Formsanté

En doğal mönüler

saray-usulu-logusa-serbetiGeçenlerde bir kafede yemekyedim. Canımın çektiği tatlıyı, tuzluyu kilo yapar mı, kolesterolümü yükseltir mi diye düşünmeden ısmarladım. Hayır, rüyamda olmadı bu! Beyoğlu’nda, Nostaljik Markiz Pasajı’nın içinde açılan “Doğa Special”deydim. Sizi de düşündüm ve bu hafif, “doğal” mönülerin tariflerini aldım.

Funda Çatar

SARAY USULÜ LOĞUSA ŞERBETİ
Malzemeler:
1 adet loğusa şekeri, 400 ml su, 12 adet tane karanfil, 3 adet kırılmış tarçın kabuğu, 1.5 çay kaşığı kıyılmış zencefil, 8 adet tane karabiber, 1 tatlı kaşığı file badem.

Hazırlama:
Loğusa şekeri, kıyılmış zencefil, tane karanfil ve tarçın kabuğunu, derince bir kap içinde suyla kaynatın. 15 dakika hafif ateşte pişirmeye devam edin. Süzülen karışımı, üzerine file badem serperek tarçın kabuğu dekoruyla servis edin.
Hazırlama süresİ: 20 dakika
Kalori değeri: 185 kcal /100 gr

kuru-erikli-yulaf-salmaKURU ERİKLİ YULAF SALMA
Malzemeler:
50 gr Doğa yulaf ezmesi, 120 ml soğuk süt, 75 ml soğuk su, 1 çimdik tuz. Üzeri için: 50 gr Doğa Special Kuru Erik Murabbaı, 1 çorba kaşığı kıyılmış tuzsuz iç (şamfıstığı veya fındık), 1 çay kaşığı kavrulmuş susam

Hazırlama:
Yulaf, süt, su ve tuzu bir kaba alıp, kaynayana kadar karıştırın. Malzemelerin altını kıstıktan sonra 4-5 dakika, zaman zaman karıştırarak kremamsı bir hal alıncaya dek demleyin. Salmayı, önceden ısıtmış olduğunuz çukur müsli kasesine alın. Üzerine ya da ortasına kuru erik murabbaı ilave edin. 1 çorba kaşığı şamfıstık veya fındık ile biraz kavrulmuş susamla süsleyip servis edin.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Kalori değeri: 281 kcal /100 gr

Exit mobile version