Formsanté

Dikkat! Ütülemekle geçmez

mayis-2012-guzellik-12-1

‘Ne kadar güzel sonunda havalar ısındı’ diye sevinmemenizin tek nedeni, artık sizin bir parçanız olan selülitlerin dışarı çıkmak için gösterdiği çaba olabilir. Fakat bu çabaya son vermek yine size düşüyor. Yazı sevinç içinde karşılamanın yolu ise hayat şeklinizde yapacağınız değişikliklerden geçiyor.

ALTIN FAKTÖR: BESLENME
Selülitin en yakın dostu sadece bacaklarınız değil. Zararlı yiyeceklerin hepsi selülitin yakını. Bu nedenle beslenmenize her zamankinden daha fazla dikkat etmelisiniz.

● Yüsek yağ içeren yiyecekleri gördüğünüz anda kaçmalısınız. Genel yağ tüketimini azaltmalı ve günlük kalori alımını sınırlamalısınız. Fast food tarzı beslenmekten kesinlikle kaçınmalı, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.
● Alkol ve sigaradan uzak durmalısınız.

● Tuz tüketiminin zararlı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Tuz selülit oluşumuna da neden oluyor. Bu nedenle mümkün olduğunca tuzdan uzak durmalısınız.
● Su oranı yüksek gıdaları bol bol tüketmelisiniz. Bu ürünler arasında kavun, karpuz, üzüm ve marul bulunuyor. Su oranı yüksek olan bu besinler, selülit görünümüne karşı vücudu destekliyor.
mayis-2012-guzellik-12-2● Balık ve balık yağının elastikiyeti artırıcı özelliği bulunduğu için bol bol tüketilmesinde yarar var.
● Makarna, beyaz ekmek, pirinç ve şekerli gıdalar kanda insülin seviyesinde dalgalanmalara neden olduğu için vücut yağ tutabiliyor. Bu nedenle tam tahıllı ürünler tüketmeye özen göstermelisiniz. Çünkü tam tahıllı ürünler vücudunuzun yağ yakmasına yardımcı oluyor.
● Avokadonun içeriğindeki A vitamini ve vücuda dost yağ asidi vücudun yağ yakımını kolaylaştırıyor.
● Düşük yağlı veya yağsız süt ürünleri yüksek kalsiyum içerikleri sayesinde yağ yakımını hızlandırıyor.

Egzersizden kaçamazsınız
● Selülitlerden kurtulmak için egzersiz yapmak şart. Vücudunuzun harekete geçmesi yağların yakılması için büyük önem taşıyor.
● Çok fazla egzersiz yapamıyorsanız günde 30 dakikalık kısa yürüyüşler yapabilirsiniz.
● Bacak, kalça ve alt bedeni çalıştırmak için aerobik ve bisiklet oldukça etkili egzersizler. Bunları haftada en az iki gün yapmalısınız. Devamı diğer sayfada

mayis-2012-guzellik-12-3Masaj yapın
● Selülit kremlerini ya da yağlarını masaj yaparak sürmek dolaşımı artırarak daha etkili olmalarını sağlıyor. Üst uyluklara iki elinizle yumuşak bir şekilde aşağıdan yukarı doğru kalçalarınıza kadar masaj yapabilirsiniz. Daha sonra derinizi sıkıştırmadan baş ve işaret parmaklarınızın arasına alın ile yoğurur gibi masaj yapmaya devam edin.

SELÜLİTTEN KURTARAN YÖNTEMLER
CELLULAZE
Selülitin, tek seansta ve kalıcı olarak yüzde 70-80 azalmasını amaçlayan Cellulaze bir lazer yöntemi. Bu yöntem özel bir dalga boyuyla selülitli alanda hem fibröz bantları serbestleştirmeyi hem de fıtıklaşmış yağ dokularını eritmeyi amaçlıyor. Plastik ve Estetik Cerrah Dr. Alpaslan Topçu, “Cellulaze lazerinin kullanımında; hastanın uyutulmasına gerek kalmadan, sadece selülitli alan uyuşturularak, çok küçük bir kesi ile cilt altına giriliyor ve özel bir dalga boyuna sahip lazer ile selülite neden olan tüm etkenlerin tedavi edilmesi amaçlanıyor. Cellulaze’i diğer yöntemlerden farklı kılan bir diğer özellik de; özel dizaynı sayesinde, lazer ışınını istenen alanlara verebilmesi. Cellulaze’ın en büyük avantajı ise selüliti kalıcı bir şekilde tedavi etmeyi hedeflemesi” diyor.

