassas ve soğuk olmasına yol açıyor. Hatta deride ağrı veya acı da hissedilebiliyor. Dolayısıyla kan akışını hızlandırmak için sık sık masaj yaptırmalısınız. Şekeri de mümkünse beslenmenizden tamamen çıkarın. Şeker tüketimiyle birlikte yeni yağ hücreleri oluşuyor, bu da selülit oluşumunu tetikliyor. Aynı zamanda kolajen liflerini sertleştirerek cildin esnekliğini kaybetmesine neden oluyor.

GÜZELLİK SİLAHLARI

Hamur efekti

Yaptırdığınız masajın özellikle selülitli bölgeniz üzerinde yoğunlaşmasını sağlayın. Masörünüze kalça ve baldırlarınızı sıkmasını, iyice yoğurmasını söyleyin. Ayrıca lenf drenajını artırmak için her zaman kalbe yakın yerleri de ovdurun.

Serin&Tuzlu

Lenf sisteminizden toksinleri atmanıza yardımcı olması amacıyla küvete magnezyum sülfat içeren banyo tuzlarından koyun. Magnezyum, vücuttan atıkları gönderme işlemini hızlandırıyor. Yapacağınız egzersiz sonrası sauna veya buhar odasını kullanın. Sıcağın etkisiyle genişleyen damarlar kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor.

Günlük doz

Her gün öğünlerinize ekleyeceğiniz besinlerle metabolizmanızı hızlandırıp yağ yakma sürecine katkıda bulunabilirsiniz. Antioksidan özelliği yüksek olan üzüm çekirdeği, metabolizmanın hızlanmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda cildin elastikiyetini koruması ve güçlenmesi için damarları ve kılcal damarları destekliyor.

 

13092013 selulit2Bol bol ananas yiyin

İçerdiği bromalin pigmenti sayesinde düzenli tüketildiğinde selülitlerde etkili bir azalmaya yardımcı olduğu bilimsel çalışmalarca kanıtlandı. Sabahları kahvaltılık olarak bir kase yoğurt, 10 badem ve iki dilim ananas yiyebilirsiniz. Lezzetli olan bu seçenek sayesinde her gün ananas tüketmiş olursunuz. Selülitlerle savaşmasının yanı sıra ananasın ödem söktürücü ve kabızlığı önleyici etkisi de bulunuyor.

 

Selülitle mücadele yöntemleri konusunda posta kutumuza düşenler

* “Düz, pürüzsüz bir görünüm için hafta içi her gün spor salonunda egzersiz yaptım, sağlıklı beslendim ve 1 g C vitamini aldım. Haftada bir de badem yağıyla masaj yaptırdım. İnanılmaz işe yaradı!”

* “Kafeini tamamen kestim ve bol su içtim…”

“Tüm baldır, kalça ve popo bölgemde inanılmaz kötü selülitlerim vardı. Her gün biraz vakit ayırarak duştan önce vücut fırçasıyla bu bölgelere masaj yaptım, duştan sonra da nemlendirerek yine masaj uyguladım. Birkaç hafta içerisinde görünümde düzelme oldu.”

“Otobronzanlar daha ince ve düzgün görünmeme yardımcı oluyor.”

 

Formsanté Dergisi Ağustos 2013 sayısı

Exit mobile version