Formsanté

Doğanın gücünden faydalanın

ebrusallikose2014

Baharı karşıladığımız bu ay, kendinizi tepeden tırnağa bakıma almaya ne dersiniz? Bunu yaparken de doğanın bize armağanı olan sebze ve meyvelerden mümkün olduğunca çok faydalanmaya çalışın.

Sevgili okurlarım, hepinize keyifli bir bahar dilerim. Bahar diyorum ama kış henüz bitmedi. Yine de bu ay kendinizi komple bakıma alıp, aynı doğa gibi tazelenip, yenilenmenizi öneriyorum. Ama soğuk günleri de unutmamak gerekiyor. Özellikle cildinizi, ellerinizi ve saçlarınızı koruyun. Özel bakımlarla kendinizi şımartın…

Cildinizi yeterince temizlemezseniz kesinlikle canlanamaz ve pırıltı kazanamaz. Aynı durum saçlarınız için de geçerli. Bu konuda beslenme çok ama çok önemli. Ben içten gelen güzelliğe çok inanıyorum. Eğer sağlıklı beslenirseniz, siz de sağlıklı ve güzel olursunuz. Unutmayın, yediğiniz yüzünüze yansır. Bunun için neler tüketmemiz gerektiğini hatırlamaya ne dersiniz?

 

02042015 ebrusalli01Mutfağımızda neler olmalı?

– Bol su

– Ceviz (her gün iki tam ceviz)

– Avokado (haftada iki ya da üç kez)

– Badem ve fındık (haftada beş gün bir avuç)

– Balık (haftada iki ya da üç gün)

– Kinoa (haftada üç ya da dört kez tüketin, dilerseniz salatalarınıza da katın.) 

– Yeşil mercimek (haftada üç kez)

– Yeşil çay (her gün iki fincan)

– Ispanak ve yeşil yapraklı bütün sebzeler (haftada üç gün)

– Enginar (haftada iki ya da üç gün)

– Brokoli (yemek ya da salata olarak)

– Kuru kayısı (her gün üç tane)

– Yaban mersini (haftada dört kez)

– Elma (her gün)

– Yer elması (haftada üç kez)

– Pembe greyfurt ve nar (her gün)

 

Bu gıdaları düzenli tükettiğinizde cildinizdeki farkı hissedeceksiniz. Bununla birlikte cildinizi her zaman temiz tutmaya çalışın. Sigara içmeyin, kızartmalardan ve asitli içeceklerden uzak durun. Taze sebze ve meyveleri bol bol tüketerek cildinizin vitamin ve mineralli suyu besinlerden almasını sağlayın. Bu gıdalarla beslenerek, enerjinizi yükseltin. Kendinizi yorgun hissetmemek için gece kaliteli uyku uyumaya özen gösterin. Günde yedi saat uyumanın hücrelerinizin yenilenmesini, sizin de dinlenerek tazelenmenizi sağladığını unutmayın.

 

02042015 ebrusalli03Tüm vücut peelingim

Hem yüzünüze hem vücudunuza uygulayabileceğiniz muhteşem etki yaratan bir peeling geliyor sizlere…

– Doğal organik mineralli deniz tuzu

– 2 yemek kaşığı yulaf

– 2 yemek kaşığı menekşe yağı

– 3 yemek kaşığı kayısı yağı

– 1 yemek kaşığı ceviz yağı

– 2 yemek kaşığı acı badem sütü

Tüm malzemeyi karıştırın. Yüzünüzü hafif hafif ovalayarak peeling yapın. Bu sayede vücudunuzda muhteşem bir etki hissedin. Tüm vücut peeling’i ile cildinizi temizleyin, canlandırın, ölü deriyi atın ve pırıl pırıl bir vücuda kavuşun. Haftanın iki günü uygulayabileceğiniz süper nem veren, besleyen bu  peeling’i hemen uygulayın. Farkı yüzünüzde, ellerinizde, dirseklerinizde ve kuruyan, çatlayan vücudunuzda hissedin.