mayis-2012-guzellik-12-4LİPOLİZ
Kadın ve erkeklerde en sık görülen sorunların başında olan bölgesel yağ fazlalıkları aslında göz ardı edilmeyecek bir sorun. Estetik, tıbbi ve cerrahi olarak bu sorunla ilgili mücadelede birçok yöntem bulunuyor. Bunlardan biri de lipoliz yöntemi. Dr. Hale Yetilmez, “Lipoliz, özellikle bölgesel yağ fazlalıklarında o bölgeye, yağ dokusu içine yapılan ve yağ hücrelerinin boşalmasını sağlayan özel bir kokteylin enjeksiyonu. Kokteylin ana maddesi fosfotidilkolin, yani tıpta kolesterolü düşürmek için de kullanılan bir madde ve soyadan elde ediliyor. Çene altı, kol, sırt, karın, bel, kalça, bacak içi, diz içi gibi bölgelere uygulanabiliyor. Seans aralıkları 2-4 hafta oluyor. Ortalama 3-6 seans uygulama yapılıyor. İşlemden sonra normal iş hayatına kolaylıkla dönülebiliyor” diyor.

Bölgesel ve kalıcı yağ depolarını yok etmek için yararlanabileceğiniz bu yöntem bir kilo verme yöntemi değil. Doğum sonrası geri kalan yağ kitleleri, kol, bacak, boyun, karın, kalça yağları ve selülit vakalarında etkili olmayı amaçlayan bir yöntem.

LPG CELLU M6 KEY MODULE
LPG ile selülit tedavisi onbeş yılı aşkın bir süredir kullanılıyor. LPG, deri ve deri altı dokulara negatif basınç uygulanmasını sağlayan gelişmiş bir masaj metodu. Kan dolaşımını ve lenf drenajını düzenlemeyi, selülitli dokudaki fibröz bantları gevşetmeyi ve ödemi çözmeyi amaçlıyor. Uygulama selülit tedavisi dışında vücut kontürünü düzeltme, lokal inceltme, bölgesel zayıflama ile sarkık derinin elastikiyetini artırmak için de kullanılıyor. Ayrıca liposuction sonrası iyileşme sürecini hızlandırma ve düzensizlikleri ortadan kaldırma, diğer estetik ameliyatlar sonrası izlerin yumuşatılması ve düzensizliklerin giderilmesine de yardımcı oluyor. Bu yöntem tüm vücuda uygulanabiliyor ve seanslar 35-40 dakika, haftada 2-3 kez yapılıyor. Ortalama 15-20 seanslık uygulamalar sonuç için yeterli oluyor. Devamı diğer sayfada

KARBOKSİTERAPİ
Karboksiterapi, karbondioksit (CO2) gazının tedavi amaçlı deri altına enjekte edilerek dolaşımın ve dokudaki bölgesel metabolizmanın hızlandırılması işlemi anlamına geliyor.
Dr. Hale Yetilmez, “Uygulama karbondioksit gazının cilt altı doku içine çok ince bir iğne ile enjekte edilmesi prensibine dayanıyor. Enjekte edilen gaz, yakınlardaki doku tarafından emiliyor. Uygulama ile birlikte; cilt altı damar genişlemesinin artması ve kılcal damarlardaki kan akışının hızlanması destekleniyor. Yağ eritici bir etki oluşturmaya yardımcı oluyor. Yöntem ile ödemin çözülmesi hedefleniyor” diyor.

Karboksiterapi, selülit, lokal yağlanma, ameliyat izleri ile cilt çatlakları tedavisinde, boyun, dekolte ve kol bölgesi ile el ve yüz derisinin toparlanması amaçlı kullanılabiliyor.

LENF DRENAJ
Lenf Drenaj uygulamasında vücuda basınç masajı yapabilen cihazlarla, dolaşımın hızlandırılması amaçlanıyor. Böylece damarlar arasında biriken sıvının giderilmesi için gerekli olan ortam hazırlanmış oluyor. Çeşitli hastalıklar sebebiyle vücutta oluşan ödemin atılmasına, selülit tedavisine, bölgesel zayıflama ve vücut sıkılaştırma programlarının etkinliğini arttırmaya yardımcı bir yöntem. Seanslar 30 dakika olup seans sayısı kişinin problemine göre belirlenebiliyor.

Nilgün YILDIZ

Formsanté Dergisi Mayıs 2012 Sayısı

Exit mobile version