Formsanté

Diyetisyen önerili İftar ve Sahur menüleri… İşte beslenme önerileri

Ramazan ayında oruç tutarken sağlıklı beslenmek oldukça önemli. Diyetisyen Berri Yiğit’ten Ramazan ayı için beslenme önerileri var. Peki, sahurda neler yemeliyiz? Örnek sahur menüleri neler? İftarda neler yemeliyiz? Oruç tutanlar için beslenme önerileri neler? İşte diyetisyen önerili iftar ve sahur menüleri; beslenme önerileri

hurma-ramazan

ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ

Oruç tutanlar için diyetisyen Berrin Yiğit’in beslenme önerileri şöyle:

FAZLA TUZDAN KENDİNİZİ ARINDIRIN

AYRICA BAKABİLİRSİNİZ

DİYETİSYEN ÖNERİLİ SAHUR MENÜLERİ

ÖRNEK SAHUR MENÜLERİ

BİRİNCİ ALTERNATİF

İKİNCİ ALTERNATİF

ÜÇÜNCÜ ALTERNATİF

İFTARDA NELER YEMELİYİZ? 

Uzun süren açlık sonrası ilk öğün olduğu için iftarı ikiye ayırmak en doğrusudur. Su, çorba ve hurma ile orucunuzu açtıktan sonra 15 dakika kadar mola verip ana yemeğinizi tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinden 1,5-2 saat sonra gece ara öğünü yapabilirsiniz.

Orucun nefis terbiyesi, beden temizliği ve dinlenmesi olduğunu unutmayın. “Bütün gün aç kaldım, canım ne çekerse yemeyi hak ettim” diyerek fazla kalorilere davetiye çıkarmayın. Öğününüzü önceden planlayın, tabağınıza yiyeceğiniz kadar alın ve ortadan yemeyin.

Çeşitten uzak yalın sofralar kurmaya çalışın ve ana yemek olarak fırında pişmiş yağsız etler, sıcak tencere yemekleri, sebze ve yoğurt gibi dengeli öğünlerle ilerleyin.

ÖRNEK İFTAR MENÜLERİ

BİRİNCİ ALTERNATİF

15 dakika mola

İKİNCİ ALTERNATİF

15 dakika mola

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER

Exit mobile version