 

3K pilatesle yola devam… Pilatessiz bir yaşam düşünemiyorum. Haftanın en az üç günü evinizde benimle pilates yapın. Hem incelin, hem yağ ve kalori yakın. Böylece güzelleşin ve sağlığınıza kavuşun. Genç ve dinç kalmak için pilates ve doğru nefes terapisi yapın…

02042015 ebrusalli02Bal-badem maskem

Yağlı cilt probleminiz varsa bu maske tam size göre! Yüzdeki fazla yağı alan bu karışım, cildinizin nem dengesini de sağlıyor.

– 1 yemek kaşığı bal

– 2 yemek kaşığı dövülmüş badem

– 1 tatlı kaşığı toz haline gelmiş adaçayı

– 4 yemek kaşığı yulaf unu ya da mısır unu

Tüm malzemeyi karıştırarak macun haline getirin. Eğer karışım çok katı ise içine çok az su katın. Yüzünüze uygulayarak, dairesel hareketlerle masaj yapın. Ardından durulayın.

 

Normal cilt için toniğim

– 1 şişe maden suyu

– 1 kahve fincanı papatya

– 2 çay kaşığı kuru nane

– 1/2 adet limonun suyu

Maden suyunun içerisinde papatya, nane ve limon suyunu 10 dakika bekletin. Süzüp, ağzı kapalı bir şişeye koyun ve cildinizi temizleyin.

 

02042015 ebrusalli04Cilt beyazlatıcı maskem

– 1 poşet papatya çayı

– 1 kahve fincanı su

– 1 yemek kaşığı bal

– 1 tatlı kaşığı gül suyu

Papatya çayını kaynar suda demleyin. İçine bal ve gül suyunu ekleyin. Cildinize ve boynunuza sürün. Yarım saat bekletip, yıkayın. Bu karışımı haftada iki-üç kez uygulayın.

 

 

Amasya elmasından yararlanın

Elma cildi güzelleştiriyor. Özellikle kabuğunda vücuda yararlı birçok vitamin barındırıyor. Bunun için elmayı iyice yıkayıp, kabuğuyla tüketmeyi tercih edin. Amasya elması hem lezzetli hem de çok sağlıklı… Dünya çapında, güzelleştiren gıdalar arasında yerini almış bir meyve. Bilmem her elmayı sever misiniz ama ben Amasya elmasına bayılıyorum. Bolca C vitamini içeren elma cildi güzelleştiriyor ve yaşlanmaya karşı koruyor. Ayrıca lif bakımından zengin olduğu için kadınların en büyük sıkıntılarından biri olan kabızlığa çok iyi geliyor. Cildin sağlıklı ve parlak görünmesi dışında göz sağlığı ve güzelliği için de büyük önem taşıyor. Tabii ki bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Sizlere Amasya elmasıyla yaptığım muhteşem bir maske tarifimi vermek istiyorum.

 

Amasya elması maskem

– 1 küçük Amasya elması

– 1 tatlı kaşığı talk pudrası

– 1 çay kaşığı elma sirkesi

– 1 kapsül E vitamini

– 1 tatlı kaşığı bal

Elmayı rendeleyin, elma sirkesi, bal ve E vitamini kapsülünü kırıp, içine ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz malzemeyi temiz cildinize uygulayın. 15 dakika bekletip, ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada bir gün yapın. Cildinizin daha parlak ve canlı olduğunu göreceksiniz. Maske ayrıca T bölgesindeki gereksiz parlamayı da yok edici bir etkiye sahip. Her gün küçük bir elma yemeyi de ihmal etmeyin. Kısacası elmayı hem yiyin hem sürün…

 

Hayatınızdan sağlık, güzellik, sevgi eksik olmasın. Bana her zaman instagram, twitter ve www.ebrusalli.com’dan ulaşabilirsiniz…

Sevgiler,

Ebru Şallı

 

Formsanté Dergisi Mart 2015 sayısı

 

Exit mobile version