Formsanté

Ebru Akel: Sporla motivasyon kazanıyorum”

07042014 ebruakel1

Televizyon dünyasının başarılı isimlerinden Ebru Akel, güzelliğine, fiziğine ve sağlığına dikkat eden isimlerden. Oğlu Eren’i yedi ay önce kucağına alan Akel doğum sonrası eski formuna dönmesinin sırlarını Formsanté okuyucuları için anlattı.

Anneliğe adım atan ünlülerden biri de oyuncu, sunucu Ebru Akel. Aşk hayatında yakaladığı mutluluğun ardından geçtiğimiz yıl bir erkek çocuk dünyaya getiren Ebru Akel, kısa sürede eski formuna kavuştu. İlk üç ay boyunca sadece emzirerek kiloları vermeye başlayan Akel, sütünün kalitesini etkilemeyecek şekilde yürüyüş ve pilatesi günlük rutinine eklediğini anlatıyor. Doğumdan sonra ilk defa objektif karşısına geçen Ebru Akel’le spor, beslenme, hamilelik ve sağlıklı yaşam üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

 

Hamileliğinizde kaç kilo aldınız? Şimdiye kadar ne kadarını verdiniz? 

Hamileliğimde 15-16 kilo kadar aldım. Yaklaşık yedi ay oldu ve şu ana kadar aldığım kiloların 11’i gitti. 

 

Özel bir beslenme programı izlediniz mi? 

Hamileliğimin başından itibaren özel bir beslenme şeklini dikkate almaya çalıştım ve bunu detaylı olarak yeni hazırladığım kitabımda anlatıyorum. Doğru beslenmenin sadece belli bir dönem değil, sürekli olarak bir yaşam şekli haline getirilmesi taraftarıyım.

 

Mutfağınızın süper besinleri nelerdir? Mutlaka buzdolabımda yer alır dediğiniz besinler hangileri?

Mutfağımın süper besinleri yoğurt, peynir, süt ve meyve çeşitleri. Buzdolabımda mutlaka bulunurlar. Ayrıca cevizli ekmek, zeytinyağlılar ve çorbalar da masamızda sürekli yer alan yemekler arasında.

 

Hamilelik sırasında yaptığınız sporun ne gibi faydalarını gördünüz?

Spor yapmanın en önemli faydası bence insana moral ve motivasyon kazandırıyor olması. Yürüyüş yapmak kesinlikle çok iyi geliyor. Hareketlilik alanınızın daralmaması çok önemli. Sırt kasları kuvvetli olunca bel ağrısı ve kilo almaya bağlı oluşabilecek pek çok sorun hafifliyor.

 

07042014 ebruakel2Doğumdan sonra spor yapmaya ne zaman başladınız? Haftada kaç gün hangi sporları yapıyorsunuz?

Doğum sonrası üç ay hiçbir şekilde spor yapmadım. Aslına bakarsanız zaten spor yapacak halim de kalmıyordu. Beşinci ay itibariyle nabzımın çok yükselmesine sebep olmayacak hafif egzersizler yapmaya başladım. Eğer bebeğinize süt veriyorsanız sporu çok dikkatli yapmalısınız çünkü ağır sporlar sütünüzün azalmasına sebep olabiliyor.

 

Forma girme konusunda sizce en etkili egzersiz programı nasıl olmalı?

Her bünye farklı cevap verebiliyor dolayısıyla benim önereceğim egzersiz programı başkasına iyi gelmeyebiliyor. Spor geçmişim olduğu için vücudumun sesini dinleyerek egzersiz programıma karar verdim. Hafif yürüyüşlerle başladım. Karın kaslarımın toparlanması için pilates de ekledim. Bu sırada beslenmeme de dikkat ettim. Sütün kalitesini koruyacak şekilde sağlıklı besinler tükettim. 

 

“Yürüyüş yapmak kesinlikle çok iyi geliyor. Hareketlilik alanınızın daralmaması çok önemli. Sırt kasları kuvvetli olunca bel ağrısı ve kilo almaya bağlı oluşabilecek pek çok sorun hafifliyor.”

 

Hamilelikte cilt ve saç sağlığınızla ilgili sorun yaşadınız mı? Şimdi bakımlarını nasıl yapıyorsunuz?

Hamileliğim sırasında cildimde hafif lekelenmeler oldu. Her şeyde olduğu gibi moral en önemli şey. Bu tip sorunlar oluşabiliyor kesinlikle panik yapmamak gerek. Doğumdan sonra zamanla düzeldi, şimdi tamamen geçti.

 

Evde uyguladığınız doğal maskeler var mı? 

Yeşil çay paketlerini içtikten sonra atmayın ve buzdolabında dondurun. Diyelim bir sabah uyandınız ve gözleriniz şişmiş… Aynaya bakıp “Aman Allahım bu ne hal” demek yerine buzdolabında tuttuğunuz bu poşetlerle gözlerinize maske yapın. İnanılmaz işe yarıyor, tavsiye ederim.

 

Bir kadının güzel ve bakımlı görünmesinin sizce en önemli üç koşulu nedir?

Sıkı bir vücut, iyi bir kalp ve gülümseyen gözler. Üstelik bu üç şey her kadını değil her insanı güzelleştirir.

 

07042014 ebruakel3Olmak istemediğiniz bir anne profili var mı? 

Pimpirikli veya meraklı bir anne olmayı kesinlikle istemiyorum.

 

Eşiniz Özer Sancak’ın size bebek bakımında yardımı oluyor mu?

Eşim, ilgili, bilgili ve sabırlı bir baba. Bebeğimizin bakımında da bana yardımcı oluyor.

 

Çalışan bir anne olmayı da yeni deneyimliyorsunuz. Televizyonla birlikte anneliği götürmek zor mu? 

Annelik ve televizyonda program yapmak… İtiraf etmeliyim ki biraz zor oldu. Her gün canlı yayına çıkabilmek için çok erken saatlerde güne başlamanız gerekiyor. Canlı yayın ise mola alabileceğiniz veya arada uzaklaşabileceğiniz bir sistem değil. Bir taraftan da çok iyi geldi çünkü doğumun üzerinden henüz üç ay geçmiş bir haldeyken ekrandaydım. Ekran önünde olunca insan ister istemez kendine çekidüzen vermek zorunda kalıyor. Bu sayede kendimi bırakmaya fırsatım olmadı. 

 

Bundan sonra dizi projesi içerisinde yer almayacak mısınız?

Dizi projelerinin içinde tabii ki yer alacağım. Çok sevdiğim mesleğimi güzel bir şekilde devam ettirmek istiyorum elbette. Yine de önümüzdeki sezon itibariyle dizi çalışmalarına başlarım diye düşünüyorum. Yani Eren biraz daha büyüdüğünde…

 

Hazırladığınız kitaptan bahsedebilir misiniz?

Hamilelere faydalı içeriği olan, önerilerle ve hikayelerle dolu güzel bir el rehberi hazırladık… Yakında kitap raflarında yerini alacak.

 

Deran ÇETİNSARAÇ

Fotoğraf: Zeynel Abidin AĞGÜL

Formsanté Dergisi Mart 2014 sayısı

Exit mobile version